Meny
Meny

– REISTE HJEM MED ET SMIL OM MUNNEN

31 nye medarbeidere har vært gjennom MOTs Grunnutdanning og Verdibasert lederutvikling.

15.-17. januar ble det utdannet nye MOT-medarbeidere på MOT-camp. Gjennom grunnutdanning for MOT-coacher og Verdibasert lederutvikling for lokal skole- og kommuneledelse, har deltakerne denne uken fått enda større innsikt i MOTs program og filosofi, og ikke minst hvordan MOT kan brukes som verktøy i ledelse.

Nye MOT-coacher klar for klasserommet

15 nye MOT-coacher deltok på MOTs Grunnutdanning, og er nå klare for å kjøre MOTs program. En MOT-coach er den som gjennomfører MOT-øktene i klasserommet med ungdommene. For at MOT skal nå inn til ungdom, er det helt avgjørende å ha med de riktige ildsjelene på laget, og det fikk vi virkelig oppleve at vi hadde denne gangen også.

– En fantastisk Ungdommelig, Mulighetsfokusert og Oppriktig gjeng har vært samlet. Latteren har sittet løst, og i tillegg har det vært mange gode refleksjonssamtaler. Vi er stolte av å få med disse flotte menneskene på laget, sier Wenche Loktu Skauge fra MOT.

MOT som ledelsesverktøy

Parallelt med grunnutdanning for MOT-coachene, var lokal skole- og kommuneledelse samlet for å lære om hvordan bruke MOT som ledelsesverktøy under samlingen kalt “Verdibasert lederutvikling”.  Ni av rektorene valgte også å delta på Oppstartssamling for Skolen som samfunnsbygger for å bli bedre kjent med MOTs tilleggsprogram. En av dem var Anders Hjelle, rektor på Austevoll ungdomsskole.

Anders Hjelle skrøt av foredraget til Styreleder Rune Bratseth

– Det var kjekt å få mer informasjon om MOT-prorgrammet. Til tross for at jeg hadde en del kunnskap om det fra før, så har jeg nå fått enda mer «kjøtt på beinet».

Hjelle forteller at han knyttet nye bånd med hyggelige mennesker, og at det var mange gode refleksjoner fra samlingen. Med seg hjem til Austevoll har han fått nye verktøy og refleksjoner som han kan ta i bruk i sin ledelse.

– Det viktigste jeg tar med meg er viktigheten av å ha de rette menneskene på laget, og hvor viktig det er når jeg skal bygge et godt team på min skole. I tillegg synes jeg også dette med å tydeliggjøre forventninger til andre er svært viktig. Det er en travel hverdag, og man har ofte mye man skal gjøre når man arbeider på en ungdomsskole, og da er det svært viktig at jeg som leder er ekstra tydelig på mine forventninger.

Skole- og kommuneledelse som deltok på Verdibasert Lederutvlikling

Til tross for at Anders innrømmet at han gruet seg litt før samlingen, kunne han bekrefte at uken ble veldig bra.

– Jeg reiste hjem med et smil om munnen, sier Hjelle.

MOT takker for nok en vellykket samling på MOT-camp, og ønsker alle våre nye medarbeidere velkommen på MOT-laget!

Del denne artikkelen

Til toppen

Hovedsamarbeidspartnere

Reitan Convenience
Uno-X Energi
SpareBank1 SMN
Gjensidigestiftelsen
Finans Norge
OBOS

Mot støttes av:

Utdanningsdirektoratet
Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet
Helsedirektoratet

Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan denne nettsiden samler inn og bruker informasjon om besøkende. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19), og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18, 1.ledd). Juridisk eier av nettsiden er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

1. Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

2. Søk

Hvis nettsiden har søkefunksjon så lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

3. Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

4. Nyhetsbrev

Nettsiden kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

5. Påmelding, skjema

Nettsiden kan ha skjema for påmelding, kontaktskjema eller andre skjema. Disse skjemaene er tilgjengeliggjort for publikum for å utføre de oppgaver de er ment å gjøre. Påmeldingsskjema er for at besøkende kan melde seg på eller registrere seg. Kontaktskjema er for at besøkende enkelt kan sende en melding til nettsidens kontaktperson. Vi ber da om navnet på innsender og kontaktinformasjon til denne. Personopplysninger vi mottar blir ikke benyttet til andre formål enn å svare på henvendelsen. Skjema sendes som epost via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele innsendelen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellom 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som blir oppbevart før innsendelsen blir slettet etter 30 dager. Årsaken til denne lagringen er for å bekrefte om eposter blir sendt fra nettsiden og videresendt til riktig mottaker. Når eposten er mottatt av mottaker så er det opp til mottaker å avgjøre Databehandlingsbehovet av eposten.

6. Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

7. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.