Dennis Hauger er ny MOT-ambassadør

Den 17-årige Formel 3-føreren så i oppveksten opp til de idrettsutøverne som også var MOT-ambassadører, og nå ønsker han selv å bidra som en god rollemodell overfor ungdom.
Dennis Hauger

– Jeg er stolt over å være MOT-ambassadør. Å vise mot for min del er viktig, spesielt når jeg har nedturer. Det å ha mot til å komme seg opp igjen, se fremover mot neste løp og tenke positivt, er viktig for meg.

Drømmer om Formel 1

Dette er også noe Dennis tror andre ungdommer kan inspireres av.

– Livet handler mye om seier og nederlag. Det å klare å lære av nederlagene og tørre å stå opp, og ha mot til å komme seg opp på beina igjen og pushe, det er noe jeg har fått mye igjen for i livet, sier Dennis, før han slår fast:

– For å få suksess må man også gjøre feil innimellom.

Dennis Hauger om MOT-verdiene og hans passion for motorsport.

Allerede har den unge Aurskog-gutten oppnådd suksess. I 2019 vant han det italienske Formel 4-mesterskapet, som tidenes yngste, og ble dermed klar for å konkurrere i Formel 3 i år, det tredje nivået av Formel 1-sirkuset.

– Min store drøm er helt klart å få konkurrere i Formel 1, så det er bare å stå på nå. Man får ikke store muligheter to ganger.

Jeg tenkte bare på å ha det gøy og gjøre det jeg elsker

Klarer han dette, blir han i så fall historisk, som den første nordmannen til å delta i prestisjetunge Formel 1. Og at Dennis allerede har kommet så langt i karrieren, til tross for sin unge alder, er ingen tilfeldighet. Allerede som 2-åring begynte han å kjøre firhjuling, og var ofte med far Tom Erik Hauger rundt på rally-løp i oppveksten. Som 11-åring dro han til utlandet for å konkurrere i gokart.

– Jeg har alltid hatt interesse for motorsport, men det å bli proff var aldri noe jeg tenkte på da jeg var yngre. Jeg tenkte bare på å ha det gøy og gjøre det jeg elsker. Det var da jeg begynte å hevde meg i utlandet, i EM og VM, at jeg skjønte at jeg var med i tetgruppa.

Nå er Dennis et av Norges største idrettstalenter, og han har blitt tatt opp i storsatsingen Red Bull Junior Team, som er juniorlaget til Red Bulls Formel 1-team.

– Da jeg ble tatt inn der, tenkte jeg at nå har jeg en gyllen mulighet. Det begynte å sirkulere i hodet at dette kanskje er mulig.

Daglig leder i MOT, Mariann Janson, er svært fornøyd med å få Dennis Hauger med på MOT-laget.

– Det er supert å ha fått med Dennis som MOT-ambassadør. Jeg er imponert over hva han har fått til, til tross for sin unge alder. Jeg tror han allerede er et forbilde for mange unge og et bevis på at det å sette seg mål gir resultater. Han er også en rollemodell til å ha mot til å bruke nederlagene og feilene vi gjør i livet til noe positivt. Vi gleder oss til å følge han når sesongen begynner i starten av juli, og mot drømmen om å bli Norges første Formel 1-kjører.

Dennis om MOTs verdier

Hva legger du i MOT til å leve?

– Å være seg selv. Å følge det du har passion for, er noe jeg setter veldig høyt. Å ha mot til å gjøre det, tror jeg er avgjørende for å ha et godt liv og leve fullt ut.

Hva legger du i MOT til å bry seg?

– Å vise at du støtter og bryr deg, også overfor folk du ikke kjenner så godt. Å være en støtte for andre, tror jeg er viktig uansett hva man driver med i livet.

Hva legger du i MOT til å si nei?

– Jeg lever et hektisk liv, og det er mye jeg må si nei til som vanlige skolegutter på min alder gjør nå. Jeg har et helt annet liv, og det er mye jeg har måttet si nei til for å åpne dører i min karriere.

Vil skolen din bli MOT-skole? Ta kontakt med din lokale regionleder her

Les mer om MOTs programmer her