MOT til å glede-dagen ble en suksess

77250117_2787858547905477_752554261115568128_n

Fredagens MOT til å glede-dag ble arrangert landet over for å markere viktigheten av å bry seg.

Det ble nok en gang en helt MAGISK MOT til å glede-dag. Tusen takk til ungdom og voksne over hele landet som har bidratt til å lage årets varmeste dag, full av glede og mot til å bry seg. MOT til å glede dagen har blitt arrangert siden 2004, og har blitt en nasjonal, felles gledesdugnad hvor målet er å glede flest mulig, med minst mulig midler.

Leder for kjerneaktivitet i MOT, Regine Oen Hatten mener at MOT til å glede-dagen er en viktig påminnelse om hvor viktig det er å gjøre disse små bidragene for å bidra til et varmere og tryggere samfunn.

– Det er klart det har en stor effekt når man viser MOT til å bry seg.  Slik skaper vi et mer inkluderende samfunn med robuste ungdommer, hvor ingen skal føle seg ensomme eller utenfor, avslutter hun.

Innsats og kreativitet har det ikke stått på under årets MOT til å glede-dag. Dagen ble markert lokalt hos våre MOT-skoler, og her er en smakebit fra dagens gledespekkede aktiviteter landet over:


Gledeslenke med ordføreren

I Namsskogan bakte Unge MOTivatører 200 muffins, som de delte ut til alle barnehagene og skolene i kommunen. Videre dannet hele skolen en gledeslenke sammen med ordføreren som ble bare større og større etter som hver klasse heiv seg med. Til slutt danset hele skolen, vaskere og lærere rundt om kring, før de endte opp i hallen, hvor MOT-sangen ble spilt. Det var også MOT-apell fra ungdommene, og konkurranser og aktiviteter i friminuttene.

– God stemning og stor stas- dette er blitt en tradisjon som har satt seg i veggene på vår skole, forteller Anne Fjerdingøy, MOT-koordinator i Namsskogan.

Kake og kompiment

På Apalløkka i Oslo, startet lærene dagen med kake + et kompliment til hver og en. Videre var det utdeling av MOT-drops, gratis klemmer og ellers topp stemning med musikk og plakater over hele skolen.

– Vi er spente, men gleder oss skikkelig til vår første MOT til å glede-dag her på Apalløkka, fortalte MOT-koordinator Cathrine Thingnes.

I Vikna satt de opp stand på butikksenteret, hvor ungdom gledet forbipasserende med klemmer, vafler og store smil. Og de har faktisk også utvidet MOT til å glede-dagen til hele tre dager.

Noe for alle

På Gimse i Trøndelag hadde de gjort om dagen til en skikkelig aktivitetsdag for alle elevene. Man kunne velge mellom alt i fra afrikansk dans, djembe-tromme, bueskyting, amerikansk fotball, håndball, band til MMA, fotokurs og klatring.

– Vi håper å glede ungdommene med en annerledes skoledag, og forhåpentligvis kan alle finne noe de liker å gjøre. Vi håper jo at dette gir ungdommene glede, slik at de videre kan glede andre i dag, forteller MOT-coach Gunhild.

Pizza-fest

På Sverresborg i Trondheim ble det pizzafest, i tillegg til utdeling av pepperkaker, show på scenen og fellesdans i friminuttet. I tillegg hadde de hengt opp lapper over hele skolen som det sto hyggelige oppmuntringer på.

Prate med alle

Ved Eiker Videregående delte de ut boller og Bonaqua, hadde hemmelig-venn og ellers stort fokus på å prate med folk man ikke prater med til vanlig.

Spansk feiring

Ved Den norske skolen i Rojales hadde de ansiktsmaling for de yngre elevene, utdeling av muffins og musikk med DJ.

– I et noe uvanlig Spania-vær ble det allikevel en flott markering av årets varmeste dag på DNSR, forteller MOT-coach Einar Lerheim.

Viktig å bry seg hver eneste dag

Regine Oen Hatten er imponert over jobben som er lagt ned for å skape mest mulig glede.

– Jeg er stolt, glad og rørt for den formidable jobben som er gjort for å skape årets varmeste dag. Denne dagen er utrolig viktig for å markere at å bry seg er viktig hver eneste dag, hele året. Det kan kreve litt MOT å bry seg, men det kan bety ekstremt mye. Tusen tusen takk for nok en fantastisk MOT til å glede-dag, forteller lederen for kjerneaktivitet i MOT.

BILDEGALLERI FRA DAGEN: