Meny
Meny

– Basert alle mine tøffe valg på MOTs verdier

Golftalentet Kristoffer Reitan blir nasjonal MOT-ambassadør, etter å ha vært med MOT som ungdomsambassadør siden 2014.

Kristoffer, som den siste tiden har blitt omtalt som golfsensasjon av flere medier, har tross sin unge alder blitt en anerkjent utøver. Blant det han har oppnådd denne sesongen kan man nevne at han ble historisk da han som første nordmann kom seg til US Open. Hvor han blant annet kom lengre enn golflegenden Tiger Woods. Kristoffer er tatt ut til VM i September og reiser verden rundt for å delta i store turneringer.

Følger i Aksel Lund Svindals fotspor

I 2014 signerte Kristoffer Reitan en avtale som ungdomsambassadør for MOT, som er en liten gruppe ambassadører som utmerker seg med positive holdninger og gode resultater tross sin unge alder.

–  Kristoffer ble plukket ut som ung MOT-ambassadør i 2014, og følger dermed i fotsporene til en annen ambassadør; Aksel Lund Svindal som også signerte som ungdomsambassadør for  MOT som 17-åring. Nå har Kristoffer tatt store steg og blitt et viktig nasjonalt forbilde, og det er på høy tid at han også blir en nasjonal MOT-ambasssdør, sier ambassadøransvarlig innenfor idrett Ingrid Ness Rolland.

Reitan blir dermed den andre nasjonale ambassadøren som signerer for MOT denne våren, etter at alpinist Ragnhild Mowinckel ble en del av laget i juni 2018 (les mer om hennes tanker om MOT her). MOTs ambassadører skal forsterke MOTs arbeid ute i skolene, som viktige forbilder. Ness Rolland er stolt over å få med Reitan i teamet.

–  Kristoffers målbevissthet, seriøsitet og bevisste valg for å bli best har imponert meg siden første gang vi møttes i 2014. Jeg husker blant annet hans bevissthet rundt alkohol og russetid. Som han sa selv så hadde han så store drømmer, og at det da var lett å velge bort ting som ikke bidro til at han nådde de. Det er IKKE tilfeldig at han har nådd dit han er i dag. Vi er stolte av at Kristoffer nå skal bli en del av vårt nasjonale ambassadørteam og vet at han er en utøver som forsterker MOT sitt arbeid som forbilde. 

I forbindelse med signeringen intervjuet vi Kristoffer om hva MOT betydde for han, les intervjuet i sin helhet her:

Hvorfor er du MOT-ambassadør?

MOT har vært en veldig stor del av oppveksten min. Moren min jobbet litt med MOT da jeg var rundt åtte år, som gjorde at jeg ble kjent med konseptet veldig tidlig. Helt siden da har jeg basert alle mine tøffe valg på MOTs verdier, og jeg forsøker så godt jeg kan å leve etter de verdiene hver eneste dag. Når muligheten presenterte seg for å kunne bli en MOT-ambassadør, så var det ingen tvil! Denne organisasjonen passer meg midt i blinken, og jeg gleder meg veldig mye til å spre deres budskap videre!

Det beste eksemplet jeg kan bruke er nok høstsemesteret mitt på University of Texas. Jeg kom meg inn på golflaget til Texas, og begynte der i fjor høst med et mål om å bli bedre i golf. Etter en liten periode så la jeg merke til at skolearbeidet tok veldig mye tid, og at det rett og slett ble for lite tid til golftrening. I tillegg til det likte jeg ikke måten de på laget behandlet hverandre på, og jeg innså at dette miljøet ikke var et sted jeg kunne uvikle meg og trives i. College varer i fire år, men etter jeg kom tilbake fra mitt første semester i Texas, bestemte jeg meg for å satse 100% på golfen på egenhånd i Europa. Å flytte tilbake til Europa er et risikabelt trekk, men jeg skal gi golfen alt jeg har. Drømmen min er å bli en av de beste golferne i verden, og da skal jeg gjøre alt jeg kan!

Hva er MOT for deg?

MOT for meg er å våge å gå sine egne veier. Jeg tror det er viktig å ikke tenke på hva alle andre gjør hele tiden, og heller tenke på hvilke drømmer jeg har, og hvordan jeg skal klare å nå de drømmene. Dette gjelder også det å tørre å være seg selv. 

Hva legger du i å være robust?

Jeg vil si at en som er robust er sterk nok til å stå for verdiene sine, spesielt da i pressede situasjoner. Ett eksempel for min del kan være om det er en gruppe venner som vil at jeg skal være med på fest helgen før en golfturnering. Da er jeg robust om jeg har mot nok til å si nei.

Del denne artikkelen

Til toppen

Hovedsamarbeidspartnere

Reitan Convenience
Uno-X Energi
SpareBank1 SMN
Gjensidigestiftelsen
Finans Norge
OBOS

Mot støttes av:

Utdanningsdirektoratet
Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet
Helsedirektoratet

Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan denne nettsiden samler inn og bruker informasjon om besøkende. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19), og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18, 1.ledd). Juridisk eier av nettsiden er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

1. Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

2. Søk

Hvis nettsiden har søkefunksjon så lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

3. Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

4. Nyhetsbrev

Nettsiden kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

5. Påmelding, skjema

Nettsiden kan ha skjema for påmelding, kontaktskjema eller andre skjema. Disse skjemaene er tilgjengeliggjort for publikum for å utføre de oppgaver de er ment å gjøre. Påmeldingsskjema er for at besøkende kan melde seg på eller registrere seg. Kontaktskjema er for at besøkende enkelt kan sende en melding til nettsidens kontaktperson. Vi ber da om navnet på innsender og kontaktinformasjon til denne. Personopplysninger vi mottar blir ikke benyttet til andre formål enn å svare på henvendelsen. Skjema sendes som epost via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele innsendelen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellom 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som blir oppbevart før innsendelsen blir slettet etter 30 dager. Årsaken til denne lagringen er for å bekrefte om eposter blir sendt fra nettsiden og videresendt til riktig mottaker. Når eposten er mottatt av mottaker så er det opp til mottaker å avgjøre Databehandlingsbehovet av eposten.

6. Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

7. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.