Emil Iversen er ny MOT-ambassadør!

Emil Iversen

– Det er viktigere enn noen gang å vise at vi bryr oss.

I en tid som er vanskelig og tøff for mange, er det en glede å komme med nyheten om at langrennsløper Emil Iversen nå er en del av MOT-laget.

– Den tiden vi er inne i nå er veldig spesiell for alle sammen, og MOT er viktigere enn noen gang før. Derfor er jeg kjempestolt over å fra i dag kunne kalle meg MOT-ambassadør, forteller Iversen.

– Mye kan virke skremmende

Den ferske MOT-ambassadøren oppfordrer nå alle i tiden fremover til å vise ekstra mye MOT til å bry seg.

– Mye er usikkert, og mye kan virke skremmende. Det er mange nå som kanskje ikke har det så veldig bra, føler seg ensomme og alene. Ta en ekstra telefon, eller send en ekstra snap om du mistenker at noen i omgangskretsen din ikke har det så bra. Det tror jeg kan bety mer enn dere aner. Ikke vær redd for å send meg en melding heller – om det kan gjøre dagen din bedre, oppfordrer langrennsløperen.

En motivasjonsboost i hverdagen

– Hvorfor ville du bli MOT-ambassadør?

– Jeg ville bli MOT-ambassadør fordi jeg har lyst til å bidra på en positiv måte til ungdommen. Hvis jeg kan være med på å bare å gi noen få et lite klapp på skuldra, og en liten motivasjonboost i hverdagen, så er det veldig stort.

Selv trekker han frem sin egen ungdomstid som til tider litt tøff, og oppfordrer ungdommen til å være et forbilde for de rundt seg.

– Selv husker jeg veldig godt ungdomsårene hvor jeg var en veldig dårlig skiløper, og ofte kom nederst på resultatlisten. Da var det ganske mange som ikke var særlig interessert i å henge med meg, noe som var ganske kjedelig til tider. Jeg synes det er veldig viktig at vi bryr oss om hverandre, og ikke dømmer noen selv om man ikke er like god eller flink til enkelte til. Kanskje har den personen andre rå kvaliteter? Ingen er verd mer enn andre uansett.

Vær et forbilde

Jeg oppfordrer ungdommen i dag til å være et forbilde i miljøet dere vokser opp i, vise MOT, ha tro på dere selv og tør å drøm. Når JEG kan bli god på ski, er veldig mye mulig for alle sammen. Bare du vil det nok, understreker Iversen, som selv har jobbet hardt over tid for å bli verdens beste skiløper.

– Det å vise MOT har alltid betydd mye for meg. Jeg har brukt all min tid i mange år på å prøve og bli best i verden på en ting, og det er ikke bare bare. Da er man avhengig av å ha en god dose mot for å opprettholde troen på at det faktisk er mulig og at jobben man legger ned er god nok. Uten mot hadde jeg vært sjanseløs.

Sterkt engasjement for ungdom

Vi er utrolig stolte over å ha med Emil på laget, og gleder oss til å at han skal styrke motet til mange ungdommer fremover.

– Emil er ikke bare en rågod skiløper, men også et fantastisk forbilde. Han har glimt i øyet, men er samtidig ærlig og tør å stå opp for sine verdier. Med sitt sterke engasjement for ungdom, kommer han til å påvirke mange på en positiv måte, sier ambassadøransvarlig i MOT Ingrid Ness Rolland.