Takk for turen Markus!

IMG_0594

Vår folkekjære MOT-ambassadør Markus Bailey har den siste tiden vært landet rundt på ambassadørturne og truffet ungdom.

Seks MOT-skoler ble trukket ut blant over 300 til å få besøk av programlederen og moromannen på det som ble en liten turnè av skolebesøk.

Turen gikk til Namsskogan skole, Ellingsøy barne- og ungdomsskole, Fauskanger barne- og ungdomsskole, Frei Ungdomsskole, Svelvik Ungdomsskole og Sveio Skule, som alle er MOT-skoler som lykkes godt med MOT-arbeidet. Det var under MOTs årlige Ildsjelsamling i september at vinnerne av ambassadørbesøkene ble trukket ut.

Les også: Her er årets MOT-partnere

MOT til å leve

Derfor fikk elevene ved skolene en ellevill time med Bailey som kjørte danseshow, intervju og aktiviteter for dem. MOT-ambassadøren byr mye på seg selv, og er et unikt eksempel på det å ha MOT til å leve. For budskapet fra scenen handler mye om nettopp dette – hvor viktig det faktisk er å ha MOT til å være seg selv.

– Jeg har hele livet mitt gjort alt for å passe inn. Etter hvert har jeg kommet frem til at jeg egentlig ikke trenger å passe inn noe sted, så lenge jeg passer inn i meg selv, forteller Bailey.

Foto: Frida Hovland Jepsen

Han forteller åpenhjertet om at han selv slet litt med å finne sin egen identitet, og hvem han ville være, men at det hele løsnet da han bare aksepterte seg selv for den han var.

– Jo mer komfortabel du er med den du er, jo bedre får du det, forteller Markus til TV Haugaland.

– Du har ett liv

Og det virket også som om budskapet gikk rett hjem hos elevene.

– Du har ett liv, og det skal du bruke til det du har lyst til, sa Jostein Ness Emberland ved Sveio skule etter besøket med Markus.

Det var også lagt opp til en intervjusekvens mellom Tore Sandnes fra MOT og Bailey, hvor verdiene MOT til å bry seg, MOT til å leve og MOT til å si nei ble tatt opp. Til slutt fikk også elevene selv stille spørsmål, prate med Markus og ta bilder.

Les også: Keep dreaming!

Foto: Frida Hovland Jepsen

Styrker motet til veldig mange

Eventmanager i MOT, Tore Sandnes er strålende fornøyd med den lille ambassadørturneen, og er stolt av MOT-ambassadør Markus Bailey som gir så mye av seg selv for inspirere ungdommen.

Mariann Janson fra MOT, Markus Bailey og Pia Henriksen fra Anti Brandpeople.

– Vi har hatt noen fantastiske dager. Markus er selve symbolet på MOT til å leve, og det er ingen tvil om at han når inn til ungdommene. Han viser dem at det er greit å være seg selv, uansett hva du liker og drømmer om – og jeg er sikkert på at han har styrket motet til veldig mange ungdommer disse dagene, forteller Sandnes.

Forlenger avtalen

Derfor er MOT også nå utrolig glade for at den blide 27-åringen har valgt å forlenge samarbeidet og avtalen med MOT, og går dermed inn i et nytt år som MOT-ambassadør. Avtalen ble skrevet under sammen med managementet til Markus, Anti Brandpeople fredag.

– Vi er så takknemlige for at Markus ønsker og fortsette å være MOT-ambassadør. Han er virkelig et godt forbilde som påvirker både ungdom og voksne på en positiv måte. Vi gleder oss til fortsettelsen, forteller leder i MOT Mariann Janson.

Her kan du lese mer om våre MOT-ambassadører.