‘- MOTS VERDIER STÅR GODT SAMMEN MED KLUBBENS VERDIER

IMG_2770

Mandag denne uken signerte IL Sandviken Toppfotball avtale med organisasjonen MOT, og tar dermed et bevisst ansvar som rollemodeller for barn og ungdom.

– MOT er en god fellesnevner

IL Sandviken Toppfotball er en fotballklubb fra Bergen som satser høyt i Toppserien. Ved å bli ambassadørlag for MOT spiller IL Sandviken nå med MOT-logoen på ryggen vise at de står for MOTs verdier. Laget blir MOTs femte ambassadørlag i Toppserien.

– Det betyr mye for oss å spille med MOT på ryggen. Det er viktig for klubben at vi har et felles prosjekt som både spiller og klubb kan jobbe mot. MOTs verdier står godt sammen med våre verdier, og er en god fellesnevner og noe som spillerne engasjerer seg i. Det passer den profilen som vi ønsker å ha i IL Sandviken Toppfotball, sier styreleder i IL Sandviken Toppfotball, Pål Hansen

– Små ting som gjør en stor forskjell

Gjennom et samarbeid med MOT får klubben tett oppfølging og jevnlige foredrag, samtidig skal spillerne som rollemodeller bli med MOT på skolebesøk på MOT-skoler.  Tidligere MOT-pris vinner, Ingrid Østervold Stenevik er en av dem som er plukket ut som klubbens MOT representant.

– Det som treffer meg er at MOT setter fingeren på de små tingene som gjør en stor forskjell i hverdagen. Det er egentlig vanlig folkeskikk, men satt i et system.  MOT bevisstgjør oss som enkeltmenneske men også som lag. 

Stenevik legger trykk på at det er tøft å vokse opp som ungdom i dag, og mener organisasjonen MOT gjør en viktig jobb med å styrke ungdoms robusthet.

– Det er så viktig å utvikle robuste ungdommer som er trygg i seg selv. Det er så mange som har utfordringer i dag og er usikre, og sammen med MOT kan vi forhåpentligvis gjøre en forskjell for mange ungdommer slik at de får enda mer troen på seg selv, sier Stenevik.

Avtalen blir signert av styreleder i IL Sandviken, Pål Hansen og kommunikasjonsansvarlig i MOT, Regine Oen Hatten.

Styrket lagkultur

Klubbens solide høyreback, Cecilie Redisch Kvamme er også valgt ut som en av klubbens MOT-representanter og mener at et samarbeid med MOT blir spesielt viktig i år.

– Det er spesielt viktig for oss fordi vi er en ganske ny gruppe og skal sette en lagkultur. Sammen med MOT har vi derfor jobbet med hvilke verdier vi ønsker i klubben og satt ned noen punkter for hvilken kultur vi ønsker å ha fremover. Det handler for eksempel om så enkle ting som å si hei når vi kommer og si hade når vi går. Det er, som Ingrid sa, en liten ting som betyr mye, sier Kvamme. 

Kommunikasjonsansvarlig i MOT, Regine Oen Hatten, legger ikke skjul på at hun er både glad og stolt over å ha IL Sandviken på MOT-laget.

– Jeg kjenner klubben og spillergruppen i IL Sandviken som en bevisst gruppe som vet at de er viktige forbilder og som har verdiene til klubben langt framme i panna. Gjennom å bruke forbildene på IL Sandviken til å fronte MOTs budskap forsterker vi MOTs effekt på ungdom, og MOT klarer enda bedre å nå inn og styrke ungdoms mot – til å leve, til å bry seg og til å si nei.

IL Sandviken spiller første seriekamp lørdag 23.mars mot Røa. Vi ønsker dem lykke til og gleder oss til å følge dem i kommende sesong!