Meny
Meny

Azar Karadas og Ingrid Stenevik vant MOT-prisen

Azar Karadas og Ingrid Stenevik ble tildelt årets MOT-pris under årets NISO Awards i kveld. 

– Azar og Ingrid er en type fotballspillere som vi trenger flere av. De er gode rollemodeller, har gode holdninger, og er eksemplariske forbilder for yngre spillere i klubben – men også for ungdom landet over, sier ambassadøransvarlig i MOT, Ingrid Ness Rolland.

Årets vinnere er fotballspillere fra Eliteserien og Toppserien, og prisen blir delt ut i samarbeid med NISO, Norske Idrettsutøveres Sentralorganisasjon. Kriteriene for å vinne den prestisjetunge prisen

Ingrid Stenevik fra Arna-Bjørnar vant MOT-prisen i Toppserien.
Foto: Astrid M. Nordhaug

er at den skal gå til spillere som er bevisst sin rolle som forbilde for barn og unge, bryr seg om medspillerne sine og viser respekt for både dommer og motspillere.

Les nominasjonstekstene nederst i saken. 

Ingrid Stenevik fra Arna-Bjørnar ble stemt frem av spillere i Toppserien til å vinne årets MOT-pris på damesiden. Hun la ikke skjul på at det var stort å motta MOT-prisen.

– Tusen millioner takk. MOT representer noe som går utenfor idretten, det handler om det å være menneske og være god mot alle, og det setter jeg veldig høyt, sier den ferske vinneren.

Azar Karadas fra Brann ble stemt frem av spillerne i Eliteserien.

– Tusen takk, dette er en pris jeg setter veldig veldig høyt. Det er en del av meg å inkludere alle. Så tusen takk igjen, sier den andre ferske vinneren av MOT-prisen.

Bevisste sin rolle som forbilde 

Totalt har MOT åtte ambassadørlag i Eliteserien, og fire i Toppserien, som vi har et tett samarbeid med og som har god kjennskap til MOTs verdier. Spillerne på ambassadørlagene har selv nominert hver sin kandidat. Prisen deles ut i samarbeid med NISO, til en spiller som har utmerket seg ved å leve MOTs verdier.

– MOT-prisen går til en spiller som er bevisst sin rolle som forbilde for barn og unge, bryr seg om medspillerne sine og viser respekt for både dommer og motspillere.Vi vet at rollemodelleffekten er så enorm, og derfor er det utrolig viktig å løfte frem gode rollemodeller som vi gjør med MOT-prisen, sier ambassadøransvarlig i MOT Ingrid Ness Rolland.

Ingrid Stenevik ble nominert på følgende grunnlag:

«Ingrid kom inn i MOT teamet da vår samarbeidsklubb Brann hadde et oppdrag knyttet til noen jenter fra en skole de hadde besøkt. De ønsket hjelp fra vårt team i møte med disse jentene. Hun og 2 andre MOT representanter fra klubben reiste opp på Brann Stadion og møtte noen jenter som har utfordringer både hjemme og på skolen. Det var en vanskelig case, men våre MOT jenter viser en enorm styrke og har fått veldig gode tilbakemeldinger fra skolen. Da vi noen uker senere dro på MOT besøk til skolen jentene går på, møter Ingrid igjen disse jentene. Hun går bort til dem umiddelbart. Senere deles vi inn i grupper. Jentene holder seg for seg selv. Men Ingrid viser en godhet og et stort MOT og inviterer jentene med inn i en av øvelsene som skulle gjennomgås.»

 

Azar Karadas ble nominert på følgende grunnlag:

«En klassiker og et ikon av en fotballspiller. En fighter som står opp for sine både på og utenfor banene. Azar går foran som et godt eksempel både på trening, privat og i kamp og fremstår som et forbilde og veileder for nye spillere. Han lever ut MOT verdiene gjennom sitt oppriktige engasjement og mange baller i luften. Azar har blant annet vært dedikert veileder for overvektige, inaktive supportere gjennom sitt engasjement i EuroFIT. Et 11 ukers vellykket prosjekt der flere faktisk endret sin livstil og flere meter livvidde forsvant. I tillegg til å være natteravn i sitt nærområde, trener for hele to fotballag: Bjarg Gutte 8 og 12 og har fire år på rad øst av sin erfaring og kompetanse til fotballglade islandske barn i alderen 7-15. Han har ved flere anledninger også vært på spillerbesøk ved barneklinikk og energisenter for å glede både små og store. En lege mente at en av hans pasienter hadde markant helseforbedring etter møte med den sympatiske fjordingen. Azar har også på eget initiativ tatt kontakt med idrettskretsen i Hordaland for å høre om han kan bidra til økt inkludering og trivsel blant nyinnflytta barnefamilier fra utlandet. Der han ønsker å bistå med kjøring, henting, utstyr til fritidsaktiviteter, knekke de sosiale kodene og rett og slett være en støttespiller for barnefamilier som er nye i landet og nabolaget. En mann med hjertet på rett sted. Han er omtenksom, raus og snill og en erfaren spiller som når mange gjennom sitt oppriktige, engasjement og personlighet.»

Del denne artikkelen

Til toppen

Hovedsamarbeidspartnere

Reitan Convenience
Uno-X Energi
SpareBank1 SMN
Gjensidigestiftelsen
Finans Norge
OBOS

Mot støttes av:

Utdanningsdirektoratet
Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet
Helsedirektoratet
Kompetansesenter for kriminalitetsforebygging