Tobias Foss er ny MOT-ambassadør

Et fotografi av Tobias Foss

Sykkelkometen ønsker å bidra til å utvikle robuste ungdommer.

– Jeg ønsker å hjelpe andre til å få en lettere hverdag. Jeg har selv følt på hvor mye gode forbilder har betydd for meg i oppveksten, og håper jeg nå kan få gi tilbake gode verdier og holdninger man kan ta med seg videre i livet.

Historisk triumf

Det forteller den ferske MOT-ambassadøren og sykkeltalentet som for alvor slo gjennom i sommer, da han som første nordmann i historien vant Tour de l’Avenir sammenlagt. Rittet er ofte kalt “Ungdommenes Tour de France”, og er vunnet av flere Tour De France-vinnere tidligere.

– Hva er det som skal til for å vinne Tour de l’Avenir?

– Tålmodighet og hard jobbing, egentlig. Det er ikke noe mer enn det. Eller, et sinnssykt sterkt lag må man også ha. Verre enn det er det faktisk ikke, sier Foss til TV2. Og har følgende oppfordring til ungdom i dag.

Tørr å gå din egen vei, men husk at du vil trenge gode venner rundt deg på reisen.

Allerede bevisst sin rolle som forbilde

Tobias Foss sykler i dag for Uno-X Norwegian Development Team. Han innehar flere medaljer fra nasjonale og internasjonale mesterskap, og er spådd en lysende karrière.

– Det blir utrolig spennende å følge Tobias fremover. Han holder allerede et enorm nivå, og jeg er sikker på at vi kommer til å se han i Tour de France om ikke lenge. Det at han ønsker så sterkt å være MOT-ambassadør er utrolig gøy. Tobias er en utrolig reflektert 22-åring, og det er helt fantastisk at han allerede er så bevisst på sin rolle som forbilde, forteller ambassadøransvarlig i MOT, Ingrid Ness Rolland.

Tobias var allerede i høst med og bidro under en MOT-samling for ungdommer.

Tobias om MOTs verdier

Hva betyr MOT til å si nei for deg?

Det å tørre å være seg selv, gå dine egne veier og vær stolt av at du tar dine egne valg.

– Hva legger du i MOT til å leve?

– Ha MOT til å følge drømmene dine. Vi har bare et liv alle sammen, så ikke la være å oppsøke drømmene dine. Tør å drømme og gjør det du har lyst til!

– Hva legger du i MOT til å bry seg?

– Prioriter å bruk tiden på å gjøre andres liv og hverdag bedre. Tenk så stor forskjell et lite hei kan gjøre. Gjør det lille ekstra som skaper det gode miljøet, løft hverandre opp og tørr å være ydmyk for hverandre.