Meny
Meny

– Vi ønsker å være gode rollemodeller for barn og ungdom

Tom Høgli fra Tromsø IL, Ingrid Ness Rolland fra MOT og Simen Wangberg fra Tromsø IL.

Torsdag denne uken signerte Tromsø IL avtale med organisasjonen MOT, og tar dermed et bevisst ansvar som rollemodeller for barn og ungdom.

– Alltid vært en samfunnsengasjert klubb

MOT er et helsefremmende og forebyggende program i skolen som har som mål å styrke ungdoms robusthet. MOT er et systematisk verktøy for å arbeide med livsmestring og god psykisk helse. Nå er også Tromsø IL med på laget for å styrke ungdoms robusthet og mot.

– Det betyr mye for oss å spille med MOT på ryggen. MOT er en veldig stor, anerkjent og viktig organisasjon i Norge. De har et ekstremt godt budskap og vi i TIL ønsker absolutt å være med på det. Det passer den profilen som vi ønsker å ha i Tromsø Idrettslag, sier Tromsøspiller Tom Høgli.

Markedsdirektør i TIL, Trond-Steinar Albertsen, mener at MOTs verdier er helt i tråd med deres verdier.

– Kan vi sammen bidra til at ungdom har mot til å si nei og ta de riktige valg i en tøff hverdag, så er det også helt i tråd med våre egne verdier: «stolthet, lagånd og redelig spill». Vi ser frem til et langt og godt samarbeid med felles budskap, sier Albertsen.

Skolebesøk med MOT

Gjennom et samarbeid med MOT får klubben tett oppfølging og jevnlige foredrag, samtidig skal spillerne som rollemodeller bli med MOT på skolebesøk.  Kaptein på Tromsø, Simen Wangberg, er en av dem som ser frem til å møte ungdom sammen med MOT, og understreker at det er viktig for spillerne på Tromsø IL å være gode forbilder.

– Vi som spiller i TIL ønsker å være gode rollemodeller for barn og ungdom i Tromsø og i Troms. Det kan være en utfordrende periode for ungdommene som for eksempel begynner på ungdomsskolen og møter mange nye medelever og omgivelser. Vi ønsker å sette fokus på det å skape en god kultur og et godt læringsmiljø, en plass der folk trives. Det er viktig for oss, sier Wangberg.

Ønsker flere MOT-skoler

Ambassadøransvarlig i MOT, Ingrid Ness Rolland, legger ikke skjul på at hun er både glad og stolt over å ha Tromsø tilbake på MOT-laget. Nå håper hun at dette skal føre til vekst for MOT i Tromsø og Troms.

– Det betyr ekstremt mye for oss å ha med Tromsø IL. Vi ønsker flere skoler med på laget, og Troms er et av satsingsområdene våre, så det å få med det store flaggskipet i nord har utrolig stor betydning for oss.

Rolland skryter også av spillergruppen, og ser frem til at ungdom skal se rollemodellene på TIL spille med MOTs logo på ryggen.

– Jeg kjenner klubben og spillergruppen i TIL som en bevisst gruppe som vet at de er viktige forbilder og som har verdiene til klubben langt framme i panna. Gjennom å bruke forbildene på Tromsø IL til å fronte MOTs budskap forsterker vi MOTs effekt på ungdom, og MOT klarer enda bedre å nå inn og styrke ungdoms mot – til å leve, til å bry seg og til å si nei.

Kampen mot Brann søndag 06.mai blir altså første kamp hvor Tromsø Idrettslag spiller med organisasjonen MOT på ryggen.

Det blir er en stor dag for oss. Vi har lenge ønska oss Tromsø Idrettslag tilbake på MOT-laget, avslutter Rolland.

Del denne artikkelen

Til toppen

Hovedsamarbeidspartnere

Reitan Convenience
Uno-X Energi
SpareBank1 SMN
Gjensidigestiftelsen
Finans Norge
OBOS

Mot støttes av:

Utdanningsdirektoratet
Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet
Helsedirektoratet

Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan denne nettsiden samler inn og bruker informasjon om besøkende. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19), og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18, 1.ledd). Juridisk eier av nettsiden er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

1. Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

2. Søk

Hvis nettsiden har søkefunksjon så lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

3. Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

4. Nyhetsbrev

Nettsiden kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

5. Påmelding, skjema

Nettsiden kan ha skjema for påmelding, kontaktskjema eller andre skjema. Disse skjemaene er tilgjengeliggjort for publikum for å utføre de oppgaver de er ment å gjøre. Påmeldingsskjema er for at besøkende kan melde seg på eller registrere seg. Kontaktskjema er for at besøkende enkelt kan sende en melding til nettsidens kontaktperson. Vi ber da om navnet på innsender og kontaktinformasjon til denne. Personopplysninger vi mottar blir ikke benyttet til andre formål enn å svare på henvendelsen. Skjema sendes som epost via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele innsendelen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellom 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som blir oppbevart før innsendelsen blir slettet etter 30 dager. Årsaken til denne lagringen er for å bekrefte om eposter blir sendt fra nettsiden og videresendt til riktig mottaker. Når eposten er mottatt av mottaker så er det opp til mottaker å avgjøre Databehandlingsbehovet av eposten.

6. Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

7. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.