Lillestrøm vgs blir MOT-skole
– MOT-programmet vil være et godt supplement til det arbeidet vi allerede gjør, både i form av praktiske verktøy og i form av holdningsskapende arbeid, sier rektor Øivind Sørlie.
PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
MOT Norge gjør nå en tung satsing i arbeidet mot mobbing og utenforskap i Nord. I samarbeid med nordnorske skoler og idrettsprofiler skal MOT nå forsterkes i landsdelen.
– MOTs oppdrag er å utvikle robust ungdom som inkluderer alle. Bare tre prosent av de 68 000 elevene som deltar i MOTs program er fra Nord-Norge. Derfor er vi ekstra stolte over at vi nå kan gjøre en satsing i nord, sier Mariann Janson, daglig leder for MOT Norge.
Minst fornøyde med egen helse
Tall fra Ung data-undersøkelsen viser også at det er Nordnorske ungdommer som er minst fornøyde med egen helse i tillegg til at de ligger på landstoppen i mobbing. Det vil MOT-lederen gjøre noe med.
– Forskning viser en klar sammenheng mellom mobbing og dårlig psykisk helse. For å øke livskvalitet, selvfølelse og mot hos de unge– bidrar MOT til å gjøre dem i stand til å ta egne valg, stå opp for egne verdier og ta vare på de som er utenfor og annerledes, forteller hun.
Vil skolen din bli MOT-skole? Ta kontakt med din lokale regionleder her.
Skiprofiler med på laget
Med i arbeidet er også noen av landsdelens fremste idrettsprofiler. Tromsø IL har allerede vært MOT-partner gjennom mange år. Nå blir også skiprofilene Finn Hågen Krogh, Anna Svendsen, Erik Valnes og Vilde Nilsen med som MOT-ambassadører.
– Jeg er stolt over å få være MOT-ambassadør, og for at vi nå kan vise mer MOT i Nord-Norge. For meg handler MOT om at alle kan oppnå det de vil, uansett hvilken type man er og personlighet man har, forteller Finn Hågen Krogh.
Les også: Emil Iversen er ny MOT-ambassadør
Tromsø først ut
Det er medambassadør og paralympicsutøver Vilde Nilsen enig i.
– MOT for meg er å følge drømmene sine uansett hvilke forutsettinger man har, så tør å vær modig du også, oppfordrer langrenns- og skiskytterløperen som selv er fra Tromsø hvor den første skolen som vil bli signert som ny MOT-skole ligger.
Det er Tromstun ungdomskole med hele 450 elever.
– Vi er en stor skole som er opptatt av å gi våre elever et godt skolemiljø og personlig utvikling. Derfor er vi stolte over å være først ute i den nordnorske satsingen, sier rektor Sturla Vik.
En investering
Gjennom Samfunnsløftet hos Sparebank 1 Nord-Norge, vil skolene få dekket en betydelig del av kostnadene for å delta i programmet til MOT. Uten økonomisk støtte fra Sparebank 1 Nord-Norge, så hadde ikke satsingen vært mulig. Men banken ser på det som en god investering det å tilrettelegge for MOTs forebyggende arbeid for robuste ungdommer her.
– Vi i SpareBank 1 Nord-Norge ser stor verdi av MOTs arbeid med å utvikle robuste ungdommer i nord, sier Katrine Eilertsen, Rådgiver for Samfunnsløftet i SpareBank 1 Nord-Norge.
Les mer om hvordan du kan inngå en partnerskapsavtale med MOT her.