Finn Hågen Krogh er ny MOT-ambassadør

Foto: Frank Rune Isaksen, frikant.no. Krediteres ved bruk.

Finn Hågen Krogh er ny MOT-ambassadør

MOT satser stort i Nord-Norge og i den forbindelse har vi fått med en av de mest erfarne løperne på det norske herrelandslaget i langrenn, Finn Hågen Krogh.

Selv sier den sympatiske nordlendingen dette om å bli MOT-ambassadør:

– Det gir meg en god mulighet for å jobbe sammen med en kjent organisasjon som har gode verdier. Det å hjelpe ungdom med å bli tryggere på seg selv, og å respektere andre er noe jeg brenner for! Ungdomtiden er en utfordrende periode der man prøver å finne sin plass i hverdagen, i vennegjengen eller på skolen. Jeg håper derfor at jeg kan hjelpe med å bevisstgjøre at man opp i alt dette kan starte med å være den beste utgaven av seg selv, og å bygge en bra grunnmur ut i fra det. 

En skismører som har betydd mye

Da Finn vokste opp i Alta var det ikke så mange som gikk på ski, men han understreker viktigheten av å likevel gjøre det man synes er morsomt, uavhengig av hva alle andre gjør. I den forbindelse kan forbilder være en trygghet. Finn har lenge vært i Norgestoppen innenfor langrenn og på veien har spesielt en person utmerket seg for Finn.

– Av personer som har betydd ekstra for meg, bortsett fra foreldre, vil jeg trekke fram en tidligere smører som var veldig flink til få å meg til å ha trua på meg selv. Han fikk ut det beste i meg. Noe som er veldig viktig i idrett er å ha selvtillit, og det ga denne personen meg ved å gi meg trygghet og troen på meg selv.

“Man kan nå så langt man vil, uansett personlighet”

Når Finn skal beskrive seg selv som ungdom får vi bilde av en sjenert gutt som ikke tok så mye plass. Det er også noe han brenner for. At uansett hvilken personlighet vi har, så kan man nå drømmene sine. Han er fortsatt den sjenerte gutten den dag i dag. Finn sin oppfordring er at man skal være trygg på seg selv, men samtidig respektere at andre er forskjellig.

– Å vise MOT er i mine øyne å tørre å være annerledes. Å være seg selv, men samtidig også ha respekt for at andre ikke er som deg.

Ambassadøransvarlig i MOT, Ingrid Ness Rolland, er glad for å få med Finn Hågen Krogh på MOT-laget.

– Finn er en solid idrettsutøver, som går foran som et godt forbilde i flere situasjoner. Hans budskap om at vi må tørre å være oss selv uavhengig av hvilken personlighet vi har en så viktig i dagens samfunn hvor vi gjerne vil være som alle andre. Det å godta seg selv for den man er, samtidig som vi respekterer at andre er ulike tror jeg er nøkkelen til et varmere samfunn – som jo er visjonen til MOT. Jeg er helt sikker på at Finn kommer til å styrke motet til mange ungdommer, spesielt i nord, men også i resten av landet. Det er på høy tid med noen MOT-ambassadører fra nord!

Finn om MOTs verdier:

Hva legger du i MOT til å leve?

MOT til å leve for meg er å være bevisst på hva man selv vil gjøre med sitt liv. Hva andre gjør, sier eller mener hva du burde gjøre med livet ditt, skal ikke komme foran hva DU vil. Følg din drøm, uansett hva alle andre syns.

Hva legger du i MOT til å bry seg?

MOT til å bry seg for meg, handler rett å slett om å være et godt medmenneske. En grunntanke om at du vil at alle rundt deg skal ha det bra. Forstå at alle er forskjellige, har forskjellige drømmer, forskjellig interesser.

Hva legger du i MOT til å si nei?

Det som er vanskelig å si nei til er gruppepress. Spesielt når man er ung. Derfor må man være ganske sterk for å klare å si nei til enkelte ting når man er ung.