MAGNUS ABELVIK RØD ER VÅR NYE MOT-AMBASSADØR

IMG_7644

Vi ønsker håndballspiller Magnus Abelvik Rød velkommen med på MOT-laget som ny ambassadør.

Magnus Abelvik Rød er en 21 år gammen håndballspiller.  Han spiller i den tyske Bundesligaen for Flensburg-Handewitt og for Norges herrelandslag i håndball. Tross sin unge alder, storspilte han seg inn i hjertene til det norske folk under årets håndball-VM i Danmark. Nå har stortalentet signert avtale med MOT, og er herved vår ferskeste MOT-ambassadør.

–  Jeg vil være MOT-ambassadør fordi jeg føler nå at jeg har en rolle og en standing som gjør at jeg kan gi tilbake til ungdommen som vokser opp i dag, forteller Rød.

Den unge ambassadøren vet selv hvor tøft det kan være å vokse opp som ungdom i dag.

– Jeg har hatt mine kamper opp gjennom oppveksten. Da jeg var yngre fikk jeg ofte kommentarer på hvor høy jeg var. Det er sånne ting som man har kjempet imot da, og det har vært utfordrende til tider.

Hva gjorde at du klarte deg?

– Det som gikk veldig bra for meg, var at jeg kom på en arena hvor høyden min ble en fordel, nemlig i håndballen. Det gjorde at man synes at det var helt okei, og gjorde det enklere å motta de ekle kommentarene, forteller Rød.

Nå ønsker 21-åringen å bidra til neste generasjon, og har følgende oppfordring til dagens unge.

– Det er bare å være stolt av hvem du er. Vi er alle forskjellige. Det handler bare om hvordan du er som menneske. Det er sånne ting du ikke får gjort noe med, men hvordan du behandler andre folk rundt deg, og hvordan du opptrer er veldig mye viktigere enn hvor høy du er eller lav du er, understreker håndballspilleren.

MOT har nå 19 idrettsutøvere som er ambassadører. Deres viktigste rolle er å forsterke MOT sitt budskap i møte med de rundt 65 000 ungdommene som er inne i MOTs program i Norge. Ingrid Ness Rolland, ambassadøransvarlig i MOT, er svært glad for å få med Rød på MOT-laget.

– Magnus er en utrolig reflektert 21-åring! Det at han allerede er så bevisst på sin rolle som forbilde, og ønsker å bidra på en positiv måte, er rett og slett helt rått! Han kommer til å styrke motet til mange ungdommer, sier  en stolt ambassadøransvarlig i MOT, Ingrid Ness Rolland.