LARS EINAR ER ÅRETS MOT-COACH

DSC_5832

Lars Einar Torkildsen fra Grimstad er vinner av den prestisjetunge prisen.

Under kveldsshowet på årets Ildsjelsamling ble Lars Einar, eller Lasse, tildelt den gjeveste prisen av dem alle: årets MOT-coach. MOT-coachene er de som gjennomfører MOTs program «Robust ungdom» i klasserommet. Lars Einar har vært MOT-coach i over 15 år, og torsdag kveld fikk han sin fortjente hedring, til stor applaus fra salen. Når vi spør hva det er som motiverer han, kommer svarer raskt.

– Det er jo enkelt. Det er ungdommene og den energien de gir meg. MOT har gitt meg mange aha-opplevelser, og jeg elsker å se ungdommene få den samme aha-opplevelsen.

Lasse har over 30 klasser hvert eneste år, og kan kalles en ekspert på MOTs programmer. Noe av det som overrasker han mest er at de klassene han kanskje trodde han ikke nådde inn til, er de som i 10.klasse skriver de sterkeste tilbakemeldingene.

– Jeg husker spesielt en jente som jeg følte at ikke hadde noe effekt av MOT-øktene. Hun hadde gode karakterer, mange venner og scora høyt på alt egentlig. For meg virket det som MOT ikke var viktig for henne. Etter siste økt i 10.klasse kom hun og takket fordi at MOT hadde endra livet hennes. Da skjønte jeg at det bare var en maske.

Lasse forteller også at han vurderte å gi seg tilbake i 2012, men det ble for vanskelig.

– MOT er for viktig for meg. Nå har jeg bestemt meg, jeg skal bli pensjonist med MOT!

Begrunnelse for tildelingen

Begrunnelsen for tildelingen er basert på Torkildsen sin fantastiske innsats over veldig mange år. De utrolige tilbakemeldingene han får fra ungdom gjennom MOT-undersøkelsen veier også tungt i vurderingen. Regine Oen Hatten, ny leder for kjerneaktivitet, skryter over Torkildsen og hans store passion for ungdom.

– Det er så vanvittig inspirerende at Torkildsen har holdt på i så mange år, og er en ekspert på MOT-programmet. Han har en unik påvirkningskraft på ungdom, fordi han er så ekte i det han gjør. På tilbakemeldingene på MOT-undersøkelsen er det mange ungdommer som sier at de er glad i Lars Einar, og at han gjør dem trygg. Bedre skussmål kan man vel neppe få.