Meny
Meny

– VI VIL GI TILBAKE TIL MOT

Norway Cup er godt i gang allerede, og som vanlig er det ungdommer fra hele landet som stiller opp frivillig for at MOT-standen skal være et trygt sted å komme innom. Vi har tatt en prat med noen av dem!

Første gang på Norway Cup

Hanne Vik, Nora Marie Nilsen , Lilli Lundby og Anders Brungot Sandvik er med MOT på Norway Cup for første gang, og er veldig glad for å kunne bidra. De to førstnevnte er jenter fra Øygarden som kjenner godt til MOT fra før av gjennom at de har hatt MOTs program på Øygarden Ungdomsskole. Nå vil de gi tilbake.

Hva er det som gjør at dere vil bidra i MOT-teltet under Norway Cup?

– MOT er viktig for meg og det har alltid vært en stor del av meg. Dessuten er det utrolig sosialt og hyggelig, og vi treffer mange fantastiske mennesker, sier Hanne.

– Så er det veldig hyggelig å kunne gi tilbake til noe som har vært så viktig for oss, legger Nora til.

Hanne Vik og Nora Marie Nilsen fra Øygarden

– Alle skal bli sett

I MOT-teltet på Norway Cup er det mange aktiviteter. MOT samler inn drømmer, forbilder, inkluderingstips, det er lykkehjul, ansiktsmaling, Indo Board og mange konkurranser. Da er det ekstra godt å ha engasjerte ungdommer som tar godt imot alle som kommer innom.

– Det viktigste er å snakke med alle de som kommer innom. Høre hvilke kamper de skal spille, om de har en bra dag – bare noe enkelt. Alle skal bli sett, sier Hanne.

– Men ser du noen som ekstra sjenerte er det viktig at du tar initiativ og sier hei til dem, sier Nora.

Lilli Lundby fra Elverum

Sprer MOTs budskap

En annen jente som bidrar til at alle føler seg velkommen er Lilli fra Elverum. MOT har vært viktig for henne, og hennes største motivasjon for å være på Norway Cup er å kunne spre MOTs budskap til enda flere.

– MOT har gjort meg mer trygg på meg selv, i tillegg til at jeg har lært å være enda mer åpen når jeg møter mennesker. Man vet aldri hva andre har i bagasjen, så man skal ikke dømme. Her på Norway Cup er det masse ungdommer og da har jeg muligheten til å vise enda flere hva MOT er, og det synes jeg er fantastisk!

Anders Brungot Sandvik

Anders Brungot Sandvik gjorde to fluer i en smekk, og lot ikke sjansen til å stå på MOT-stand gå fra seg da søsteren skulle spille under årets Norway Cup. Anders er fra Skodje, og når vi spør han hva det beste med å stå på MOT-stand er, så kommer svaret raskt:

– De hyggelige menneskene vi møter og all positiviteten. Smiler du, så får du som regel et smil tilbake. Og det synes jeg er ganske hyggelig, sier han.

 

Del denne artikkelen

Til toppen

Hovedsamarbeidspartnere

Reitan Convenience
Uno-X Energi
SpareBank1 SMN
Gjensidigestiftelsen
Finans Norge
OBOS

Mot støttes av:

Utdanningsdirektoratet
Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet
Helsedirektoratet

Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan denne nettsiden samler inn og bruker informasjon om besøkende. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19), og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18, 1.ledd). Juridisk eier av nettsiden er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

1. Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

2. Søk

Hvis nettsiden har søkefunksjon så lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

3. Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

4. Nyhetsbrev

Nettsiden kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

5. Påmelding, skjema

Nettsiden kan ha skjema for påmelding, kontaktskjema eller andre skjema. Disse skjemaene er tilgjengeliggjort for publikum for å utføre de oppgaver de er ment å gjøre. Påmeldingsskjema er for at besøkende kan melde seg på eller registrere seg. Kontaktskjema er for at besøkende enkelt kan sende en melding til nettsidens kontaktperson. Vi ber da om navnet på innsender og kontaktinformasjon til denne. Personopplysninger vi mottar blir ikke benyttet til andre formål enn å svare på henvendelsen. Skjema sendes som epost via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele innsendelen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellom 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som blir oppbevart før innsendelsen blir slettet etter 30 dager. Årsaken til denne lagringen er for å bekrefte om eposter blir sendt fra nettsiden og videresendt til riktig mottaker. Når eposten er mottatt av mottaker så er det opp til mottaker å avgjøre Databehandlingsbehovet av eposten.

6. Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

7. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.