Meny
Meny

Vi gratulerer Ole Amund Sveen og Ingrid Buer Søndenå

Ingrid Buer Søndenå (Foto: Hanne Mellingsæter) og Ole Amund Sveen

MOT-prisen ble søndag 3. desember delt ut til en spiller i Toppserien og en spiller i Eliteserien under årets NISO Awards.

MOT-prisen ble delt ut i samarbeid med NISO på årets NISO awards. Kriteriene for å vinne den prestisjetunge prisen er at den skal gå til en spiller som er bevisst sin rolle som forbilde for barn og unge, bryr seg om medspillerne sine og viser respekt for både dommer og motspillere. Det er spillerene selv fra Eliteserien og Toppserien som bestemte at det var Ole Amund Sveen fra Sogndal Fotball og Ingrid Buer Søndenå fra Vålerenga Fotball som fikk stikke av med hver sin MOT-pris.

– Denne prisen henger høyt!

Ole Amund Sveen var ikke tilstede under årets NISO Awards, men sendte inn en videohilsen hvor han uttrykte hvor mye det betyr for han at spillerne i Eliteserien har stemt han frem til å vinne MOT-prisen etter en tøff sesong med mye skader.

– Tusen takk for at dere har stemt meg frem til denne prisen her, det henger utrolig høyt. Spesielt når det er dere spillere som har stemt meg frem. Det har vært en tung sesong for meg med mye skader og operasjoner. Jeg vil takke lagkameratene mine og hele fotballnorge som har støttet meg i en tøff skadeperiode, sier Sveen.

– En stor ære!

Ingrid Buer Søndenå ble stemt frem av spillere i Toppserien til å vinne årets MOT-pris på damesiden. Hun la ikke skjul på at det var stort å motta MOT-prisen etter en tøff og vanskelig periode.

– Det er naturligvis en stor ære å motta en slik pris. Det har vært en tøff høst, men nå er jeg på bedringens vei og håper å være tilbake på banen våren 2018, sier Søndenå. 

Foto:Thomas Kristensen

Les klubbenes begrunnelse for nominasjonene her: 

Dette skrev Sogndal Fotball i sin nominasjon: 

Ole fortjener det! Har hatt humøret oppe etter lang skadeperiode, bidrar veldig i gruppen sjøl om han ikke er ute på banen for tiden og inkluderer alle! En god mann som tar like godt vare på de ny spillere som dei gamle. Er et fint forbilde til unge og tar seg tid til en liten prat med unge fotballspillere som ser opp til han. Stiller opp på ting for klubben uten en sur mine! En fin MOT kandidat! 

Dette skrev Vålerenga Fotball i sin nominasjon: 

Ingrid er en klubbspiller som kom til oss i 2013 og hun har spilt 98 kamper for klubben. Dette gjør henne til den med lengst fartstid på Vålerengas A-lag av dagens spillere. Ingrid er en god likt spiller av så vel med- som motspillere. Hun tar vare på de rundt seg og på vår årlige treningsleir i mars så organiserte lærerstudenten Ingrid skole på kveldstid for troppens yngste medlemmer. I høst fikk Ingrid påvist en hjernesvulst på 3 x 4 cm og går derfor glipp av klubbens første cupfinale på damesiden noensinne. Til tross for en stor operasjon mandag den 25. september så var det veldig viktig for Ingrid å få fri fra sykehuset i noen timer den 30. september. Hun bare måtte innom Valle å ønske lagvenninnene lykke til i semifinalen mot LSK. Til tross for en vanskelig situasjon så har vi aldri hørt Ingrid klage. Ingrid settes enormt stor pris på i Vålerenga-familien og vi gleder oss stort over at hun igjen har begynt å knyte på seg fotballskoa, om så bare for noen minutter av gangen. Selv om hun ikke kan spille fotball på en stund så er Ingrid en solid bidragsyter i miljøet og et stort forbilde for oss andre.

Gratulerer til både Ingrid og Ole med velfortjente priser! 

 

Del denne artikkelen

Til toppen

Hovedsamarbeidspartnere

Reitan Convenience
Uno-X Energi
SpareBank1 SMN
Gjensidigestiftelsen
Finans Norge
OBOS

Mot støttes av:

Utdanningsdirektoratet
Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet
Helsedirektoratet

Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan denne nettsiden samler inn og bruker informasjon om besøkende. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19), og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18, 1.ledd). Juridisk eier av nettsiden er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

1. Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

2. Søk

Hvis nettsiden har søkefunksjon så lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

3. Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

4. Nyhetsbrev

Nettsiden kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

5. Påmelding, skjema

Nettsiden kan ha skjema for påmelding, kontaktskjema eller andre skjema. Disse skjemaene er tilgjengeliggjort for publikum for å utføre de oppgaver de er ment å gjøre. Påmeldingsskjema er for at besøkende kan melde seg på eller registrere seg. Kontaktskjema er for at besøkende enkelt kan sende en melding til nettsidens kontaktperson. Vi ber da om navnet på innsender og kontaktinformasjon til denne. Personopplysninger vi mottar blir ikke benyttet til andre formål enn å svare på henvendelsen. Skjema sendes som epost via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele innsendelen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellom 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som blir oppbevart før innsendelsen blir slettet etter 30 dager. Årsaken til denne lagringen er for å bekrefte om eposter blir sendt fra nettsiden og videresendt til riktig mottaker. Når eposten er mottatt av mottaker så er det opp til mottaker å avgjøre Databehandlingsbehovet av eposten.

6. Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

7. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.