Karantenehilsen fra Spania

Blank LinkedIn Post

MOT-skolen Den Norske Skolen i Rojales er en av samtlige skoler i Spania som for tiden er stengt på grunn av Coronaviruset. Elevene Marielle og Patrick har vært i “lock down” siden starten av mars.

Spania er det landet i Europa som er hardest rammet av coronaviruset etter Italia. Myndighetene har innført unntakstilstand for å stanse smitten, som innebærer blant annet stenging av grensene inn til Spania, skoler og barnehager, forbud mot å ferdes på offentlige steder og stenging av overnattingssteder, forretninger og spisesteder.

Coronafast

Der er rett og slett ulovlig å bevege seg utenfor hjemmet, og politiet kontrollerer gatene strengt.

– Vi kan ikke gå utenfor vårt eget hjem. Går man utenfor tomten sin, så kan man få en bot opp i mot 30 000 euro, som tilsvarer 300 0000 norske kroner, forteller Patrick Palm Fauske.

Han er elev ved Den Norske Skolen i Rojales, som også er en MOT-skole som kjører MOTs program. Han og medelev Marielle M. Haga har nå vært coronafaste innendørs siden portforbudet ble innført tidlig i mars.

– Når vi først fikk beskjed om at vi måtte ta med alle bøkene hjem fra skolen, så tenkte jeg at dette kom til å bli en utfordrende tid. Da perioden også ble forlenget begynte jeg å bli bekymret for hva jeg kunne finne på å gjøre i en så lang periode stengt inne, forteller hun.

Digital hjemmeundervisning

Den Norske Skolen i Rojales har heldigvis hatt stort fokus på å gi elevene et godt alternativ for digital hjemmeundervisning i alle fag. De har også kjørt digitale MOT-økter.

– Jeg begynner dagen med skole, og det med hjemmeundervisning har gått veldig bra!

Meldingene og telefonene betydde ekstra mye

Likevel har Marielle kjent litt på frykten for ensomheten i disse tider, spesielt da hun for litt siden egentlig skulle ha feiret bursdagen sin.

– I denne perioden hadde jeg bursdag, og da kjente jeg litt på det med å ikke ha vennene mine rundt meg for å feire dagen med. Da betydde de meldingene og telefonene jeg fikk litt ekstra mye, forteller hun.

Hun oppfordrer alle unge som i disse tider sliter med å sosialisere seg, til å likevel prøve og finne på ulike ting å gjøre hver dag.

– Når jeg er ferdig med skole går jeg ned til resten av familien og er litt med dem. Vist det er fint vær så går jeg ut og soler meg, eller så hjelper jeg til med hagearbeid. Andre dager så er det bare godt å ligge i sengen og se på Netflix, mens i helgene så ser jeg film med hele familien. Det er også hyggelig å ta frem gamle bilder eller spille brettspill. Vi fortsetter også med taco-fredag og snop i helgene.

– Hør hvordan det går

Slik holder hun og familien “de gamle” rutinene ved like. Men hun oppfordrer spesielt til å være ekstra flink til å bry seg litt om de rundt seg om dagen.

– Om du kjeder deg en dag eller har tid, så ring gjerne til en venn eller en i familien og hør hvordan det går. Etter jeg har pratet med noen, går alltid humøret opp!

Følg elev Patrick en hel dag i Rojales

I dag (fredag 17.4) overtar medeleven til Mariell – Patrick MOT sin Instagram-konto, hvor du kan følge hverdagen deres i Spania. Følg oss på @motnorge, og send gjerne inn spørsmål til Patrick!