Erik Valnes er ny MOT-ambassadør

Erik

Ønsker å bidra til at ungdom skal ha en trygg oppvekst

MOT styrker ambassadørlaget i Nord-Norge, og med på laget har vi en av de mest lovende langrennsløperne på det norske landslaget, Erik Valnes.

Valnes ble blant annet nummer to i sprintverdenscupen forrige sesong, og 24-åringen fra Sørreisa er en mann vi gleder oss til å se mer av i framtiden.

– Det MOT står for inspirerer meg, og jeg ønsker å bidra til at ungdom skal ha en trygg og god oppvekst. Jeg husker en gang på barneskolen jeg og noen fotballkompiser overtalte en klassekamerat til å bli med på fotballtrening. Han hadde det ikke så lett. Han ble etterhvert med på flere treninger og vi skjønte fort at det betydde mye for han å bli inkludert i et miljø.

Tørre å si fra foran andre

Erik beskriver seg selv som en sosial, utadvendt og aktiv ungdom. Som gikk på det meste av idrett og ikke var særlig glad i å sitte i ro. Høydepunktet på skolen var i følge han selv friminuttene. Hvis han skulle gitt seg selv et råd om ungdom tar han fram det med å tørre å bry seg om andre, også foran andre.

– Jeg tror jeg var flink til å se de fleste rundt meg, men kanskje ikke så flink til å vise det utad, mens alle de «tøffe» i klassen var til stede. Mitt råd til meg selv ville vært å tørre å si og gjøre det samme uansett om man er på tomannshånd eller foran hele klassen. Jeg tror dagens ungdom trenger å ha fokus på det MOT står for. Da jeg gikk på skolen hadde vi lite fokus på dette. Alle visste at man ikke skal mobbe, man skal se alle rundt seg, men det blir mye lettere hvis man har litt ekstra fokus på det. Alle er forskjellige.

Et viktig forbilde

Ambassadøransvarlig i MOT, Ingrid Ness Rolland, er glad for å få med Valnes på MOT-laget.

– Erik er en ung og lovende langrennsløper, som har befestet sin posisjon på det norske landslaget. Vi er stolte over å ha han med på ambassadørlaget som nå skal jobbe for at MOT blir sterke i Nord-Norge. Da trenger vi de nære forbildene som viser vei. Når Erik sier at han ville rådet seg selv til å bry seg mer foran de “tøffe gutta” så vet vi at det styrker motet til ungdom til å stå opp for andre. Vi gleder oss til å følge han i årene som kommer, og ikke minst til å ta han med ut på MOT-skoler i nord.

Erik om MOTs verdier

Hva legger du i MOT til å leve?

I det legger jeg det å være fri. Tørre å være fri, ikke la seg påvirke så mye av alle andre og hva de gjør.

Hva legger du i MOT til å bry seg?

Det å se alle rundt seg. Og også tørre å bry seg foran andre.

Hva legger du i MOT til å si nei?

Stå mot press. Har man bestemt seg for nei, så sier man nei. Slike ting blir veldig mye lettere hvis folk rundt deg respekterer deg og det du står for.