Meny
Meny

Disse vil utgjøre en forskjell for samfunnet!

31 nye MOT-medarbeidere har vært gjennom MOTs Grunnutdanning og Verdibasert lederutvikling.

Denne uken ble det utdannet nye MOT-coacher på MOT-camp. Gjennom grunnutdanning for MOT-coacher og Verdibasert lederutvikling for lokal skole- og kommuneledelse, har deltakerne denne uken fått enda større innsikt i MOTs program og filosofi, og ikke minst hvordan MOT kan brukes som verktøy i ledelse.

En fantastisk gjeng

19 nye MOT-coacher deltok på MOTs Grunnutdanning, og er nå klare for å kjøre MOTs program. En MOT-coach er den som gjennomfører MOT-øktene i klasserommet med ungdommene. For at MOT skal nå inn til ungdom, er det helt avgjørende å ha med de riktige ildsjelene på laget, og det fikk vi virkelig oppleve at vi hadde denne gangen også.

En fantastisk ungdommelig, mulighetsfokusert og oppriktig gjeng har vært her. Jeg håper og tror at de kommer til å skape magiske opplevelser i klasserommet, som gjør ungdommene enda mer robuste og rustet til å ta egne valg og som inkluderer alle, sier leder for MOT-camp, Rune Skanke.

 

 — Dette har jeg lyst til å holde på med.

 

Rolf Høiset er en av de ferske MOT-coachene. Han mener at han sitter igjen med mye etter ukas Grunnutdanning.

 — Samlingen har vært helt suveren. Jeg sitter igjen med så utrolig mye. Det blir så gøy å dra ut i klasserommet! Dette er virkelig det jeg har lyst til å holde på med, roper en engasjert Høiset.

Intense dager

Jenny Fjellheim fra Bremnes ungdomsskole synes det har vært intensive dager på Gråkallen, men at hun nå er mye bedre kjent med MOT og seg selv.

 — Det har vært inspirerende, intenst og informativt. Jeg har fått med meg spennende verktøy som jeg gleder meg til å bruke på elevene mine, sier den ferske MOT-coachen.

MOT som ledelsesverktøy

Parallelt med grunnutdanning for MOT-coachene, var lokal skole- og kommuneledelse samlet for å lære om hvordan bruke MOT som ledelsesverktøy under samlingen kalt “Verdibasert lederutvikling”.  12 av rektorene valgte også å delta på Oppstartssamling for Skolen som samfunnsbygger for å bli bedre kjent med MOTs tilleggsprogram. En av dem var Kenneth Nordgård, rektor på Knarrlagsund Oppvekstsenter.

– Dette var veldig givende og det er verdifult med input på MOT-filosofien sammen med likesinnede rektorer, slik at man får delt erfaringer og hentet inspirasjon fra andre. Verdibasert lederutvikling går hånd i hånd med slik jeg personlig ønsker å utøve ledelse. Det ga meg således en del nye og gode verktøy jeg kan ta i bruk daglig i møte med personalet på skolen, sier han.

Del denne artikkelen

Anbefalt videre lesning

Til toppen

Hovedsamarbeidspartnere

Reitan Convenience
Uno-X Energi
SpareBank1 SMN
Gjensidigestiftelsen
Finans Norge
OBOS

Mot støttes av:

Utdanningsdirektoratet
Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet
Helsedirektoratet

Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan denne nettsiden samler inn og bruker informasjon om besøkende. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19), og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18, 1.ledd). Juridisk eier av nettsiden er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

1. Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

2. Søk

Hvis nettsiden har søkefunksjon så lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

3. Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

4. Nyhetsbrev

Nettsiden kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

5. Påmelding, skjema

Nettsiden kan ha skjema for påmelding, kontaktskjema eller andre skjema. Disse skjemaene er tilgjengeliggjort for publikum for å utføre de oppgaver de er ment å gjøre. Påmeldingsskjema er for at besøkende kan melde seg på eller registrere seg. Kontaktskjema er for at besøkende enkelt kan sende en melding til nettsidens kontaktperson. Vi ber da om navnet på innsender og kontaktinformasjon til denne. Personopplysninger vi mottar blir ikke benyttet til andre formål enn å svare på henvendelsen. Skjema sendes som epost via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele innsendelen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellom 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som blir oppbevart før innsendelsen blir slettet etter 30 dager. Årsaken til denne lagringen er for å bekrefte om eposter blir sendt fra nettsiden og videresendt til riktig mottaker. Når eposten er mottatt av mottaker så er det opp til mottaker å avgjøre Databehandlingsbehovet av eposten.

6. Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

7. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.