Uno-X etablerer norsk profflag i sykkel

4C76BEE2-7203-45E1-B613-3D1881B18008

MOTs samarbeidspartner og ambassadørlag Uno-X Norwegian Development Team har i dag bestemt seg for å søke om å bli et prokontinentallag fra og med 2020-sesongen.

Det ble bekreftet av det norske laget under en pressekonferanse tirsdag.

Lidenskap for utvikling og sykling

Uno-X har vært bredt engasjert i norsk sykkelsport i mange år og eier og driver i dag Uno-X Norwegian Development Team på UCI kontinentalnivå. Laget er nå inne i sin tredje sesong med Kurt Asle Arvesen som sportslig leder, mens tidligere landslagssjef Stig Kristiansen ble med som sportsdirektør i 2018. Nå er de klare for å satse som profflag.

– To av våre lidenskaper i Uno-X er utvikling og sykling. Vi har nå utviklet en sportslig og organisatorisk struktur som gjør at vi er klare for å etablere oss som det første norske profflaget for herrer, sier sykkelsjef og daglig leder i Uno-X Norge AS, Jens Haugland.

Langsiktig satsing

Haugland sier de vil ivareta stallen av ryttere de har i dag, men forteller at staben er avhengig av enda mer kjøtt på beinet for å kunne hevde seg.

– Vi vil beholde mye av den rytterbasen vi har i dag, samtidig som vi mener det er nødvendig å forsterke laget ytterligere for å kunne prestere på en enda større sykkelscene. Laget vil blant annet se til Danmark når stallen for 2020 skal settes sammen, sier Haugland.

Uno-X etablerer med dette en langsiktig proffsatsning for utviklingen av den neste generasjonen sykkelryttere i Skandinavia.

– For Uno-X, med energistasjoner i Norge og Danmark, er dette riktig både sportslig og forretningsmessig. Vi er klare på at vi skal holde på med dette lenge, sier Haugland.

– Noe å strekke seg etter 

Laget vil hete Uno-X Norwegian Development Team også i 2020.

– Det er noe vi som har fulgt norsk sykkelsport i mange år har drømt om. Nå har de unge og lovende rytterne noe å strekke seg etter. Kanalen ut til de store lagene er mange. Det her kan være en bra arena for norske ryttere, mener sportsdirektør Kurt-Asle Arvesen.