Toppfotballen ut til ungdommen

IMG_3281

Den siste tiden har MOT vært rundt på skolebesøk med flere spillere fra ambassadørlagene våre, for å styrke ungdoms mot til å bry seg.

Spillerne har utvekslet erfaringer fra egen ungdomstid og skolegang, og har gitt mye av seg selv til samtlige elever.

— Målet er at elevene skal få se en annen side av spillerne, samt at spillerne får en god påminnelse om hvor stor påvirkning de har som gode rollemodeller for ungdom, sier Ingrid Ness Rolland som er ambassadøransvarlig i MOT.

Ålesund FK ut på skolebesøk hos Ellingsøy ungdomsskole med Torbjørn Agdestein og Jonas Grønner.

Slik at alle kan trives

Alle fotballspillerne som har vært ute på skolebesøk i år, er en del MOTs ambassadørlag, som spiller med MOT på ryggen for å forsterke og påminne ungdom om MOT sitt budskap.

Det er spillere fra Brann, Stabæk, Ålesund, Molde, Sogndal og Lillestrøm som til nå har vært ut på besøk. Jonas Grønner fra Ålesund synes det var givende å besøke Ellingsøy skole i Ålesund.

— Vi pratet om å ha MOT til å bry seg om hverandre, se hverandre og prøve å skape et godt miljø slik at alle kan trives.

Kan relateres til et klassemiljø

Klubbkollega Torbjørn Agdestein trakk frem eksempler på hvordan deres egen hverdag i Aafk er, og hvordan det kan overføres til et klassemiljø.

— Vi fortalte litt om hvordan vi i Aafk skaper et godt miljø for alle gjennom å se alle, selv om vi er forskjellige. Dette kan jo sammenlignes med en klasse, sier Agdestein.


— Løft blikket

Branns Christian Eggen Rismark skriver autografer.

Spillerne så også tilbake på sin egen ungdomstid, og hvordan de selv synes at de taklet egen oppvekst og skolegang.

— Hvis jeg skulle gitt et råd til meg selv, så hadde det vært å løfte blikket og tørre å bli bedre kjent med de som er litt ulik deg – det er mange kule folk der ute, forteller Branns Christian Eggen Rismark.

Det er Aafks angrepsspiller enig i.

— Det er enklere å inkludere de du kjenner godt. Jeg burde vært flinkere til å inkludere, og se de andre rundt meg også. Det krever mot, men det er kanskje dem som trenger det mest, sier Torbjørn Agdestein.

For så og si samtlige spillere har stått i en slik situasjon selv i ettertid. For det å komme til en helt ny klubb kan for mange føles utfordrende.

— Jeg var jo litt spent på hvordan de tok i mot meg da jeg kom fra Brann til Ålesund. Det er alltid litt skummelt å komme inn som helt ny. Bare det å få en melding om jeg ville bli med å finne på ting betydde mye, forteller Grønner.

Forventet gode forbilder

Sogndals 17 år gamle Eivind Helgesen gikk opp fra Sogndals juniorlag til a-laget tidligere år, og hadde klare forventninger til hvordan han ville bli tatt imot.

— Jeg forventet at de spillerne som jeg så opp til da jeg var ung – fortsatt var gode forbilder da jeg kom inn. Og det var de heldigvis, sier Helgesen.

Utover året skal enda flere fotballspillere fra ambassadørlagene våre i ilden, og vi gleder oss skikkelig til fortsettelsen!