Else Kåss Furuseth ny MOT-ambassadør

I forbindelse med Verdensdagen for psykisk helse lanserer vi vår splitter nye MOT-ambassadør: Else Kåss Furuseth
Else Kåss Furuseth

Opptatt av psykisk helse og MOT

Else er en av Norges mest profilerte kulturpersonligheter og leder blant annet programmet Kåss til kvelds på NRK. I tillegg har hun sin egen podcast sammen med sin søster; The Kåss Furuseths. Hun er kjent for å tørre å snakke om vanskelige tema og egne opplevelser rundt viktigheten av åpenhet.

Jeg mener at vi skal snakke like lett om psyksisk helse som om fysisk helse. Jeg har opplevd at min bror og min mor gjorde det uforståelige, nemlig å ta livet sitt. Kanskje moren min hadde levd litt lenger hvis ikke det var så viktig for henne å holde det hemmelig at hun hadde det vanskelig.

MOT bruker lommelykten som et bilde på å lyse etter det positive i oss selv, mennesker og situasjoner vi kommer opp i. Uansett hvor ille ting kan virke, så kan man prøve å lyse etter de små lyspunktene. Dette er også noe som Else brenner for, og selv har brukt.

“Jeg vil bli MOT-ambassadør fordi jeg vet at MOT er opptatt av lommelykten. En gang jeg gikk til psykolog så sa han at vi tror at på loftet er det spøkelser, derfor går vi ikke opp på loftet. Men hvis du tar med deg en venn og en lommelykt så ser du at det er ikke spøkelser. Det er vel det ene poenget; at vi er hverandres lommelykter. Og det tror jeg MOT kan være for deg: en lommelykt.

Oser positiv energi!

MOTs ambassadører skal forsterke MOT sitt budskap ute i skolen. Leder i MOT Norge, Mariann Janson, er stolt av å få med den folkekjære komikeren og programlederen på laget.

Vi er utrolig stolte over å ha fått med Else på MOT-laget som MOT-ambassadør. Måten hun viser åpenhet rundt vanskelige tema på, og hvordan hun også tør å snakke om livets motbakker, er så viktig for ungdom i et samfunn som fokuserer mye på oppsiden av livet gjennom sosiale medier. Vi vet at Else kommer til å styrke vårt arbeid, gjennom å være et forbilde på den robustheten og livsmestringen vi ønsker å utvikle hos ungdommene der ute. Og så oser hun jo positiv energi lang vei!

Foto: Kubrix/Elisabeth Wathne