Meny
Meny

Vi har fått ny MOT-partner!

Avtale inngått: Fjord kommune er nå ny MOT-partner.

Velkommen som ny MOT-partner til Fjord kommune!

I januar 2020 slås Norddal og Stordal kommune sammen til Fjord kommune, og i dag signerte de tre ungdomskolene i kommunene avtale med MOT.

Ved å signere partneravtale med MOT, skal ungdomsskolen nå kjøre MOTs holdningsskapende program Robust Ungdom 12-16 og skolen som samfunnsbygger.

Rådmann Karl Andre Birkhol signerer avtalen.

Gode oppvekstmiljø 

Fellesnemda for de to kommunene mener MOT kan være en fin måte å bygge gode oppvekstmiljø i den nye kommunen på.

— Det er et fint prosjekt å gå sammen om nå når den nye kommunen tar form. Fjord kommune satser med dette også på MOT- kommunen som samfunnsbygger og blir da et lokalsamfunn med MOT, mener de.

De forteller også at MOT sine verdier også skal også prege lokalsamfunnet ellers.

— MOT fokuserer på de positive ressursene til hver enkelt, og vil bygge på disse.  Målet er ett trygt og inkluderende oppvekstmiljø med gode relasjoner mellom ungdommene, og gode relasjoner mellom unge og voksne.

Hele kommunen skal delta

Administrasjonssjef i Fjord kommune, Karl Andre Birkhol, legger vekt på at det ikke er skolene alene som skal ta ansvar og jobbe med MOT.

— Her skal hele kommunen delta og det er viktig med forankring i kommunens ledergruppe, sier Birkhol.

Felles mål 

Regionleder for Møre og Romsdal og Nordfjord , Gunn Anita Gjøvik gleder seg over at begge kommunene velger å gå inn i dette arbeidet med et felles mål for å jobbe for et trygt og godt oppvekstmiljø for ungdommene

— Jeg synes det er veldig bra at de ser MOT som et godt systematisk verktøy for å oppnå livsmestring, god psykisk helse og også som kulturbyggingsverkøy når to kommuner skal bygge felles kultur. Forventningene er store og rektorer og administrasjonssjef er motiverte, forteller regionlederen.

Rektorene, rådmann og 2 MOT-Coacher skal til Trondheim på grunnutdanning og verdibasert lederutvikling i uke 3. Oppstart av programmet blir for fullt etter dette.

Del denne artikkelen

Til toppen

Hovedsamarbeidspartnere

Reitan Convenience
Uno-X Energi
SpareBank1 SMN
Gjensidigestiftelsen
Finans Norge
OBOS

Mot støttes av:

Utdanningsdirektoratet
Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet
Helsedirektoratet
Kompetansesenter for kriminalitetsforebygging