Her er årets Skiskyttere med MOT

bb

Sammen med YX Norge og Norges Skiskytterforbund har MOT delt ut pris til unge skiskyttere.

– Handler om hvem de er, ikke en idrettsprestasjon

Under åpningshelga på Sjusjøen var det endelig tid for å dele ut den gjeve prisen ‘Skiskytter med MOT’. Prisen ble delt ut til 14 ungdommer i alderen 15-16 år, som har blitt nominert av sin klubb/krets fordi de er gode rollemodeller og bidrar positivt til lagmiljøet.

– Det er stort å få dele ut en pris som handler om hvem ungdommene er som mennesker og ikke en idrettsprestasjon, sa leder for MOTs kjerneaktivitet, Regine Oen Hatten, fra scenen.

Det som går igjen i nominasjonstekstene er at ungdommene er gode på å inkludere andre, lage god stemning, stille opp, være positive bidragsytere – og selv om de ikke alltid har de beste resultatene, så gir de ikke opp.

– Jeg har blitt enda mer bevisst som forbilde

Vinnerne fikk delta på åpningshelga på Sjujsøen, utdelt fullt landslagsutstyr, trene med landslagstrenerne og ikke minst møte sine store skiskytteridoler. En av de som vant var Marita Helene Olsen fra Bjerkvik Idrettsforening.

– Høydepunktet var å møte idolene, og få trene med landslagstrenerne – det var sykt kult, sier Olsen.

En av guttene som vant var Sander Eidseter Olsen fra Fossum Idrettsforening. Han mener selv at han har blitt mer bevisst som forbilde etter helgen.

– Jeg føler jeg har blitt mer bevisst på å ta med alle sammen, og se etter de som kanskje ligger litt bak. Og backe litt ekstra da, sa Olsen.

Takket være YX

Initiativet til å dele ut Skiskytter med MOT-prisen kom fra MOTs samarbeidspartner, YX Norge som også sponser Norges skiskytterforbund. For YX var det naturlig å inkludere MOT i det sponsoratet.

– Vi har samarbeidet med MOT i mange år og det er vi veldig stolte av. MOT har noen enkle, men viktige kjerneverdier: MOT til å leve, MOT til å bry seg og MOT til å si nei. Det er nettopp det å ha MOT til å bry seg denne prisen handler om, sa Magne Haugland fra YX fra scenen på Sjusjøen.

Regine Oen Hatten fra MOT roser YX for initiativet.

– Vi er så takknemlige for at vi har en samarbeidspartner som YX som velger å løfte frem unge forbilder på denne måten her. Vi er stolt av å være med på denne reisen og det er takket være dem dette er mulig, avslutter Hatten.

Komplett liste over de 14 Skiskytter med MOT-vinnerne:

Stein Deinboll Markås – Bossmo&Ytteren IL
Marita Helene Olsen – Bjerkvik IF
Inga Overland – Snåsa SSL
Jens Borgar Aarhaug – Sokna IL
Lene Jøranli – Nordre Land IL
Jakob Alfstadsæther – Østre Toten Skilag
Anine Kvernerud – Asker Skiklubb
Sander Eidseter Olsen – Fossum IF
Tonje Tveito – Ål SSL
Vetle Ree-Trandum – Lier IL
Torje Seljeset – Markane IL
Nathalie Holen – Årevik Vik IL
Sofie Reenberg – Birkenes IL
Thomas Lysvoll Leikvangen – Froland IL