Storsatsing på MOT i Nord-Norge

Erik Valnes og Anna Svendsen er begge nye MOT-ambassadører for Nord-Norge.

MOT Norge gjør nå en tung satsing i arbeidet mot mobbing og utenforskap i Nord. I samarbeid med nordnorske skoler og idrettsprofiler skal MOT nå forsterkes i landsdelen.

– MOTs oppdrag er å utvikle robust ungdom som inkluderer alle. Bare tre prosent av de 68 000 elevene som deltar i MOTs program er fra Nord-Norge. Derfor er vi ekstra stolte over at vi nå kan gjøre en satsing i nord, sier Mariann Janson, daglig leder for MOT Norge.

Minst fornøyde med egen helse

Leder for MOT Norge, Mariann Jansjon

Tall fra Ung data-undersøkelsen viser også at det er Nordnorske ungdommer som er minst fornøyde med egen helse i tillegg til at de ligger på landstoppen i mobbing. Det vil MOT-lederen gjøre noe med.

– Forskning viser en klar sammenheng mellom mobbing og dårlig psykisk helse. For å øke livskvalitet, selvfølelse og mot hos de unge– bidrar MOT til å gjøre dem i stand til å ta egne valg, stå opp for egne verdier og ta vare på de som er utenfor og annerledes, forteller hun.

Vil skolen din bli MOT-skole? Ta kontakt med din lokale regionleder her.

Skiprofiler med på laget

Med i arbeidet er også noen av landsdelens fremste idrettsprofiler. Tromsø IL har allerede vært MOT-partner gjennom mange år. Nå blir også skiprofilene Finn Hågen Krogh, Anna Svendsen, Erik Valnes og Vilde Nilsen med som MOT-ambassadører.

Finn Hågen Krogh er glad for å få mer MOT i nord. Foto: Frank Rune Isaksen, Frikant

– Jeg er stolt over å få være MOT-ambassadør, og for at vi nå kan vise mer MOT i Nord-Norge. For meg handler MOT om at alle kan oppnå det de vil, uansett hvilken type man er og personlighet man har, forteller Finn Hågen Krogh.

Les også: Emil Iversen er ny MOT-ambassadør

Vilde Nilsen. Foto: Frank Rune Isaksen, Frikant

Tromsø først ut

Det er medambassadør og paralympicsutøver Vilde Nilsen enig i.

– MOT for meg er å følge drømmene sine uansett hvilke forutsettinger man har, så tør å vær modig du også, oppfordrer langrenns- og skiskytterløperen som selv er fra Tromsø hvor den første skolen som vil bli signert som ny MOT-skole ligger.

Det er Tromstun ungdomskole med hele 450 elever.

– Vi er en stor skole som er opptatt av å gi våre elever et godt skolemiljø og personlig utvikling. Derfor er vi stolte over å være først ute i den nordnorske satsingen, sier rektor Sturla Vik.

Interessert i MOTs programmer? Les hvordan disse bidrar til trygge klassemiljø, inkluderende skolekulturer og bærekraftige lokalsamfunn her.

En investering

Gjennom Samfunnsløftet hos Sparebank 1 Nord-Norge, vil skolene få dekket en betydelig del av kostnadene for å delta i programmet til MOT. Uten økonomisk støtte fra Sparebank 1 Nord-Norge, så hadde ikke satsingen vært mulig. Men banken ser på det som en god investering det å tilrettelegge for MOTs forebyggende arbeid for robuste ungdommer her.

– Vi i SpareBank 1 Nord-Norge ser stor verdi av MOTs arbeid med å utvikle robuste ungdommer i nord, sier Katrine Eilertsen, Rådgiver for Samfunnsløftet i SpareBank 1 Nord-Norge.

Les mer om hvordan du kan inngå en partnerskapsavtale med MOT her.