Sykler Norge på langs for MOT

Rune2

Etter 20 år som frivillig i MOT ville Rune Weraas gjøre noe helt spesielt.

Tour of MOT

2.august la MOT-coach og REMA 1000 kjøpmann gjennom 20 år, Rune Wæraas, ut på sin livs lengste sykkeltur: fra Nordkapp til Lindesnes. Sykkelturen har han valgt å kalle Tour of MOT, og drømmen er at han på veien skal klare å samle inn hele 100 000 til organisasjonen.

– Etter 20 år som frivillig i MOT hadde jeg lyst å bidra med noe spesielt for å gjøre MOT som organiasjon kjent i Norges land, og samtidig samle inn penger til organisasjonen slik at MOT kan fortsette det fantastiske arbeidet, sier Wæraas

Hans lidenskap for MOT begynte da hans eldste datter startet på Charlottenlund Ungdomsskole, og han skulle delta på sitt første foreldremøte med MOT.

– Etter det foredraget kjente jeg inni hjertet mitt at det her har jeg lyst til å være med å bidra.

– Fått så mye flybensin at jeg nesten svever

Det er ingen tvil om at å legge ut på en slik reise er fysisk hardt. Weraas uttrykker at tilbakemeldingene han har fått fra nære og fjerne betyr derfor ekstra mye.

– Det har vært helt fantastisk. Jeg har fått god hjelp av været nesten hele turen, og etter å ha lagt ut på sosiale medier får jeg så utrolig mange gode tilbakemeldinger. Jeg har fått så mye flybensin at jeg nesten har svevd fra Nordkapp til Trondheim.

Til nå har han samlet inn ca. 20 000 kroner, men håper at før han ankommer Lindesnes vil flere være med å bidra til at han når målet på 100 000.

Hva har vært høydepunktet?

Høydepunktet er møtet med alle menneskene jeg har truffet. Evnen blant folk til å være raus og inkluderende ligger der hos alle sammen. Du må bare få åpnet døren og det har jeg fått til. Det har gitt meg utrolig flotte opplevelser med helt ukjente mennesker.

Har du rett og slett vært MOT-coach Norge på langs?

– Hehe, ja, det er kanskje en måte og si det på!


Dersom man vil bidra til Rune Weraas sin sykkelaksjon kan man vippse til 909 39 095.