Meny
Meny

En halv million til MOT!

MOT får støtte til følgeforskning på prosjektet "Skolen som samfunnsbygger": Her får MOT med Bjørg-Elin Moen tildelt sjekken av banksjef Olav Salater og styreleder Anne-Brit Skjetne i Sparebankstiftelsen SMN.

MOT får støtte fra Sparebankstiftelsen SMN til forskning på «Skolen som samfunnsbygger.» 

Sparebankstiftelsen SMN tildeler MOT 500 000 kroner til forskning på MOTs program «Skolen som samfunnsbygger». Måler er å studere hvordan MOT som sosial entrepenør jobber, hvordan programmet iverksettes, og videre se etter forbedringsmuligheter.

– Vi er veldig opptatt av å vite om det vi gir midler til fungerer. Vi er stolte av samarbeidet vårt med MOT, og ønsker nå å forske på effekten av MOTs program «Skolen som samfunnsbygger», sier banksjef i SpareBank 1 SMN, Olav Salater.

«Skolen som samfunnsbygger» er et program som bygger på en total implementering av MOT sine verdier og filosofi i skolen og hele lokalsamfunnet. Målet er å skape en fellesforståelse for at vi alle har et ansvar for å se mennesker rundt oss.

Oppstarten

Oppstarten av «Skolen som samfunnsbygger » startet i Midt-Norge i 2016 med implementering av programmet ut på skoler i Trøndelag. Siden den gang har det skjedd mye. Over 5000 skoleledere og ansatte  har deltatt på foredrag og workshop i forbindelse med programmet, og nå er det altså på tide å finne ut hvilke resultater dette har gitt dem, og hva det har betydd for lokalsamfunnet.

Skal forske på Skaun kommune 

MOTs samarbeidspartner ​NTNU Samfunnsforskning skal dermed nå i ett år fremover følge Skaun kommunes implementering av programmet «Skolen som samfunnsbygger». Dette kunne ikke vært mulig uten midlene fra Sparebankstiftelsen SMN.

– Vi er veldig takknemlige for pengegaven og for all støtten vi har fått siden 2016. Det har vært helt uvurderlig i utviklingen av prosjektet, og har gjort at det har gått fra å være kun i Midt-Norge til å bli nasjonalt, og fra 2019 – internasjonalt, forteller Moen.

MOT og NTNUs gruppe for Samfunnsforskning: Tonje Osmundsen, Sigrid Moum, Hans Donali Tilset, Gudveig Gjøsund, Bjørg-Elin Moen og Lucia Liste.

Hun gleder seg over at MOT kan fortsette og jobbe grundig med å bygge kulturer hvor alle er inkludert.

– Mange barn i dag vokser opp uten noe nettverk eller trygge voksenpersoner rundt seg. I skolen som samfunnsbygger ansvarliggjøres barnehagen, skolen og lokalsamfunnet som viktige arenaer for å nå de barna som er utenfor. Det er nettopp her man kan redusere risikofaktorer, eller forsterke positive beskyttelsesfaktorer for unge mennesker, avslutter Moen.

Del denne artikkelen

Til toppen

Hovedsamarbeidspartnere

Reitan Convenience
Uno-X Energi
SpareBank1 SMN
Gjensidigestiftelsen
Finans Norge
OBOS

Mot støttes av:

Utdanningsdirektoratet
Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet
Helsedirektoratet

Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan denne nettsiden samler inn og bruker informasjon om besøkende. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19), og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18, 1.ledd). Juridisk eier av nettsiden er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

1. Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

2. Søk

Hvis nettsiden har søkefunksjon så lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

3. Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

4. Nyhetsbrev

Nettsiden kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

5. Påmelding, skjema

Nettsiden kan ha skjema for påmelding, kontaktskjema eller andre skjema. Disse skjemaene er tilgjengeliggjort for publikum for å utføre de oppgaver de er ment å gjøre. Påmeldingsskjema er for at besøkende kan melde seg på eller registrere seg. Kontaktskjema er for at besøkende enkelt kan sende en melding til nettsidens kontaktperson. Vi ber da om navnet på innsender og kontaktinformasjon til denne. Personopplysninger vi mottar blir ikke benyttet til andre formål enn å svare på henvendelsen. Skjema sendes som epost via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele innsendelen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellom 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som blir oppbevart før innsendelsen blir slettet etter 30 dager. Årsaken til denne lagringen er for å bekrefte om eposter blir sendt fra nettsiden og videresendt til riktig mottaker. Når eposten er mottatt av mottaker så er det opp til mottaker å avgjøre Databehandlingsbehovet av eposten.

6. Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

7. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.