Meny
Meny

Disse vil utgjøre en forskjell for samfunnet!

31 nye MOT-medarbeidere har vært gjennom MOTs Grunnutdanning og Verdibasert lederutvikling.

Denne uken ble det utdannet nye MOT-coacher på MOT-camp. Gjennom grunnutdanning for MOT-coacher og Verdibasert lederutvikling for lokal skole- og kommuneledelse, har deltakerne denne uken fått enda større innsikt i MOTs program og filosofi, og ikke minst hvordan MOT kan brukes som verktøy i ledelse.

En fantastisk gjeng

19 nye MOT-coacher deltok på MOTs Grunnutdanning, og er nå klare for å kjøre MOTs program. En MOT-coach er den som gjennomfører MOT-øktene i klasserommet med ungdommene. For at MOT skal nå inn til ungdom, er det helt avgjørende å ha med de riktige ildsjelene på laget, og det fikk vi virkelig oppleve at vi hadde denne gangen også.

En fantastisk ungdommelig, mulighetsfokusert og oppriktig gjeng har vært her. Jeg håper og tror at de kommer til å skape magiske opplevelser i klasserommet, som gjør ungdommene enda mer robuste og rustet til å ta egne valg og som inkluderer alle, sier leder for MOT-camp, Rune Skanke.

 

 — Dette har jeg lyst til å holde på med.

 

Rolf Høiset er en av de ferske MOT-coachene. Han mener at han sitter igjen med mye etter ukas Grunnutdanning.

 — Samlingen har vært helt suveren. Jeg sitter igjen med så utrolig mye. Det blir så gøy å dra ut i klasserommet! Dette er virkelig det jeg har lyst til å holde på med, roper en engasjert Høiset.

Intense dager

Jenny Fjellheim fra Bremnes ungdomsskole synes det har vært intensive dager på Gråkallen, men at hun nå er mye bedre kjent med MOT og seg selv.

 — Det har vært inspirerende, intenst og informativt. Jeg har fått med meg spennende verktøy som jeg gleder meg til å bruke på elevene mine, sier den ferske MOT-coachen.

MOT som ledelsesverktøy

Parallelt med grunnutdanning for MOT-coachene, var lokal skole- og kommuneledelse samlet for å lære om hvordan bruke MOT som ledelsesverktøy under samlingen kalt “Verdibasert lederutvikling”.  12 av rektorene valgte også å delta på Oppstartssamling for Skolen som samfunnsbygger for å bli bedre kjent med MOTs tilleggsprogram. En av dem var Kenneth Nordgård, rektor på Knarrlagsund Oppvekstsenter.

– Dette var veldig givende og det er verdifult med input på MOT-filosofien sammen med likesinnede rektorer, slik at man får delt erfaringer og hentet inspirasjon fra andre. Verdibasert lederutvikling går hånd i hånd med slik jeg personlig ønsker å utøve ledelse. Det ga meg således en del nye og gode verktøy jeg kan ta i bruk daglig i møte med personalet på skolen, sier han.

Del denne artikkelen

Anbefalt videre lesning

Til toppen

Hovedsamarbeidspartnere

Reitan Convenience
Uno-X Energi
SpareBank1 SMN
Gjensidigestiftelsen
Finans Norge
OBOS

Mot støttes av:

Utdanningsdirektoratet
Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet
Helsedirektoratet
Kompetansesenter for kriminalitetsforebygging