Meny
Meny

ÅRETS NOMINERTE TIL MOT-PRISEN FOR TOPPSERIEN

MOT-prisen skal deles ut til en spiller i Toppserien.

For første gang deles MOT-prisen også ut til en spiller i Toppserien.

Skriver historie

I april i år skrev MOT historie når de signerte avtale med sitt første lag i Toppserien, Arna-Bjørnar. MOT skal igjen skrive i historie, når de i år deler ut MOT-pris til en spiller i Toppserien for aller første gang. Ambassadøransvarlig i MOT, Ingrid Ness Rolland, er utrolig stolt over at MOT nå får mulighet til å dele ut en MOT-pris også på damesiden:

Det er utrolig stas at vi har fått med vårt første MOT-lag i Toppserien, og dermed også kan dele ut MOT-prisen her. Det betyr mye for oss, sier Rolland.

– Forbilder er utrolig viktige

MOT er en ungdoms- og samfunnsbygger som styrker ungdoms bevissthet og mot – til å leve, til å bry seg og til å si nei. Toppfotballklubber har vært en viktig påminner og forsterkning av MOTs budskap inn mot ungdom i alle de 20 årene som MOT har eksistert.

Forbilder er utrolig viktige for vårt arbeid med å utvikle robuste ungdommer som inkluderer alle. Vi vet at rollemodelleffekten er så enorm, og derfor er det utrolig viktig å løfte frem gode rollemodeller som vi gjør med MOT-prisen, sier ambassadøransvarlig Ingrid Ness Rolland. 

Kriteriene for å vinne MOT-prisen er at den skal gå til en spiller som er bevisst sin rolle som forbilde for barn og unge, bryr seg om medspillerne sine og viser respekt for både dommer og motspillere. Det er spillerne fra Toppserien som selv avgjør hvem som stikker av med den gjeve prisen som deles ut 3.desember under årets NISO Awards.

Det deles også ut en egen pris til Eliteserien. Les mer om de nominerte i Eliteserien her. 

Her er årets nominerte i Toppserien: 

Marije Brummel. Foto: Sindre Wiik

Fra IL Sandviken: Marije Brummel

Marije er et flott forbilde i vår klubb og en stor ressurs på klubbens FFO. Der bidrar hun veldig bra på det sosiale, men er også en dyktig trener for de yngste i klubben. Hun er også trener på våre Talent-skoler for kretsens beste 13-14 åringer. I tillegg stiller hun opp på vårt OBOS-akademi som er et ekstratilbud til våre gutter og jenter som går på ungdomsskolen. Marije er også flink til å få med seg de yngre spillerne på A-laget. Hun er et fint forbilde for alle spillerne pga. av innsats og fair play.

Marije er nederlandsk, og i har gått på norskkurs i år, noe som også har gitt veldig positiv effekt. Marije stiller også opp på andre dugnader i klubben. Står i kiosken på diverse arrangement + stiller som vakt på konserter m.m.

Gunhild Herregården. Foto: Vegard Grøtt/ NTB Scanpix

Fra Røa Dynamite Girls: Gunhild Kvaalen Herregården

Gunhild er hel ved, og har de siste årene vært en selvskreven kaptein for Røa grunnet sine kvaliteter på og utenfor banen. Hun har et stort bankende hjerte for klubben og nærmiljøet. Gunhild gir medspillere klare tilbakemeldinger, men alltid i en tone hvor ingen føler seg tråkket på eller urettferdig behandlet. Hun er alltid den første til å gratulere medspillere med landslagsuttak og til å skryte av andres prestasjoner, eller til å melde seg til dugnad. Gunhild er populær, respektert, verdsatt og sett opp til på alle arenaer.

Melissa Bjånesøy. Foto: http://kvinnefotballmagasinet.no

Fra Stabæk: Melissa Bjånesøy

Melissa er en flott representant for klubben og det er lite støy på banen med henne. Hun stiller alltid opp på klubbesøk ute på skolene som vi gjør herrer og kvinner sammen i Stabæk. Melissa har trenerverv på yngre lag, jobber på klubbens fotballskoler og har tatt aktiv del i klubbens etablering av utviklingsgrupper og akademi for jenter på dagtid. I det hele tatt en person som aldri sier nei.

Nathalie Utvik. Foto: Terje Størksen

Fra Avaldsnes: Nathalie Utvik

Har gjennom hele sin karriere gått foran, også i sine yngre dager, med egentrening og hardt arbeid, og vist at det er dette som må til for å nå toppen. Og på den måten vært en rollemodell både for yngre og eldre spillere. I tillegg har hun trent hardt i 3 sesonger for å bygge seg opp etter korsbåndskade, i tillegg til en ankelskade. Hun har også en bevist holdning til kosthold og ernæring, og ikke minst i forhold til bruk av alkohol. Nathalie pådrar seg sjelden gule kort, og bruker like sjeldent kjeft mot dommer og motspillere. På sine ca. 70 Toppserie og NM cupkamper (Røa og Avaldsnes) har hun pådratt seg et gult kort. I tillegg opptrer hun positivt og lojalt mot sine medspillere.

Hege Hansen. Foto: Tarjei Sel

Fra Klepp Kvinner Elite: Hege Hansen

Vi nominerer Hege Hansen som til MOT-prisen. Hege er en sprudlende jente som er flink til å vise omsorg og få andre til å føle seg vel. På og utenfor banen setter hun krav og gir alltid 100 % tilbake. Hun har vært en viktig bidragsyter i en god Klepp sesong. Med sin X-faktor – hurtighet, åpner hun opp de fleste forsvar. I garderoben er hun (noen ganger barnslig) gledesspreder som får alle til å smile. Vi er stolte av å ha henne med på laget og håper å se henne i grønn Klepptrøye i flere år fremover.

Mali Næss. Foto: Stein Langørgen

Fra Trondheims-Ørn: Mali Næss.

Vi nominerer Mali Næss, som har vikariert som kaptein for oss i hele høst. Hun er en spiller som er utrolig dedikert og profesjonell i alt hun tar for seg. Uansett hvor provosert hun skulle bli av dommeravgjørelser eller ufint spill i trening eller kamp, biter hun alltid tennene sammen og lar beina snakke. 23-åringen er inne i sin 6. sesong i A-stallen til Trondheims-Ørn, og har vært stabiliteten selv på venstrebacken hele veien. Hun er et naturlig lyspunkt i laget hvor hun bryr seg om alle og har alltid et smil på lur. Mali er en fantastisk representant for kvinnefotballen, og gjennom sine holdninger er hun et stort forbilde for alle barn og unge som ønsker å bli god i fotball. Heia Mali, heia Ørn!

Ina Gausdal. Foto: Thomas Østvold

Kolbotn: Ina Gausdal

Kandidaten er et forbilde for alle i klubben gjennom sine gode holdninger og måten hun behandler alle mennesker rundt seg på. Dette både i medgang og motgang. Hun er også som lagets kaptein særdeles flink til å se og ta vare på alle i spillergruppen og har en forbilledlig måte å ta vare på nye og unge spillere.

Marte Berget. Foto: Støtt Norsk Kvinnefotball

Fra LSK Kvinner: Marte Berget

Marte Berget er et forbilde for både med- og motspillere i hvordan hun fremstår som fotballspiller. Hun er 100% tilstede i det hun gjør, og alltid med ett smil om munnen. Marte unner sine lagkamerater all suksess på banen, både på trening og i kamp. Hun backer og støtter og utfordrer for å pushe alle til sitt beste til enhver tid. Marte har aldri ett vondt ord å si om noen – om det er motspillere, dommere eller andre som er rundt oss. Hun er fantastisk med barn og ungdom som kommer for å treffe oss, og har alltid tid til en liten prat. Marte bryr seg om de rundt seg, er varm og inkluderende og er definitivt en spiller å se opp til både på og utenfor banen.

Ingrid Buer Søndenå. Foto: Rolf Øhman

Fra Vålerenga: Ingrid Buer Søndenå

Ingrid er en klubbspiller som kom til oss i 2013 og hun har spilt 98 kamper for klubben. Dette gjør henne til den med lengst fartstid på Vålerengas A-lag av dagens spillere. Ingrid er en god likt spiller av så vel med- som motspillere. Hun tar vare på de rundt seg og på vår årlige treningsleir i mars så organiserte lærerstudenten Ingrid skole på kveldstid for troppens yngste medlemmer. I høst fikk Ingrid påvist en hjernesvulst på 3 x 4 cm og går derfor glipp av klubbens første cupfinale på damesiden noensinne. Til tross for en stor operasjon mandag den 25. september så var det veldig viktig for Ingrid å få fri fra sykehuset i noen timer den 30. september. Hun bare måtte innom Valle å ønske lagvenninnene lykke til i semifinalen mot LSK. Til tross for en vanskelig situasjon så har vi aldri hørt Ingrid klage. Ingrid settes enormt stor pris på i Vålerenga-familien og vi gleder oss stort over at hun igjen har begynt å knyte på seg fotballskoa, om så bare for noen minutter av gangen. Selv om hun ikke kan spille fotball på en stund så er Ingrid en solid bidragsyter i miljøet og et stort forbilde for oss andre.

Lisa Fjeldstad Naalsund. Foto: Astrid M. Nordhaug/Digitalsport

Fra Arna-Bjørnar: Lisa Fjeldstad Naalsund

Lisa er en veldig omgjengelig og snill jente. Hun passer alltid på at andre har det bra, og snakker ofte med de som er litt sjenert og som trekker seg tilbake.Hun har et stort hjerte og omsorg for andre. På banen har hun respekt for motstanderne og dommerne og er rettferdig. Hun er rett og slett et godt forbilde for barn og unge!

Tine Engan. Foto: Foto: Anders Bergundhaugen

Fra Grand Bodø: Tine Engan.

Hun har vært kaptein i 3 sesonger og spilt i IK Grand hele sitt liv. Hun jobber som lærer, og er også høyt verdsatt på sin arbeidsplass. Tine viser stor omtanke for andre mennesker uavhengig av hvilken bakgrunn og holdninger de har. Hun er en bauta i klubben som alle kan snakke med.

Sigrun Dybvik Linaker. Foto: Medkila IL

Fra Medkila IL damer: Sigrun Dybvik Linaker

Vi ønsker å nominere Sigrun Dybvik Linaker til MOT prisen 2017. Sigrun er en spiller som alltid er 100 % lojal uansett om hun er i første 11eren eller ikke. Hun er alltid en fair spiller på banen, både mot motspillere og dommere. Hun er alltid den første som sier ja når det er dugnad, kjøring eller andre ting som noen trenger hjelp til. I tillegg er hun en god rollemodell for de yngre spillerne i klubben, du hører aldri at hun klager, men er flink til å si ifra til trenere/ledere hvis det er noe som bør tas opp. Du ser aldri Sigrun sur og grinete og de kvalitetene kan jeg love deg har vært viktig for oss i en sesong med mye motgang.

Del denne artikkelen

Til toppen

Hovedsamarbeidspartnere

Reitan Convenience
Uno-X Energi
SpareBank1 SMN
Gjensidigestiftelsen
Finans Norge
OBOS

Mot støttes av:

Utdanningsdirektoratet
Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet
Helsedirektoratet

Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan denne nettsiden samler inn og bruker informasjon om besøkende. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19), og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18, 1.ledd). Juridisk eier av nettsiden er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

1. Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

2. Søk

Hvis nettsiden har søkefunksjon så lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

3. Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

4. Nyhetsbrev

Nettsiden kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

5. Påmelding, skjema

Nettsiden kan ha skjema for påmelding, kontaktskjema eller andre skjema. Disse skjemaene er tilgjengeliggjort for publikum for å utføre de oppgaver de er ment å gjøre. Påmeldingsskjema er for at besøkende kan melde seg på eller registrere seg. Kontaktskjema er for at besøkende enkelt kan sende en melding til nettsidens kontaktperson. Vi ber da om navnet på innsender og kontaktinformasjon til denne. Personopplysninger vi mottar blir ikke benyttet til andre formål enn å svare på henvendelsen. Skjema sendes som epost via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele innsendelen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellom 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som blir oppbevart før innsendelsen blir slettet etter 30 dager. Årsaken til denne lagringen er for å bekrefte om eposter blir sendt fra nettsiden og videresendt til riktig mottaker. Når eposten er mottatt av mottaker så er det opp til mottaker å avgjøre Databehandlingsbehovet av eposten.

6. Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

7. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.