Meny
Meny

En historisk dag

Det begynte med kalenderen. Eller med idéen til kalenderen. En idé som ble til som følge av et brennende ønske om å gjøre noe, noe for å kunne hjelpe andre mennesker. – Fra boka Viljen

I dag er det nøyaktig 25 år siden åtte norske toppidrettsutøvere var samlet på Toppidrettssenteret i Oslo og sa ja til å delta i kalenderprosjektet «Norske Toppidrettsutøvere mot Narkotika 1995». Formålet med kalenderen var å vise ungdom at noen er glad i dem og trenger dem, samt skape selvtillit og gode holdninger i samfunnet.

24.mai er en merkedag i MOTs historie. Alle de fremmøtte ønsket å bidra i kampen mot narkotikamisbruk og et bedre samfunn. At så profilerte toppidrettsutøvere viste et sterkt engasjement for kalenderprosjektet har hatt stor betydning for det vi i dag kjenner som MOT.

Walt Disney sa at vi aldri må glemme at det hele startet med en liten mus. For MOT sin del må vi aldri glemme at det hele startet med toppidrettsutøvere. Det la grunnlaget for merkevaren MOT, assosiasjonen ungdom har til MOT og ikke minst posisjonen MOT fikk i samfunnet fra dag én.

Del denne artikkelen

Til toppen

Hovedsamarbeidspartnere

Reitan Convenience
Uno-X Energi
SpareBank1 SMN
Gjensidigestiftelsen
Finans Norge
OBOS

Mot støttes av:

Utdanningsdirektoratet
Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet
Helsedirektoratet
Kompetansesenter for kriminalitetsforebygging