Meny
Meny

BJØRN ER ÅRETS MOT-COACH

Bjørn Ness fra Snåsa er årets vinner av den prestisjetunge prisen

Under kveldsshowet på årets Ildsjelsamling ble Bjørn Ness tildelt den gjeveste prisen av dem alle: årets MOT-coach. MOT-coachene er de som gjennomfører MOTs program «Robust ungdom» i klasserommet. Bjørn Ness har vært MOT-coach helt siden 2004, og torsdag kveld fikk han sin fortjente hedring, til stor applaus fra salen.

Etter rørende hilsener fra ungdommer fra Snåsa, fikk Ness spørsmålet om hva som motiverte han til å være MOT-coach i så mange år. Da var svaret klart:

– Det er ungdommene og tilbakemeldingene jeg får fra ungdom. Det at du ser at du gjør en forskjell for ungdommene. Jeg må også si det at man får være del av et nettverk, og et stort MOT-lag  som er så inkluderende og ressurssterkt er helt unikt og helt spesielt.

Men hva er det beste med å være i klasserommet?

– Å kjenne at du når inn, og at du ser at ungdommene tar til seg budskapet. Og det å oppdage hvor mye flott det er som bor i ungdommene – det tar aldri slutt.

Marte Wivestad, Bjørn Ness og Atle Vårvik

Begrunnelse for tildelingen

Begrunnelsen for tildelingen er basert på Ness sin fantastiske innsats over veldig mange år. De utrolige tilbakemeldingene han får fra ungdom gjennom MOT-undersøkelsen veier også tungt i vurderingen. Leder for MOT Norge skryter over Ness og hans store passion for ungdom.

– Det er så vanvittig inspirerende at Bjørn Ness har holdt på i så mange år. Han er en fantastisk relasjonsbygger som skaper ro og trygghet, og en dyktig formidler som når inn til ungdom – det ser vi gjennom de fantastiske tilbakemeldingene han får, sier Wivestad.

 

Del denne artikkelen

Til toppen

Hovedsamarbeidspartnere

Reitan Convenience
Uno-X Energi
SpareBank1 SMN
Gjensidigestiftelsen
Finans Norge
OBOS

Mot støttes av:

Utdanningsdirektoratet
Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet
Helsedirektoratet
Kompetansesenter for kriminalitetsforebygging