Meny
Meny

MOT til å glede!

Kristiansund kommune markerer MOT til å glede-dagen ved å gjøre MOT synlig over hele byen.

Vi legger nok en gang bak oss en helt FANTASTISK MOT til å glede-dag! 

Fredag 23. November var det igjen tid for årets varmeste dag, nemlig MOT til å glede-dagen. Denne dagen har vi alle et felles mål: Spre glede! MOT til å glede-dagen handler om å ha MOT til å bry seg om andre. Over hele Norges land gledet ungdommer og voksne andre med enkle midler.

– Jeg er så vanvittig imponert over den innsatsen som legges ned av våre MOT-partnere i anledning MOT til å glede-dagen. Ungdommer over hele landet har virkelig stått på for å glede sine lokalsamfunn. Jeg blir helt rørt over det eierskapet ungdommene har til MOT, sier leder for MOT Norge Marte Wivestad.

En viktig påminnelse

Wivestad mener at MOT til å glede-dagen er en viktig påminnelse om hvor viktig det er å gjøre disse små bidragene for å bidra til et varmere og tryggere samfunn.

– Det er klart det har en stor effekt når man viser MOT til å bry seg.  Slik skaper vi et mer inkluderende samfunn med robuste ungdommer, hvor ingen skal føle seg ensomme eller utenfor, avslutter hun.

Klemmesoner 

Innsats og kreativitet har det ikke stått på under årets MOT til å glede-dag. Over hele landet ble det delt ut klemmer, pepperkaker smil og gode ord til stor glede for mange lokalsamfunn. Hos den lokale Spar-butikken i Fitjar kommune, hjalp ungdommen kundene med å handle, bære og pakke varer. I Hitra kommune arrangerte de konsert med MOT-ambassadør og artist Therese Ulvan, før det var storservering av gløgg, kaffe og kaker.

– Vi har gjort flere tiltak på skolen i år. I tillegg har vi lappevegg hvor man kan skrive fine ting om andre, et eget område for «high fives» og klemmesoner. Men man må huske på å ta vare på hverandre resten av året også, dagen i dag er en påminnelse på det, forteller de Unge-Motivatorene Ingrid Hestnes, Rokas Bliudzius, Odin Ulvan og Frida Antonsen.

MOT-ambassadør Therese Ulvan bidro i tillegg til musikalske innslag med foredraget «Snillhet er undervurdert».

– Kort fortalt handler foredraget om å være snill mot seg selv, særlig fordi vi stiller så strenge krav til oss selv i dag, og være snill med andre. Hvis alle er litt snillere med hverandre enn de var i går, bidrar vi alle til en bedre verden, forteller ambassadøren til Hitra-Frøya. 

– Du kan glede noen hver dag 

Men selv om MOT til å glede dagen nå er over for denne gang, er det ingen hindring i å glede noen hver dag, hele året.

– MOT til å glede-dagen er kanskje over, men ikke glem at du kan glede noen hver eneste dag. Denne dagen er bare et virkemiddel for å minne hverandre på at vi må vise MOT til å bry oss om andre – hele året, sier Wivestad.

 

 

 

 

Del denne artikkelen

Til toppen

Hovedsamarbeidspartnere

Reitan Convenience
Uno-X Energi
SpareBank1 SMN
Gjensidigestiftelsen
Finans Norge
OBOS

Mot støttes av:

Utdanningsdirektoratet
Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet
Helsedirektoratet
Kompetansesenter for kriminalitetsforebygging