MOT til å lede seg selv og andre

IMG_0428

De to siste ukene, har vi utdannet 30 (!) Unge MOT-ledere på MOT-camp fra hele landet.  En gjeng med fantastiske ungdommer som viser MOT og er rollemodeller på å inkludere andre. 

– MOT til å lede-samlingen har vært helt fantastisk. Jeg har lært så mye om meg selv, og ikke minst hvordan jeg skal lede meg selv og andre.  Jeg hadde store forventinger på forhånd, men til og med de ble overgått, sier Jenny Gladheim Andersson.

Alle ungdommene har blitt valgt ut fra sine kommuner fordi de er ekstra gode på å vise MOT, og vil bli verdifulle ildsjeler i årene fremover.

Dedikerte ungdommer 

Under samlingen var de gjennom lederskapsutfordringer, samarbeidsøvelser, uteaktiviteter, bevisstgjøringsrom og refleksjon rundt verdier og fremtid. I tillegg til en stor dose sosialt samvær med herlige ungdommer fra ulike kommuner i Norge.

-Vi har uten tvil hatt to fantastiske uker. Dette er ungdommer som er utrolig dedikerte på at de ønsker å gjøre en forskjell i sine kommuner, sier leder for MOT-camp Rune Skanke.

Styrke livskompetanse

Målet med samlingen var å styrke ungdommens livskompetanse, mot og innsikt i hvem de er, hva de vil og hva som er viktig for dem.

– Jeg har lært å gjøre meg selv god og robust, for og igjen gjøre andre gode, forteller Jenny.

Ivareta rollen som forbilde 

På den måten blir de også styrket som ledere, og kan ivareta sin rolle i sine lokalsamfunn som et forbilde på å inkludere andre og skape gode kulturer rundt seg. Og skal vi tro leder for MOT camp, Rune Skanke, kommer vi til å se mer av disse ungdommene i fremtiden:

– Dette er håndplukkede ungdommer som virkelig lever MOTs verdier, og som har et talent for ledelse. Jeg er helt sikker på at dette er fremtidens ledere, og at disse kommer til å skape gode miljø hvor de enn er, forteller Skanke.

Sjekk ut bildegalleriet fra samlingene her: