Meny
Meny

Sjur Røthe er ny MOT-ambassadør

Vi ønsker vår første mannlige langrennsprofil, Sjur Røthe velkommen på MOT-laget!

– Det er utrolig stas å bli spurt om å være MOT-ambassadør. Jeg håper å kunne bruke min posisjon som forbilde til å bidra med gode holdninger til ungdom, forteller den ferske MOT-ambassadøren som denne uken gjør de siste forberedelsene inn mot sesongstart på Beitostølen i helgen.

Fighter og forbilde

Sjur Røthe går for det norske allroundlandslaget i langrenn, og kan skilte med tre VM-gull, tre verdenscupseire samt flere meritter fra mesterskap på nasjonalt og internasjonalt nivå. I fjor tok han sitt første individuelle VM-gull da han ble verdensmester på 30 kilometer skiathlon under VM i Seefeld. Og det etter å ha slitt med store plager og sykdom året før.

– Sjur Røthe er en ordentlig fighter, og en utrolig god skiløper. Men han er også en fantastisk lagspiller og et eksemplarisk forbilde for ungdom, og vi er utrolig glade for å få han inn på MOT-laget. Han kommer til å styrke mange ungdommers MOT, sier ambassadøransvarlig i MOT, Ingrid Ness Rolland.

Les også: 22.november arrangeres MOT til å glede-dagen

Være kjempegod på å inkludere andre

Selv ønsker Sjur også å bidra til flere robuste ungdommer som inkluderer alle, og viser MOT.

– Jeg synes det er viktig å ha MOT til å være seg selv uansett hvor man er, og hvem man er med. Jeg synes det er viktig å tørre å stå for de valgene man tar, følge drømmene sine, og sist men ikke minst – være kjempegod på å inkludere andre, forteller Røthe.

Som ambassadør i MOT er man bevisst på å være et godt forbilde for ungdom, ved å forsterke organisasjonens budskap som innebærer å styrke ungdoms MOT – til å leve, bry seg og si nei. MOTs ambassadører stiller opp på arrangement, besøker MOT-skoler og bidrar til å synliggjøre MOTs logo og budskap utad. Sjur Røthe går nå inn i et godt selskap sammen med flere kjente norske idrettsutøvere og profiler som er med og forsterker MOTs verdier.

Er du MOTs nye medarbeider?

Del denne artikkelen

Til toppen

Hovedsamarbeidspartnere

Reitan Convenience
Uno-X Energi
SpareBank1 SMN
Gjensidigestiftelsen
Finans Norge
OBOS

Mot støttes av:

Utdanningsdirektoratet
Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet
Helsedirektoratet
Kompetansesenter for kriminalitetsforebygging