Sjur Røthe er ny MOT-ambassadør

75588241_762104887590016_160474031311552512_n

Vi ønsker vår første mannlige langrennsprofil, Sjur Røthe velkommen på MOT-laget!

– Det er utrolig stas å bli spurt om å være MOT-ambassadør. Jeg håper å kunne bruke min posisjon som forbilde til å bidra med gode holdninger til ungdom, forteller den ferske MOT-ambassadøren som denne uken gjør de siste forberedelsene inn mot sesongstart på Beitostølen i helgen.

Fighter og forbilde

Sjur Røthe går for det norske allroundlandslaget i langrenn, og kan skilte med tre VM-gull, tre verdenscupseire samt flere meritter fra mesterskap på nasjonalt og internasjonalt nivå. I fjor tok han sitt første individuelle VM-gull da han ble verdensmester på 30 kilometer skiathlon under VM i Seefeld. Og det etter å ha slitt med store plager og sykdom året før.

– Sjur Røthe er en ordentlig fighter, og en utrolig god skiløper. Men han er også en fantastisk lagspiller og et eksemplarisk forbilde for ungdom, og vi er utrolig glade for å få han inn på MOT-laget. Han kommer til å styrke mange ungdommers MOT, sier ambassadøransvarlig i MOT, Ingrid Ness Rolland.

Les også: 22.november arrangeres MOT til å glede-dagen

Være kjempegod på å inkludere andre

Selv ønsker Sjur også å bidra til flere robuste ungdommer som inkluderer alle, og viser MOT.

– Jeg synes det er viktig å ha MOT til å være seg selv uansett hvor man er, og hvem man er med. Jeg synes det er viktig å tørre å stå for de valgene man tar, følge drømmene sine, og sist men ikke minst – være kjempegod på å inkludere andre, forteller Røthe.

Som ambassadør i MOT er man bevisst på å være et godt forbilde for ungdom, ved å forsterke organisasjonens budskap som innebærer å styrke ungdoms MOT – til å leve, bry seg og si nei. MOTs ambassadører stiller opp på arrangement, besøker MOT-skoler og bidrar til å synliggjøre MOTs logo og budskap utad. Sjur Røthe går nå inn i et godt selskap sammen med flere kjente norske idrettsutøvere og profiler som er med og forsterker MOTs verdier.