ÅRETS MOT-PARTNERE

Surnadal kommune, Sveio Skule og Inderøy Videregående stakk av med prisene.
Prisutdeling

Under kveldsshowet på årets Ildsjelsamling ble det delt ut pris for
«Årets MOT partner kommune», «Årets MOT-partner videregående» og «Årets
MOT-partner ungdomsskole».

Sveio Skule er Årets MOT-partner Ungdomsskole

De nominerte i kategorien var Abel skole, Frøya ungdomsskole og Sveio Skule, men det var altså Sveio skule som stakk av med prisen.

Sveio Skule har jobbet godt med MOT over lang tid. Skolen har lyktes spesielt godt med å spre kunnskap og eierskap til MOT til hele personalgruppa og til de viktige voksne. En artig fun-fact er at rektor Ben-Jerry Ellingsen har tatovert MOTs slagord “Show Courage” på armen.

MOT-teamet var tydelig rørt da de mottok prisen på scenen. 
– I’m speechless – og det er ikke ofte, sa rektor Ben Jerry fra scenen. Det er virkelig en stor ære å motta denne prisen!

Inderøy Videregående er Årets MOT-partner Videregående

De nominerte i kategorien var Sandnessjøen videregående, Den norske skolen i Rojales og Inderøy videregående, men det var altså Inderøy Videregående som ble den heldige vinneren.

Inderøy Videregående imponerte alle med sin dansende start på skoleåret, en video som har blitt delt utallige ganger på sosiale medier.

Inderøy vgs har et MOT-team som består av veldig dyktige og inspirerende MOT-coacher med mye erfaring. De har også lykkes med å implementere programmet Skolen som samfunnsbygger og det er tydelig at både skoleledelse og personale har stort eierskap til og kunnskap om MOT.

– Vi har verdens beste skole. Det er fantastiske lærere, også har vi elever som er motiverte for at det skal være 3 fantastiske år. Det er en veldig positiv kultur, sa Ung MOT-leder Anna Storvig Winther.

Surnadal kommune er Årets MOT-partner Kommune

Høylandet kommune, Nord Fron kommune og Surnadal kommune var alle nominerte i kategorien Årets MOT-partner Kommune. Men den heldige vinneren ble Surnadal kommune.

Surnadal kommune har vært MOT-partner i mange, mange år. Nå fikk de endelig anerkjennelse for sin langsiktige satsing på MOT som verktøy for å styrke ungdoms robusthet og MOT.

Når vi spør rådmann Knut Haugen hvorfor de lykkes kommer svaret kjapt.

– Det er på grunn av de her, sier han og ser på resten av MOT-teamet. – For et par år siden var jeg på min første Ildsjelsamling og da vi kom tilbake sa jeg til teamet: Okei, hva skal vi gjøre for å få en slik pris. Noe rett må vi ha gjort, for her står vi i dag!