Kristine Nøstmo og Andreas Hanche-Olsen vant MOT-prisen

Fotballspillerne Kristine Nøstmo fra Toppserien, og Andreas Hanche-Olsen fra Eliteserien ble tildelt den årlige prisen under kveldens NISO-awards.
Alt tekst er viktig

– Kristine og Andreas har begge virkelig fortjent årets pris. De eksemplariske forbilder med sitt gode engasjement både på og utenfor fotballbanen, forteller ambassadøransvarlig i MOT, Ingrid Ness Rolland.

Det er spillerne i Toppserien og Eliteserien som nominerer og stemmer frem vinnerne. Prisen blir delt ut i samarbeid med NISO, Norske Idrettsutøveres Sentralorganisasjon. Kriteriene for å vinne den prestisjetunge prisen er at den skal gå til spillere som er bevisst sin rolle som forbilde for barn og unge, bryr seg om medspillerne sine og viser respekt for både dommer og motspillere.

Stort å motta prisen

Kristine Nøstmo fra Trondheims-Ørn ble stemt frem av spillere i Toppserien til å vinne årets MOT-pris. Hun la ikke skjul på at det var stort å motta MOT-prisen, og forteller hun er glad for at hun for noen uker siden valgte å heve stemmen sin i debatten om kroppspress i toppidretten.

– Dette var utrolig stas. Jeg er ekstremt glad for at jeg turte å dele historien min. Jeg har et godt team rundt meg både i Trondheims-Ørn og hjemme som lar meg få være meg, forteller Kristine Nøstmo.

En klar stemme

I nominasjonen trakk Trondheims-ørn spesielt frem Nøstmos engasjement og åpenhet.

–  Som forbilde for unge jenter har Nøstmo tatt en klar stemme, og er et levende bevis på at du kan bli god – du kan til og med bli best i landet – med den kroppen du har. Kristines budskap om at du er god nok som du er, er svært viktig – og vi mener Kristine er MOT-prisen verdig, forteller Trondheims-Ørn i sin nominasjon.

Ambassadøransvarlig i MOT er helt enig i dette.

– Hun viser ikke bare mot i sin åpenhet rundt et viktig tema, men hun er også et forbilde for yngre spillere og idrettsutøvere landet over, sier ambassadøransvarlig i MOT, Ingrid Ness Rolland.

Andreas Hanche-Olsen vant MOT-prisen i Eliteserien. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

– Prisen betyr mye for meg

Andreas Hanche-Olsen ble stemt frem av spillerne i Eliteserien. Han var meget stolt over å ha mottatt MOT-prisen.

– Det er utrolig hyggelig at noe av det man gjør blir lagt merke til, og bidrar til å påvirke barn og unge i en positiv retning. MOT gjør en utrolig viktig jobb, og har også gjort at jeg har blitt mer bevisst over rollen som forbilde. Så denne prisen betyr mye for meg, sier Stabækspilleren.

I nominasjonen trakk Stabæk spesielt fram Olsens rause medmenneskelighet overfor andre.

– Andreas viser alltid genuin omsorg og interesse for små og store fotballjenter- og gutter han møter på sin vei. Han tar seg tid og han stiller opp når noen trenger en ekstra oppmuntring, forteller Stabæk fotball i sin nominasjon.

Viktig å løfte frem rollemodeller 

Totalt har MOT ni ambassadørlag som vi har et tett samarbeid med og som har god kjennskap til MOTs verdier. Vi er takknemlig over å få sette fokus på gode holdninger og oppførsel i fotballen, og håper vi får fortsette med det.

– Vi vet at rollemodelleffekten er så enorm, og derfor er det utrolig viktig å løfte frem gode rollemodeller som vi gjør med MOT-prisen, sier ambassadøransvarlig i MOT Ingrid Ness Rolland.