Ny videregående skole med på laget!

20190312_114148

 Eiker videregående skole ønsker å skape en skolekultur hvor alle er inkludert. 

Rektor Jan Helge Russnes sier han gleder seg til at Eiker vgs i enda større grad, skal bidra til at ungdom blir robust og inkluderende. Han mener dette er et svært viktig arbeid slik verden ser ut i 2019.
– MOT bidrar med verktøy i forbindelse med psykisk helse og livsmestring. Det vil bidra til at ungdommen er bedre rusta for læring og framtida.

Skolen som samfunnsbygger

Eiker videregående skole går inn i avtalen Skolen som samfunnsbygger, som gir en styrket implementering av MOTs programmer for både elever, men også personalet ved skolen.

– Vi ønsker også å gi personalet en verktøykasse slik at vi kan drive godt forebyggende arbeid og være i forkant. Voksne trenger også verktøy for livsmestring og inkludering. Ikke minst er MOT en viktig brikke nå i forbindelse med fagfornyelsen, forteller Russnes.

SATSER PÅ SKOLEN SOM SAMFUNNSBYGGER

Vil gjøre russefeiringen til en inkluderingsarena

Samtidig ønsker rektoren å fokusere på ungdommene, og ønsker å aktivt bruke MOT for at alle får en så bra russefering som mulig, hvor alle føler seg inkludert.

– Jeg ønsker at ungdommen på Eiker vgs skal vise at de kan ta bevisste valg i forbindelse med russefeiringen. Jeg ønsker at russefeiringen skal være en inkluderingsarena, og ikke en feiring som er ekskluderende. I dette arbeidet vil MOT bli en viktig faktor for oss, sier rektoren.

Nok en videregående skole med på laget 

Monica Gravdal, regionleder i MOT, er strålende fornøyd etter signeringen.

– Alle her gjør allerede en veldig god jobb med dette arbeidet. MOT vil bidra til å gjøre det enda mere systematisk. Jeg gleder meg til å følge Eiker vgs videre, og er utrolig glad for å ha enda en videregående skole med oss på laget, forteller Gravdal.

NYSGJERRIG? LES MER OM SKOLEN SOM SAMFUNNSBYGGER HER