Tre nye år med Rosenborg

Samme dag som Hei-uka og skolestart er i gang, har Rosenborg signert en samarbeidsavtale med MOT om tre nye år. Rosenborg har vært ambassadør for MOT siden 1997. Nå er også Rosenborg kvinner med på MOT-laget!
Rosenborg og MOT sammen

MOT-logoen har vært godt synlig bak på ryggen til Rosenborg-spillerne i en årrekke. Det vil den fortsette med. Men viktigere enn logoen på trøya er de verdiene MOT og Rosenborg står for.

– Rosenborg og MOT hører sammen. Samfunnsengasjement er viktig for oss. Jeg er stolt over å ha signert avtalen med MOT i dag, slår Tove Moe Dyrhaug, daglig leder i Rosenborg, fast.

Mariann Janson, daglig leder i MOT Norge fortsetter;

– MOT hadde ikke vært der vi er uten Rosenborg. Samarbeidet er uvurderlig for oss. Rosenborg-spillerne er gode rollemodeller for unge, hver dag.

Det fornyede samarbeidet betyr at MOT og Rosenborg igjen vil kunne dra på skolebesøk sammen, med spillere fra både kvinne- og herrelaget.

Rosenborg og MOT gjør en forskjell på skoler

Spillerne i Rosenborg er personlig engasjert i MOT-arbeidet.

– Tore Reginiussen fikk en mail fra en lærer på Stjørdal som fortalte om ei jente som hadde blitt mobbet. Da tok han med seg to andre spillere, og satte seg sammen med jenta i et friminutt. Det gjorde noe med statusen hennes på skolen, forteller Tove.

Tove har selv opplevd MOT på skolen.

– Jeg har selv vært forelder til barn med MOT i skolen på Tydal. På små steder er det ekstra vanskelig å skille seg ut. Derfor er den innsatsen MOT gjør der så viktig, slår Tove fast.

“Alle har behov for å bli sett, anerkjent og akseptert”

Rune Bratseth

Ved skolestart er det helt avgjørende å ha ekstra fokus på inkludering. De første skoleukene setter standarden for kulturen i klassen. Denne uka kjører MOT en landsdekkende Hei-kampanje sammen med over 200 skoler. Om vi ikke kan klemme hverandre i år, kan vi i hvert fall si hei.

– Det handler om å se hverandre. Alt starter med et hei. Vi voksne kan bli flinkere på å skru på heiet, vi også, smiler Mariann.

Rune Bratseth

Rune Bratseth er en av stifterne i MOT. Han har dessuten vært viktig for Rosenborg i en årrekke.

– Jeg er her fordi MOT endrer liv. Et hei eller et smil er gratis å gi bort, og du får så mye igjen. Det skal lite til for å endre liv. Alle har behov for å bli sett, anerkjent og akseptert, sier Rune oppriktig.

Livet er et lagspill hvor du er sjæf i eget liv

Bevisstgjøring og repetisjon er viktig både for Rosenborg og MOT.

– Skal du bli god på noe, må du trene og repetere. Det gjelder alle lag. Livet handler om å bygge lag. Vi har kanskje litt lett for å ha fokus på oss selv, men hele livet handler om å delta på ulike lag og tenke hva som er mitt bidrag til laget, sier Rune.

Chand, eller Jørund Chand Torsvik, har vært MOT-ambassadør i en årrekke.

Chand spiller gitar

– Det MOT står for er i slekt med tekstsiden min. Du skal aldri tro du er bedre eller dårligere enn andre, men i ditt eget liv er det du som er sjæf, sier Chand og drar låta “Heilt sjæf”.

Hør låta “Heilt sjæf”

Alle har tid til et hei. Bestem deg for å være en som sier hei.

Les mer om Hei-kampanjen her.