Meny
Meny

– Vi ønsker å være gode rollemodeller for barn og ungdom

Tom Høgli fra Tromsø IL, Ingrid Ness Rolland fra MOT og Simen Wangberg fra Tromsø IL.

Torsdag denne uken signerte Tromsø IL avtale med organisasjonen MOT, og tar dermed et bevisst ansvar som rollemodeller for barn og ungdom.

– Alltid vært en samfunnsengasjert klubb

MOT er et helsefremmende og forebyggende program i skolen som har som mål å styrke ungdoms robusthet. MOT er et systematisk verktøy for å arbeide med livsmestring og god psykisk helse. Nå er også Tromsø IL med på laget for å styrke ungdoms robusthet og mot.

– Det betyr mye for oss å spille med MOT på ryggen. MOT er en veldig stor, anerkjent og viktig organisasjon i Norge. De har et ekstremt godt budskap og vi i TIL ønsker absolutt å være med på det. Det passer den profilen som vi ønsker å ha i Tromsø Idrettslag, sier Tromsøspiller Tom Høgli.

Markedsdirektør i TIL, Trond-Steinar Albertsen, mener at MOTs verdier er helt i tråd med deres verdier.

– Kan vi sammen bidra til at ungdom har mot til å si nei og ta de riktige valg i en tøff hverdag, så er det også helt i tråd med våre egne verdier: «stolthet, lagånd og redelig spill». Vi ser frem til et langt og godt samarbeid med felles budskap, sier Albertsen.

Skolebesøk med MOT

Gjennom et samarbeid med MOT får klubben tett oppfølging og jevnlige foredrag, samtidig skal spillerne som rollemodeller bli med MOT på skolebesøk.  Kaptein på Tromsø, Simen Wangberg, er en av dem som ser frem til å møte ungdom sammen med MOT, og understreker at det er viktig for spillerne på Tromsø IL å være gode forbilder.

– Vi som spiller i TIL ønsker å være gode rollemodeller for barn og ungdom i Tromsø og i Troms. Det kan være en utfordrende periode for ungdommene som for eksempel begynner på ungdomsskolen og møter mange nye medelever og omgivelser. Vi ønsker å sette fokus på det å skape en god kultur og et godt læringsmiljø, en plass der folk trives. Det er viktig for oss, sier Wangberg.

Ønsker flere MOT-skoler

Ambassadøransvarlig i MOT, Ingrid Ness Rolland, legger ikke skjul på at hun er både glad og stolt over å ha Tromsø tilbake på MOT-laget. Nå håper hun at dette skal føre til vekst for MOT i Tromsø og Troms.

– Det betyr ekstremt mye for oss å ha med Tromsø IL. Vi ønsker flere skoler med på laget, og Troms er et av satsingsområdene våre, så det å få med det store flaggskipet i nord har utrolig stor betydning for oss.

Rolland skryter også av spillergruppen, og ser frem til at ungdom skal se rollemodellene på TIL spille med MOTs logo på ryggen.

– Jeg kjenner klubben og spillergruppen i TIL som en bevisst gruppe som vet at de er viktige forbilder og som har verdiene til klubben langt framme i panna. Gjennom å bruke forbildene på Tromsø IL til å fronte MOTs budskap forsterker vi MOTs effekt på ungdom, og MOT klarer enda bedre å nå inn og styrke ungdoms mot – til å leve, til å bry seg og til å si nei.

Kampen mot Brann søndag 06.mai blir altså første kamp hvor Tromsø Idrettslag spiller med organisasjonen MOT på ryggen.

Det blir er en stor dag for oss. Vi har lenge ønska oss Tromsø Idrettslag tilbake på MOT-laget, avslutter Rolland.

Del denne artikkelen

Til toppen

Hovedsamarbeidspartnere

Reitan Convenience
Uno-X Energi
SpareBank1 SMN
Gjensidigestiftelsen
Finans Norge
OBOS

Mot støttes av:

Utdanningsdirektoratet
Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet
Helsedirektoratet
Kompetansesenter for kriminalitetsforebygging