– Å få til masse lek og moro skaper fellesskap

IMG_29023

MOT-ambassadør Ragnhild Mowinckel gir her sine tips for å takle koronasituasjonen idet vi går inn i påsken.

Toppalpinisten fra Molde har forberedt seg på en påskehøytid uten mye sosial aktivitet.

– I år blir det en svært rolig påske i Oslo, med masse innetrening. Egentlig går det fint, fordi jeg allerede var godt vant med den alternative treningen da denne koronasituasjonen oppsto. Forskjellen er at jeg nå har vært så heldig å få laget en egen gym i kjelleren, slik at jeg trener der i stedet for på Olympiatoppen, sier Mowinckel.

Unngår “brakkesjuka” når jeg drar ut

MOT-ambassadøren har nemlig brukt vinteren godt på å trene seg opp, etter at hun svært uheldig røk korsbåndet for andre gang i karrieren under en trening på Bjorli i november, bare åtte måneder etter det smalt i kneet for første gang.

– Jeg er i rute med tanke på rehabiliteringen. Det er selvsagt litt sånn to steg frem og ett tilbake, men i det store og hele går det jevnt fremover. Det er selvsagt litt kjipt å være alene hele tiden nå, men man tilpasser seg den nye situasjonen overraskende fort, og jobben må gjøres uansett.

Sølvvinneren av både utfor og storslalåm i OL i Pyeongchang i 2018, som også kjørte inn til bronse under superkombinasjonen i fjorårets VM i Åre, er klar på at det er viktig å komme seg ut for å få litt friskluft i disse tider.

– Jeg unngår “brakkesjuka” når jeg drar ut. Ute får jeg tilfredsstilt sosiale behov samt gjennomført litt trening, som for eksempel sykkelturer sammen med andre, der vi holder god avstand. Det er selvsagt viktig å følge restriksjonene fra myndighetene, forklarer Mowinckel.

Viktig å forsøke å gjøre seg tilgjengelig overfor andre

Har du noen gode MOT til å leve-tips til folk (ungdom?) i denne situasjonen?

– Jeg tror det gjør godt for alle å komme seg ut og gjøre ulike aktiviteter. Å få til masse lek og moro skaper fellesskap, og gjerne forsøk å aktivisere nær familie. Dessuten kan det være kjekt å prøve nye ting eller gjøre noe man ikke gjør så ofte ellers nå. For min egen del har jeg faktisk bakt mye og ryddet mye mer enn før, og også gjort en del kjedelige ting. Det har faktisk føltes godt.

Hva med MOT til å bry seg?

– Vi er heldige som har god tilgang til mobil og data i Norge. Jeg anbefaler å ha mye kontakt med venner via facetime eller ved å ringe, nå når man stort sett bare sitter hjemme. Det kan også være artig å invitere til spillkvelder online. Det er viktig å forsøke å gjøre seg tilgjengelig overfor andre selv om ting står litt stille nå, avslutter Mowinckel.