Keep dreaming!

img_6282

MOT Norge har i år oppfylt seks drømmer landet over.

Alle niendeklassinger som har MOT på skolen, kan i en av MOT-øktene søke om å få oppfylt sin drøm. I år har MOT Norge oppfylt seks av dem. Det har resultert i orgelspill i Nidarosdomen, forfatterbesøk, storyby-tur, sirkusutstyr, teaterbesøk og treningsøkt med landslaget i skiskyting.

I 2003 fikk Andreas Ebbesen som 13-åring sin drøm oppfylt, da han gikk på ski over Grønland med sin far, Ola Ebbesen. Pengene som ble samlet inn i forbindelse med turen, gikk til MOT og skulle brukes til å stimulere og realisere andre sine drømmer. MOTs Drømmefond oppfyller drømmer til ungdommer på MOT-skoler gjennom programmet “Robust ungdom 12-16 år”. Gjennom MOTs drømmefond er det i år Vebjørn fra Sveio, Ole Martin fra Rindal, Hedda fra Trondheim, Ingvild fra Bingsfoss, Aurora fra Eidsskog og Tina fra Rjukan som har fått realisert det de ønsket seg som mest.

Se alle drømmene lenger ned i artikkelen.

Drøm i seg selv

Tore Sandnes i MOT synes det er en drøm i seg selv å få oppfylle så mange drømmer. Han er takknemlig over alle som har bidratt for å få gjennomført dette over hele landet.

–  Tusen takk til alle i Norges land som har bidratt til at disse drømmene ble realisert. Man skal aldri slutte å fortelle drømmene sine til hverandre. Gjør man det, er det en litt større sjanse for at de kan bli en realitet, sier Sandnes.

Fortsett å drøm!

Men selv om flesteparten av ungdommene som søkte ikke fikk oppfylt sine drømmer, oppfordrer stifteren av drømmefondet, Andreas Ebbesen likevel alle til å fortsette å tro på og ikke minst jobbe for at de en dag skal bli virkelig.

– Jeg håper at dere som ikke får deres drømmer oppfylt likevel fortsetter å følge drømmene deres og gjør alt dere kan for å få den oppfylt på egen hånd, sier Ebbesen.

Her er drømmene

Vebjørn fra Sveio drømte om et møte med forfatter Asbjørn Rydland som har skrevet blant annet “Drakegutten” og “Vegandi”.

Ole Martin fra Rindal drømte om å få en dag i storbyen Trondheim sammen med vennegjengen sin. Det ble en opplevelsesrik dag med blant annet besøk på Vitensentret, Tyholt-tårnet og Rush trampolinepark i bartebyen.

Hedda fra Trondheim er en lovende akrobat og sirkusartist som i dag går på sirkusskolen i Trondheim. Hedda drømte likevel om å ha muligheten til å trene mer hjemme, for å bli en enda bedre akrobat. Det resulterte i at hun fikk tildelt sirkusutstyr i form av en Aerial Hoop (ring), som er Heddas favorittøvelse.

Ingvild fra Bingsfoss har en stor drøm om å bli landslagstrener i skiskyting. Ingvild og to venninner fikk dermed møte skiskytterprofilene og MOT-amabassadørene Johannes Tingnes Bøe, Ingrid Tandrevold og Tiril Eckhoff til en treningsøkt med påfølgende lunsj. Drømmen om en gang å trene sine egne utøvere ble ytterligere styrket.

Tina fra Rjukan elsker alt som har med musikk, dans og drama å gjøre. Å få besøke et teater i Oslo sto høyt på ønskelista. Med Marion Ravn som personlig guide, fikk Tina og venninnen en uforglemmelig dag på Folketeatret. De fikk en omvisning på bygget samt og hilse på flere skuespillere. Til slutt fikk de også en ekstraordinær førpremiere på “The sound of music”, da de fikk være vitne til øvingen til musikalen som har premiere i september.

Aurora fra Eidskog hadde en drøm siden hun begynte å spille piano som 7- åring om å få spille på orgelet i Nidarosdomen. Denne måneden fikk Aurora reise til Trondheim for å spille en hel time på orgelet i katedralen, som ble en mektig opplevelse.