Takk for oss, Norway Cup!

68653919_2328329064162948_114539759807758336_n

Ei fantastisk uke på Norway Cup er over, og vi ser tilbake på eventyret på sletta.

Forrige uke tok MOT nok en gang del i fotballfesten på Ekeberg. Norway Cup er blitt avholdt siden 1972, og MOT har vært tilstede siden organisasjonens oppstartsår på slutten av 90-tallet. MOT er utrolig stolte av å være representert på en av verdens største fotballturneringer.

En møteplass

MOT-standen er åpen for alle hver dag på sletta, og byr på alt fra konkurranser, triksebattle, selfie-vegg, inboard, lykkehjul og ansiktsmaling. Eller bare en hyggelig møteplass for alle som har lyst til å henge eller slå av en prat.

– Folk synes det er kult å bare slenge seg ned i en sakkosekk, lade mobilen og prate med andre på sletta. Vi er blitt et sosialt samlested for flere, og det er utrolig gøy, forteller eventmanager i MOT, Tore Sandnes.

Ungdommene likte seg på MOT-standen.

Verdikampen

I tillegg til å være tilstede på stand, er et av ukas høydepunkt den årlige Verdikampen. I år sto MOT og Plan Norge på hver sin side, og flere tusen tilskuere trakk til stadion på Ekeberg.

Andreas Y. Wiig og Nico.

Publikum kunne heie på alt fra fra artister, programledere, idrettstjerner, youtubere og andre profiler som lagde liv og røre gjennom hele kampen. MOT-ambassadørene Andreas Ygre Wiig, Markus Bailey, Tobias Becs, Christian Ingebrigtsen og Pål Anders Ullevålseter spilte også på MOT-laget som ble loset gjennom kampen av kaptein Markus Bailey.

– Jeg gleder meg! Vi SKAL vinne! sa Bailey før kampen.

Statministeren ledet laget

Det var likevel selveste statsminister Erna Solberg som ledet MOT-laget som lagleder, sammen med Marit Breivik. Hun syntes det var stas å styre MOT-laget, og mener MOT gjør en fenomenal jobb for psykisk helse og livsmestring, noe som skal satses på gjennom FNs bærekraftsmål fremover.

Statsminister Erna Solberg og Marit Breivik ledet MOT-laget.

Northug gikk på tap igjen

Det ble en prestisjefylt kamp med harde taklinger, enorm innsats og mye morro for en god sak. Det var likevel MOT-laget som gikk seirende ut av oppgjøret i kampen som endte 2-1 mot Plan Norge. Petter Northug som spilte for Plan, var ikke strålende fornøyd med å nok en gang gå på et tap i Verdikampen.

– Dette gikk jo som det bruker å gå her på Ekebergsletta, nemlig med tap. Det har nesten blitt en tradisjon… Jeg var nærme scoring, men jeg får bare bite i det sure eple igjen, forteller Northug til MOT.

Likevel synes den pensjonerte skistjernen at det var fantastisk å få være med å spille for to gode organiasjoner.

– Dette er utrolig gøy å få være med på. En kamp med fine rammer og to veldig fine organisasjoner som stiller opp og lager dette showet her. Fantastisk! sier Northug.

Rollemodellpatrulje

Siden det spilles rundt hele 6000 kamper under Norway-cup-uken, ønsker også MOT å løfte gode holdninger og fair-play på sletta. Derfor går vi daglig rollemodellpatrulje hvor vi kårer slettas forbilde til en spiller eller trener som utmerker seg.

– Det er viktig å ta folk på fersken når de gjør noe bra! Vi har stor tro på at gode forbilder skaper trygge miljø, og ønsker derfor å markere viktigheten av dette. Rett og slett holdningsbygging i praksis, som forhåpentligvis blir en bevisstgjøring hos andre også, forteller Camilla Skanke i MOT.

Runa fra Høylandet ble kåret til slettas forbilde.

Takknemlig

Det er ingen tvil om at det har vært en innholdsrik uke i Oslo, og MOT gleder seg allerede til neste års Norway Cup.

– Det har vært helt fantastisk, og vi er utrolig takknemlig for at vi får være her på sletta, og får gi ungdommen en “reminder” på MOT. Så tusen takk til Norway cup for at vi får komme og være en verdileverandør år etter år, avslutter Sandes.

MOT er også utrolig takknemlig over alle ungdommene som stilte opp frivillig gjennom uka, for å spre glede, aktivisere og bevisstgjøre på MOT-standen. Uten dere hadde det ikke vært mulig!