Meny
Meny

Vi gratulerer Ole Amund Sveen og Ingrid Buer Søndenå

Ingrid Buer Søndenå (Foto: Hanne Mellingsæter) og Ole Amund Sveen

MOT-prisen ble søndag 3. desember delt ut til en spiller i Toppserien og en spiller i Eliteserien under årets NISO Awards.

MOT-prisen ble delt ut i samarbeid med NISO på årets NISO awards. Kriteriene for å vinne den prestisjetunge prisen er at den skal gå til en spiller som er bevisst sin rolle som forbilde for barn og unge, bryr seg om medspillerne sine og viser respekt for både dommer og motspillere. Det er spillerene selv fra Eliteserien og Toppserien som bestemte at det var Ole Amund Sveen fra Sogndal Fotball og Ingrid Buer Søndenå fra Vålerenga Fotball som fikk stikke av med hver sin MOT-pris.

– Denne prisen henger høyt!

Ole Amund Sveen var ikke tilstede under årets NISO Awards, men sendte inn en videohilsen hvor han uttrykte hvor mye det betyr for han at spillerne i Eliteserien har stemt han frem til å vinne MOT-prisen etter en tøff sesong med mye skader.

– Tusen takk for at dere har stemt meg frem til denne prisen her, det henger utrolig høyt. Spesielt når det er dere spillere som har stemt meg frem. Det har vært en tung sesong for meg med mye skader og operasjoner. Jeg vil takke lagkameratene mine og hele fotballnorge som har støttet meg i en tøff skadeperiode, sier Sveen.

– En stor ære!

Ingrid Buer Søndenå ble stemt frem av spillere i Toppserien til å vinne årets MOT-pris på damesiden. Hun la ikke skjul på at det var stort å motta MOT-prisen etter en tøff og vanskelig periode.

– Det er naturligvis en stor ære å motta en slik pris. Det har vært en tøff høst, men nå er jeg på bedringens vei og håper å være tilbake på banen våren 2018, sier Søndenå. 

Foto:Thomas Kristensen

Les klubbenes begrunnelse for nominasjonene her: 

Dette skrev Sogndal Fotball i sin nominasjon: 

Ole fortjener det! Har hatt humøret oppe etter lang skadeperiode, bidrar veldig i gruppen sjøl om han ikke er ute på banen for tiden og inkluderer alle! En god mann som tar like godt vare på de ny spillere som dei gamle. Er et fint forbilde til unge og tar seg tid til en liten prat med unge fotballspillere som ser opp til han. Stiller opp på ting for klubben uten en sur mine! En fin MOT kandidat! 

Dette skrev Vålerenga Fotball i sin nominasjon: 

Ingrid er en klubbspiller som kom til oss i 2013 og hun har spilt 98 kamper for klubben. Dette gjør henne til den med lengst fartstid på Vålerengas A-lag av dagens spillere. Ingrid er en god likt spiller av så vel med- som motspillere. Hun tar vare på de rundt seg og på vår årlige treningsleir i mars så organiserte lærerstudenten Ingrid skole på kveldstid for troppens yngste medlemmer. I høst fikk Ingrid påvist en hjernesvulst på 3 x 4 cm og går derfor glipp av klubbens første cupfinale på damesiden noensinne. Til tross for en stor operasjon mandag den 25. september så var det veldig viktig for Ingrid å få fri fra sykehuset i noen timer den 30. september. Hun bare måtte innom Valle å ønske lagvenninnene lykke til i semifinalen mot LSK. Til tross for en vanskelig situasjon så har vi aldri hørt Ingrid klage. Ingrid settes enormt stor pris på i Vålerenga-familien og vi gleder oss stort over at hun igjen har begynt å knyte på seg fotballskoa, om så bare for noen minutter av gangen. Selv om hun ikke kan spille fotball på en stund så er Ingrid en solid bidragsyter i miljøet og et stort forbilde for oss andre.

Gratulerer til både Ingrid og Ole med velfortjente priser! 

 

Del denne artikkelen

Til toppen

Hovedsamarbeidspartnere

Reitan Convenience
Uno-X Energi
SpareBank1 SMN
Gjensidigestiftelsen
Finans Norge
OBOS

Mot støttes av:

Utdanningsdirektoratet
Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet
Helsedirektoratet
Kompetansesenter for kriminalitetsforebygging