NYE MOT-AMBASSADØRER

jtgit

I dag lanserer MOT to ferske MOT-ambassadører; skiskytterne Johannes Thingnes Bø og Ingrid Landmark Tandrevold

– Viktig å være et godt og sunt forbilde

Johannes Thingnes Bø er 25 år og ble i 2018 olympisk mester da han tok gull under vinter OL i Peyongchang. Han kan også skilte med flere medaljer fra OL,og fra VM i 2015 og 2016. Hans fem år eldre bror Tarjei Bø, har vært MOT-ambassadør helt siden 2011. Nå er det lillebrors tur til å plukke opp stafettpinnen.

– Jeg vil være MOT-ambassadør fordi jeg synes at som profilert idrettsutøver i Norge har vi mange som ser opp til oss, og da er det viktig for meg å være et godt og sunt forbilde for alle ungdommer. Da synes jeg MOTs verdier er utrolig bra, og det er verdier jeg ønsker å leve etter selv. Det at jeg har blitt MOT-ambassadør er jeg veldig glad for, for det gjør at jeg kan være et enda bedre forbilde.

Thingnes Bø kommer fra Stryn, en bygd på Vestlandet som har drevet godt MOT-arbeid helt siden 2001.

– MOT er en veldig fin organisasjon, og har vært et veldig godt minne fra ungdomstiden min. Jeg husker veldig godt MOT-timene vi hadde på ungdomsskolen, sier Thingnes Bø som selv opplevde MOT på sin skole.

– Stort og tillitsfullt 

Ingrid Landmark Tandrevold er 22 år og kommer fra Fossum. Hun blir regnet som et stort skiskyttertalent og kan blant annet vise til gullmedalje under NM i Skiskyting i 2015. Tandrevold synes det er stort å være rekruttert inn på MOT-laget sammen med flere av sine forbilder.

–  Mine forbilder, både som idrettsutøver og personlig, er MOT-ambassadører i dag, blant annet Aksel Lund Svindal og alpinlandslaget. At jeg får mulighet til å bidra for ungdommer på samme måte som de har bidratt for meg, er både stort og tillitsfullt.

Hvis hun skulle gitt ett råd til dagens ungdom handler det om å ikke la seg påvirke for mye av det man ser i sosiale medier.

– Jeg tror det er viktig å huske på at alle sliter med sitt. Hvis jeg ser på sosiale medier, for eksempel Instagram, så deler man bare sine beste øyeblikk. Da er det lett å tenke: Er jeg den eneste som har det vanskelig? Men så må jeg huske på at jeg legger heller ikke ut bilder hvis jeg har en dårlig dag.

Stolt ambasssadøransvarlig

Ambassadøransvarlig i MOT, Ingrid Ness Rolland, er svært stolt over å få med seg disse to skiskytterprofilene:

– Vi er utrolig stolte over å få med Ingrid og Johannes på MOT-laget! De er forbilder for mange ungdommer, og vi er glade for at de vil være MOT-ambassadører og ta rollen som bevisste forbilder. Jeg er helt sikker på at begge to kommer til å styrke motet til veldig mange ungdommer, sier Rolland

Se disse videoene som vi har laget sammen med vår fantastiske samarbeidspartner gjennom ni år, YX, som også er stolt sponsor av Norges Skiskytterforbund:

Johannes Thingnes Bø

Ingrid Landmark Tandrevold