Meny
Meny

DISSE kan vinne MOT-prisen

Til helgen skal vinnerne av årets MOT-pris under NISO-awards kåres. Her er finalistene.

Det står nå i mellom seks finalister fra våre ambassadørlag i  Tippeligaen og Toppserien, som kan stikke av med den prestisjetunge prisen. Søndag tildeles prisen til en fotballspiller fra Eliteserien, og en fra Toppserien. 

Stor rollemodelleffekt

Totalt har MOT åtte ambassadørlag i Eliteserien, og fire i Toppserien, som vi har et tett samarbeid med og som har god kjennskap til MOTs verdier. Spillerne på ambassadørlagene har selv nominert hver sin kandidat. Prisen deles ut i samarbeid med NISO, til en spiller som har utmerket seg ved å leve MOTs verdier. 

– MOT-prisen går til en spiller som er bevisst sin rolle som forbilde for barn og unge, bryr seg om medspillerne sine og viser respekt for både dommer og motspillere.Vi vet at rollemodelleffekten er så enorm, og derfor er det utrolig viktig å løfte frem gode rollemodeller som vi gjør med MOT-prisen, sier ambassadøransvarlig i MOT Ingrid Ness Rolland.

Toppfotballklubber har vært en viktig påminner og forsterkning av MOTs budskap inn mot ungdom i alle de 20 årene som MOT har eksistert, og de er utrolig viktige for vårt arbeid med å utvikler robuste ungdommer som inkluderer alle. 

HER ER ÅRETS FINALISTER FRA TOPPSERIEN

Fra Stabæk: Melissa Linn Berman Bjaanesøy

» Melissa er født i 1992, hun kom til Stabæk fra Sandviken i 2014 og er en fantastisk spiss, lagbygger og trener. Melissa har hatt en solid sesong som spiller, og ble nylig tatt med i landslagstroppen til Japan. Landslagstreneren ønsket seg Melissa i troppen av flere grunner enn de rent sportslige; hun har en personlighet som er uvurderlig for et lag – og selvsagt også for klubben hennes. At hun klinka til med et vidunderlig hat-trick nylig gjorde neppe beslutningen om å ta henne ut vanskeligere! Melissa er samlende, inkluderende og et viktig bindeledd mellom ledelse og garderobe, hun tar stort sosialt ansvar, er blid, positiv og inkluderende. Parallelt med utdannelse og Toppserie-spill har Melissa trent barn og unge fra forskjellige lag i Bærum gjennom Stabæks akademi i fire år, og hun er en usedvanlig populær trener. Hun har lært mange unge jenter å bli glad’ i fotball, lært dem hvordan man tar vare på hverandre og hvordan å bygge et lag. Sammen. Parallelt med trenerrollen og Toppserie-spill har Melissa utdannet seg til PT og tatt en Bachelor i pedagogikk. Det har mange unge fotballspillere i Bærum nytt godt av. Hun har brukt studiekompetansen sin til å skape glade, sunne fotballjenter som forstår og setter pris på det aller beste med lagspill; å bygge hverandre opp, gjøre hverandre gode, dele opp- og nedturer og ikke minst elske sporten sin. Melissa Bjaanesøy gjør en forskjell.»

Melissa Linn Bjånesøy er Stabæks kandidat til MOT-prisen.

 

Fra Arna Bjørnar: Ingrid Ø. Stenevik

«Ingrid kom inn i MOT teamet da vår samarbeidsklubb Brann hadde et oppdrag knyttet til noen jenter fra en skole de hadde besøkt. De ønsket hjelp fra vårt team i møte med disse jentene. Hun og 2 andre MOT representanter fra klubben reiste opp på Brann Stadion og møtte noen jenter som har utfordringer både hjemme og på skolen. Det var en vanskelig case, men våre MOT jenter viser en enorm styrke og har fått veldig gode tilbakemeldinger fra skolen. Da vi noen uker senere dro på MOT besøk til skolen jentene går på, møter Ingrid igjen disse jentene. Hun går bort til dem umiddelbart. Senere deles vi inn i grupper. Jentene holder seg for seg selv. Men Ingrid viser en godhet og et stort MOT og inviterer jentene med inn i en av øvelsene som skulle gjennomgås.»

Ingrid Stenevik er Arna Bjørnars kandidat til å vinne MOT-prisen.

Fra Trondheims-Ørn: Mali Næss 

«Mali er en spiller som alltid er positiv og sprer mye positivitet til de rundt seg. Mali er treningsvillig og er omtenksom for alle på laget. Mali er derfor et forbilde for andre.»

Mali Næss er Trondheims-Ørns kandidat til å vinne MOT-prisen.

HER ER ÅRETS FINALISTER FRA ELITESERIEN

Fra Tromsø IL: Gudmund Broks Kongshavn

» Gudmund er alltid positiv og glad. Han bryr seg om supportere og tar seg tid til å snakke med både barn og voksne om TIL og om dagligdagse ting. Han viser ekstra stor interesse og engasjement for at samarbeidet med MOT skal bli best mulig forankret i klubben og at alle spillerne skal føle eierskap til budskapet. Gurdmund ser på MOT som er viktig samfunnsaktør og kan gjerne tenke seg å jobbe med samfunnsengasjement etter at hans karriere er over. Gudmund har også et ekstra engasjement mot skoleungdom som har en eller annen utfordring fysisk eller psykisk, hvor han er åpen med elevene om sine talefeil gjennom stamming. Han har ufarliggjort dette ved å være åpen med elevene og fokusert på at det er mulig å nå langt selv med denne typen utfordringer.»

Gudmund Taksdal Kongshavn er Tromsøs kandidat til MOT-prisen.

Fra SK Brann: Azar Karadas

«En klassiker og et ikon av en fotballspiller. En fighter som står opp for sine både på og utenfor banene. Azar går foran som et godt eksempel både på trening, privat og i kamp og fremstår som et forbilde og veileder for nye spillere. Han lever ut MOT verdiene gjennom sitt oppriktige engasjement og mange baller i luften. Azar har blant annet vært dedikert veileder for overvektige, inaktive supportere gjennom sitt engasjement i EuroFIT. Et 11 ukers vellykket prosjekt der flere faktisk endret sin livstil og flere meter livvidde forsvant. I tillegg til å være natteravn i sitt nærområde, trener for hele to fotballag: Bjarg Gutte 8 og 12 og har fire år på rad øst av sin erfaring og kompetanse til fotballglade islandske barn i alderen 7-15. Han har ved flere anledninger også vært på spillerbesøk ved barneklinikk og energisenter for å glede både små og store. En lege mente at en av hans pasienter hadde markant helseforbedring etter møte med den sympatiske fjordingen. Azar har også på eget initiativ tatt kontakt med idrettskretsen i Hordaland for å høre om han kan bidra til økt inkludering og trivsel blant nyinnflytta barnefamilier fra utlandet. Der han ønsker å bistå med kjøring, henting, utstyr til fritidsaktiviteter, knekke de sosiale kodene og rett og slett være en støttespiller for barnefamilier som er nye i landet og nabolaget. En mann med hjertet på rett sted. Han er omtenksom, raus og snill og en erfaren spiller som når mange gjennom sitt oppriktige, engasjement og personlighet.»

Azar Karadas er Branns kandidat til MOT-prisen.

Fra Rosenborg BK: Birger Meling

«Birger Meling gir alltid alt han har – både på og utenfor banen. En spiller som oser av energi i spillet, men også full av energi i møtet med supportere etter kamp og trening. Rosenborgs venstreback er ydmyk, jobber alltid for lagets beste og er opptatt av fair play. Han støtter alltid opp om sine lagkamerater og er respektert av motstanderne.»

Birger Meling er RBKs kandidat

Vi ønsker alle finalister lykke til!

Del denne artikkelen

Til toppen

Hovedsamarbeidspartnere

Reitan Convenience
Uno-X Energi
SpareBank1 SMN
Gjensidigestiftelsen
Finans Norge
OBOS

Mot støttes av:

Utdanningsdirektoratet
Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet
Helsedirektoratet

Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan denne nettsiden samler inn og bruker informasjon om besøkende. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19), og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18, 1.ledd). Juridisk eier av nettsiden er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

1. Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

2. Søk

Hvis nettsiden har søkefunksjon så lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

3. Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

4. Nyhetsbrev

Nettsiden kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

5. Påmelding, skjema

Nettsiden kan ha skjema for påmelding, kontaktskjema eller andre skjema. Disse skjemaene er tilgjengeliggjort for publikum for å utføre de oppgaver de er ment å gjøre. Påmeldingsskjema er for at besøkende kan melde seg på eller registrere seg. Kontaktskjema er for at besøkende enkelt kan sende en melding til nettsidens kontaktperson. Vi ber da om navnet på innsender og kontaktinformasjon til denne. Personopplysninger vi mottar blir ikke benyttet til andre formål enn å svare på henvendelsen. Skjema sendes som epost via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele innsendelen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellom 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som blir oppbevart før innsendelsen blir slettet etter 30 dager. Årsaken til denne lagringen er for å bekrefte om eposter blir sendt fra nettsiden og videresendt til riktig mottaker. Når eposten er mottatt av mottaker så er det opp til mottaker å avgjøre Databehandlingsbehovet av eposten.

6. Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

7. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.