– Ta kontakt med noen du ikke snakker med så ofte

Emil Iversen

Den ferske MOT-ambassadøren Emil Iversen kommer med gode råd i påsken.

Årets langrennssesong avsluttet brått idet koronapandemien forandret verden nærmest over natten i mars, og etter noen påfølgende rolige uker er Iversen nå klar for en fin familiepåske hjemme i Meråker.-

– Nå er det veldig kjekt å bo i Meråker, og samtidig også ha hytte her. Så i påsken i år blir det veldig mye tid sammen med familien, vi er blant annet tre brødre som får fjorten dager sammen nå – det kan bli spennende å se hvordan det går, ler Iversen.

En sesong som bød på store kontraster

April er for skifolket kjent som en slags friperiode etter at en lang sesong er avsluttet, hvor batteriene lades før man starter forberedelsene til en ny sesong. Slik blir det også i år.

– Jeg har litt ferie fremover nå, så etter påsken har jeg planlagt å bruke tiden på å nullstille meg og slappe helt av, sier Iversen.

Det kan langrennsstjernen gjøre etter en sesong som bød på store kontraster i form av både solide opp- og nedturer. Det startet så bra med blant annet annenplass under mini-touren i verdenscupåpningen i Ruka i november. Formen ble beholdt til Tour de Ski i romjulen, der han dessverre ble slått ut av influensa.

– Sesongstarten var ekstremt bra, det var nesten realistisk å tenke på å være med og kjempe om gultrøya (sammenlagtvinner i verdenscupen) en periode. Uheldigvis ødela influensaen mye, jeg kom meg ikke tilbake, og det ble nesten 50 dager uten verdenscuppoeng, forklarer Iversen.

Ikke noe vits i å bruke energi på ting man ikke får gjort noe med.

Vendepunktet kom på hjemmebane i Meråker under Ski Tour 2020 i slutten av februar, der Iversen helt uventet fant tilbake til gamle takter og gikk inn til en bunnsolid tredjeplass. Deretter fulgte han opp med solide resultater i både Trondheim og Oslo.

– Jeg kom heldigvis i form igjen til Touren og Holmenkollen, og særlig tredjeplassen på 5-mila i Kollen henger høyt, det er selve manndomsprøven, sier Iversen, og legger til:

– I det hele tatt så fokuserer jeg på det positive og ting man får gjort noe med, og går ut av sesongen med en god følelse. Det er ikke noe vits i å bruke energi på ting som er utenfor ens kontroll.

Sistnevnte er nok et råd som kommer godt med for oss alle i den uavklarte koronasituasjonen vi nå står oppe i.

Spør hvordan det går til noen du ikke har så mye kontakt med

Har du forresten noen gode MOT til å leve-tips til folk (ungdom?) i denne unntakstilstanden?

– Jeg anbefaler å holde seg i aktivitet. Prøv å ta godt vare på deg selv og få litt overskudd. Det er godt å koble av ved å lufte seg, være ute i naturen og kjenne på stillheten der. Der kan man også svette litt og få en “boost” av det. Forhåpentligvis havner man da på plussida, slik at det blir lettere å ta imot de kjipe nyhetene som kommer også. Jeg tror det er lurt å unngå kun å ligge på sofaen med colaen. Det er selvsagt fint å gjøre det av og til, men ikke hele dagen.

Hva med MOT til å bry seg?

– Det er mye enkelt man kan gjøre. Vi har all verdens muligheter på sosiale medier. Send en ekstra snap til venner, men gjerne til noen som ikke får så mange snapper også. Ta kontakt med noen du ikke snakker med så ofte og spør hvordan det går med dem. Jeg syns også det er kjekt å kontakte venner over facetime, slik at man får se ansiktene, avslutter Iversen.