Meny
Meny

– REISTE HJEM MED ET SMIL OM MUNNEN

31 nye medarbeidere har vært gjennom MOTs Grunnutdanning og Verdibasert lederutvikling.

15.-17. januar ble det utdannet nye MOT-medarbeidere på MOT-camp. Gjennom grunnutdanning for MOT-coacher og Verdibasert lederutvikling for lokal skole- og kommuneledelse, har deltakerne denne uken fått enda større innsikt i MOTs program og filosofi, og ikke minst hvordan MOT kan brukes som verktøy i ledelse.

Nye MOT-coacher klar for klasserommet

15 nye MOT-coacher deltok på MOTs Grunnutdanning, og er nå klare for å kjøre MOTs program. En MOT-coach er den som gjennomfører MOT-øktene i klasserommet med ungdommene. For at MOT skal nå inn til ungdom, er det helt avgjørende å ha med de riktige ildsjelene på laget, og det fikk vi virkelig oppleve at vi hadde denne gangen også.

– En fantastisk Ungdommelig, Mulighetsfokusert og Oppriktig gjeng har vært samlet. Latteren har sittet løst, og i tillegg har det vært mange gode refleksjonssamtaler. Vi er stolte av å få med disse flotte menneskene på laget, sier Wenche Loktu Skauge fra MOT.

MOT som ledelsesverktøy

Parallelt med grunnutdanning for MOT-coachene, var lokal skole- og kommuneledelse samlet for å lære om hvordan bruke MOT som ledelsesverktøy under samlingen kalt “Verdibasert lederutvikling”.  Ni av rektorene valgte også å delta på Oppstartssamling for Skolen som samfunnsbygger for å bli bedre kjent med MOTs tilleggsprogram. En av dem var Anders Hjelle, rektor på Austevoll ungdomsskole.

Anders Hjelle skrøt av foredraget til Styreleder Rune Bratseth

– Det var kjekt å få mer informasjon om MOT-prorgrammet. Til tross for at jeg hadde en del kunnskap om det fra før, så har jeg nå fått enda mer «kjøtt på beinet».

Hjelle forteller at han knyttet nye bånd med hyggelige mennesker, og at det var mange gode refleksjoner fra samlingen. Med seg hjem til Austevoll har han fått nye verktøy og refleksjoner som han kan ta i bruk i sin ledelse.

– Det viktigste jeg tar med meg er viktigheten av å ha de rette menneskene på laget, og hvor viktig det er når jeg skal bygge et godt team på min skole. I tillegg synes jeg også dette med å tydeliggjøre forventninger til andre er svært viktig. Det er en travel hverdag, og man har ofte mye man skal gjøre når man arbeider på en ungdomsskole, og da er det svært viktig at jeg som leder er ekstra tydelig på mine forventninger.

Skole- og kommuneledelse som deltok på Verdibasert Lederutvlikling

Til tross for at Anders innrømmet at han gruet seg litt før samlingen, kunne han bekrefte at uken ble veldig bra.

– Jeg reiste hjem med et smil om munnen, sier Hjelle.

MOT takker for nok en vellykket samling på MOT-camp, og ønsker alle våre nye medarbeidere velkommen på MOT-laget!

Del denne artikkelen

Til toppen

Hovedsamarbeidspartnere

Reitan Convenience
Uno-X Energi
SpareBank1 SMN
Gjensidigestiftelsen
Finans Norge
OBOS

Mot støttes av:

Utdanningsdirektoratet
Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet
Helsedirektoratet
Kompetansesenter for kriminalitetsforebygging