Meny
Meny

Toppfotballen ut til ungdommen

Kristiansund ut på skolebesøk.

Den siste tiden har MOT vært rundt på skolebesøk med flere spillere fra ambassadørlagene våre, for å styrke ungdoms mot til å bry seg.

Spillerne har utvekslet erfaringer fra egen ungdomstid og skolegang, og har gitt mye av seg selv til samtlige elever.

— Målet er at elevene skal få se en annen side av spillerne, samt at spillerne får en god påminnelse om hvor stor påvirkning de har som gode rollemodeller for ungdom, sier Ingrid Ness Rolland som er ambassadøransvarlig i MOT.

Ålesund FK ut på skolebesøk hos Ellingsøy ungdomsskole med Torbjørn Agdestein og Jonas Grønner.

Slik at alle kan trives

Alle fotballspillerne som har vært ute på skolebesøk i år, er en del MOTs ambassadørlag, som spiller med MOT på ryggen for å forsterke og påminne ungdom om MOT sitt budskap.

Det er spillere fra Brann, Stabæk, Ålesund, Molde, Sogndal og Lillestrøm som til nå har vært ut på besøk. Jonas Grønner fra Ålesund synes det var givende å besøke Ellingsøy skole i Ålesund.

— Vi pratet om å ha MOT til å bry seg om hverandre, se hverandre og prøve å skape et godt miljø slik at alle kan trives.

Kan relateres til et klassemiljø

Klubbkollega Torbjørn Agdestein trakk frem eksempler på hvordan deres egen hverdag i Aafk er, og hvordan det kan overføres til et klassemiljø.

— Vi fortalte litt om hvordan vi i Aafk skaper et godt miljø for alle gjennom å se alle, selv om vi er forskjellige. Dette kan jo sammenlignes med en klasse, sier Agdestein.


— Løft blikket

Branns Christian Eggen Rismark skriver autografer.

Spillerne så også tilbake på sin egen ungdomstid, og hvordan de selv synes at de taklet egen oppvekst og skolegang.

— Hvis jeg skulle gitt et råd til meg selv, så hadde det vært å løfte blikket og tørre å bli bedre kjent med de som er litt ulik deg – det er mange kule folk der ute, forteller Branns Christian Eggen Rismark.

Det er Aafks angrepsspiller enig i.

— Det er enklere å inkludere de du kjenner godt. Jeg burde vært flinkere til å inkludere, og se de andre rundt meg også. Det krever mot, men det er kanskje dem som trenger det mest, sier Torbjørn Agdestein.

For så og si samtlige spillere har stått i en slik situasjon selv i ettertid. For det å komme til en helt ny klubb kan for mange føles utfordrende.

— Jeg var jo litt spent på hvordan de tok i mot meg da jeg kom fra Brann til Ålesund. Det er alltid litt skummelt å komme inn som helt ny. Bare det å få en melding om jeg ville bli med å finne på ting betydde mye, forteller Grønner.

Forventet gode forbilder

Sogndals 17 år gamle Eivind Helgesen gikk opp fra Sogndals juniorlag til a-laget tidligere år, og hadde klare forventninger til hvordan han ville bli tatt imot.

— Jeg forventet at de spillerne som jeg så opp til da jeg var ung – fortsatt var gode forbilder da jeg kom inn. Og det var de heldigvis, sier Helgesen.

Utover året skal enda flere fotballspillere fra ambassadørlagene våre i ilden, og vi gleder oss skikkelig til fortsettelsen!Del denne artikkelen

Anbefalt videre lesning

Til toppen

Hovedsamarbeidspartnere

Reitan Convenience
Uno-X Energi
SpareBank1 SMN
Gjensidigestiftelsen
Finans Norge
OBOS

Mot støttes av:

Utdanningsdirektoratet
Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet
Helsedirektoratet

Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan denne nettsiden samler inn og bruker informasjon om besøkende. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19), og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18, 1.ledd). Juridisk eier av nettsiden er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

1. Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

2. Søk

Hvis nettsiden har søkefunksjon så lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

3. Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

4. Nyhetsbrev

Nettsiden kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

5. Påmelding, skjema

Nettsiden kan ha skjema for påmelding, kontaktskjema eller andre skjema. Disse skjemaene er tilgjengeliggjort for publikum for å utføre de oppgaver de er ment å gjøre. Påmeldingsskjema er for at besøkende kan melde seg på eller registrere seg. Kontaktskjema er for at besøkende enkelt kan sende en melding til nettsidens kontaktperson. Vi ber da om navnet på innsender og kontaktinformasjon til denne. Personopplysninger vi mottar blir ikke benyttet til andre formål enn å svare på henvendelsen. Skjema sendes som epost via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele innsendelen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellom 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som blir oppbevart før innsendelsen blir slettet etter 30 dager. Årsaken til denne lagringen er for å bekrefte om eposter blir sendt fra nettsiden og videresendt til riktig mottaker. Når eposten er mottatt av mottaker så er det opp til mottaker å avgjøre Databehandlingsbehovet av eposten.

6. Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

7. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.