Meny
Meny

Intensjonsavtale med Skolelederforbundet

MOT har denne uken underskrevet en intensjonsavtale med Skolelederforbundet, som sammen med MOT vil bidra til trygge og gode læringsmiljø.

– I 2018 har MOT fokus på legitimitet og anerkjennelse fra stat, beslutningstakere i det offentlige og ikke minst fra fagmiljø. Det betyr derfor mye for oss å få til en intensjonsavtale med Skolelederforbundet, sier myndighetskontakt i MOT, Sigrid Moum.

MOT styrker ungdoms robusthet og mot gjennom sitt livsmestringsprogram i skolen. Nå ønsker Skolelederforbundet å synliggjøre MOT som et viktig verktøy for livsmestring og god psykisk helse, og ikke minst for å nå målene i den overordnede delen av læreplanen.

– I den overordnede delen av læreplanen står det tydelig at man ikke kan skille faglig og sosial læring, og vi i MOT jobber direkte inn mot den sosiale læringen for å skape en trygg klassekultur. Det er vi glad for at Skolelederforbundet nå vil være med å fremme, sier Moum.

MOT kan også vise til ferske tall fra MOT-undersøkelsen der 900 lærere ble spurt, og 650 av dem svarer 4,9 i snitt på en skala fra 1-6 at MOT er et godt verktøy for livsmestring og god psykisk helse.

– Det er stort at også lærerne som har MOTs program på sin skole anerkjenner MOT som et viktig verktøy. Slike resultater gjør oss stolt, avslutter Moum.

 

Her er et utdrag fra avtalen: 

MOT og Skolelederforbundet ønsker sammen å bidra til å skape trygge og gode læringsmiljø gjennom å utvikle robust ungdom som inkluderer alle.

Skolelederforbundet ønsker å synliggjøre MOT som et verktøy for livsmestring og god psykisk helse, og for å nå målene i den overordnede delen av lærerplanen

Del denne artikkelen

Til toppen

Hovedsamarbeidspartnere

Reitan Convenience
Uno-X Energi
SpareBank1 SMN
Gjensidigestiftelsen
Finans Norge
OBOS

Mot støttes av:

Utdanningsdirektoratet
Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet
Helsedirektoratet
Kompetansesenter for kriminalitetsforebygging