“Bry deg ved å si nei!”

jenny

De to siste ukene har vært veldig rare for alle sammen og kanskje nå mer enn før er det så viktig å ha MOT til å si nei, skriver Jenny i dette blogginnlegget.

Situasjonen vi er i gjør at vi alle må delta og bry oss om hverandre. Vi alle må delta for fullt i denne dugnaden for at smitten skal bli borte så fort som mulig, sånn at vi kan gå tilbake til en vanlig hverdag. For vi vet ikke når dette viruset forsvinner, men det vi vet er at smitten blir mindre dersom vi gjør det vi kan. Og er det en ting vi kan gjøre i disse tider er nettopp å holde oss unna hverandre.

Hvis noen du kjenner planlegger sammenkomster i denne tiden er det viktig å tørre å si nei, selv om kanskje andre ikke gjør det. Og hvis én har MOT til det så kan det godt hende at flere slenger seg på. Dersom du har MOT nok til å si nei er det en person mindre som kan ha bli smittet. Og husk at selv om du sier nei til å være med venner akkurat nå betyr ikke dette at du ikke bryr deg, det betyr faktisk det stikk motsatte. 

Det er kanskje flere som sitter hjemme og er redde for å bli smittet eller er redde for at en som står de nær skal bli smittet. Selv om ikke du er redd så er det mange som er det. Derfor må vi vise MOT for de som er engstelige og redde!

Et «nei» er ikke så negativt som man tror. Det kan faktisk redde mange fra sykdom og det er ganske enkelt. Er det ikke? Akkurat som et «hei» bryr du deg like mye i dag med et «nei». Men ikke glem å ta vare på de rundt deg allikevel. Kanskje med litt videochatting eller bare en enkel melding. Det kan være like bra som å møtes!

For selv om det er viktig å holde seg unna hverandre så er det så viktig at vi klarer å ta vare på hverandre. Så send en melding til en du vanligvis ikke snakker så mye med, eller til et familiemedlem eller en venn du savner. Ingen hyggelig melding er en melding for mye. 

Så vær så snill å hold dere hjemme folkens, hvis ikke noe annet er nødvendig! Det er en av få ting vi kan gjøre for å bry oss om hverandre i denne tiden. Ha MOT! Jeg heier på dere alle!

Lykke til!

-Jenny Steinsvik Tollefsen, Ung MOT leder