– Husk dem som kanskje ikke har så mange rundt seg nå

Pål

Rosenborg-spiller Pål-André Helland kommer her med sine tanker i den uavklarte koronasituasjonen.

Under koronapandemien har de norske toppfotballspillerne opplevd mye usikkerhet når det kommer til treningsmuligheter. Kort fortalt har det vært en del frem og tilbake i spørsmålet om det skal være tillatt å trene på kunstgress i små grupper, eller om all trening må foregå individuelt helt alene. Når vi går inn i påsken er situasjonen den at det igjen er åpnet opp for trening i små grupper.  

– Det er veldig artig å få trene på banen igjen, sammen med andre lagkamerater. Vi trener da i grupper på tre og tre. Å slå pasninger og spille ball med kompiser er selvsagt artigere enn å trene helt alene, sier Helland, som har gjort sistnevnte de ti foregående dagene.

Behov for noe positivt å engasjere seg i nå

Eliteserien skulle i utgangspunktet ha blitt sparket i gang i palmehelgen i år, men den har som all annen idrettslig aktivitet blitt utsatt. Nå håper både klubbene og fotballforbundet at serien kan starte opp for fullt i slutten av mai.

– Jeg forholder meg til seriestart da, såfremt det er forsvarlig helsemessig. Vi får virkelig håpe at det blir mulig å gjennomføre arrangementer innenfor både idrett og kultur etter hvert nå, slik at folk får engasjert seg i noe positivt som gir påfyll av energi, i stedet for bare koronaen, sier Helland.

For Rosenborgs høyrekant, som har funnet tilbake til toppformen og levert meget solide prestasjoner under vinterens treningskamper, rettes nå fokuset mot en rolig påske sammen med samboeren Linn og sønnen Neo på 2,5 år.

– I påsken skal jeg fortsette å trene mye og være lekekamerat for junior, slik at fruen som har hjemmekontor blir litt avlastet, utdyper Helland.

Balsam for sjela å komme seg ut i friskluft

Som engasjert spiller på MOT-ambassadørlaget Rosenborg, er hemnværingen og trønderen Helland opptatt av alltid å gi noe tilbake til unge håpefulle. Svært ofte blir han da også sett stående igjen etter treninger og kamper for autografsignering, fotografering og småprat med ivrige supportere – og han er aldri redd for å si sin mening om ulike saker.

Har du noen gode MOT til å leve-tips til folk (ungdom?) i denne situasjonen?

– Jeg anbefaler alle å komme seg ut i friskluft, det er rett og slett balsam for sjela – man klarner hodet og får frigjort følelser. Det er samtidig viktig å fortsette å følge retningslinjene, så vær forsiktig.

Hva med MOT til å bry seg?

– Nå som vi har så god tilgang på sosiale medier: Ta kontakt med folk, ring på FaceTime, send noen hyggelige snapper, og husk dem som kanskje ikke har så mange rundt seg nå, avslutter Helland.

PS. Etter at intervjuet ble skrevet ble det avgjort at Eliteserien i fotball tidligst kan starte opp 15. juni.