Meny
Meny

ÅRETS NOMINERTE TIL MOT-PRISEN FOR ELITESERIEN

Fjorårets vinner av MOT-prisen var Matthías Vilhjálmsson fra Rosenborg BK.

Ni fotballspillere fra Eliteserien er nominert til MOT-pris

– Forbilder er utrolig viktige

MOT er en ungdoms- og samfunnsbygger som styrker ungdoms bevissthet og mot – til å leve, til å bry seg og til å si nei. Toppfotballklubber har vært en viktig påminner og forsterkning av MOTs budskap inn mot ungdom i alle de 20 årene som MOT har eksistert.

Forbilder er utrolig viktige for vårt arbeid med å utvikle robuste ungdommer som inkluderer alle. Vi vet at rollemodelleffekten er så enorm, og derfor er det utrolig viktig å løfte frem gode rollemodeller som vi gjør med MOT-prisen, sier ambassadøransvarlig Ingrid Ness Rolland. 

Kriteriene for å vinne MOT-prisen er at den skal gå til en spiller som er bevisst sin rolle som forbilde for barn og unge, bryr seg om medspillerne sine og viser respekt for både dommer og motspillere. Det er spillerne fra Eliteserien som selv avgjør hvem som stikker av med den gjeve prisen som deles ut 3.desember under årets NISO awards.

Det deles også ut en egen pris til Toppserien. Les mer om de nominerte i Toppserien her.

Her er årets nominerte:

Marlon Mateus da Silva. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Fra Aalesunds FKMarlon Mateus da Silva (Marlinho) 

Marlinho er svært aktiv i alle barn og ungdomsaktiviteter som vi har. Han byr alltid på seg selv, snakker, spiller ball, tar bilde og slenger ut en high five til de han møter. Han er også med Trond Fredriksen og trener Guard jente 13. I tillegg til å være en god fotballspiller er Marlinho flink med gitar og sang, og byr ofte opp til musikk på sin Instagram profil. Marlinho er en stor favoritt blant barn og unge! 

André Hansen. Foto: http://www.starsandfriends.no/

Fra Rosenborg BK: André Hansen 

Rosenborg nominerer André Hansen til årets MOT-pris fordi han er en naturlig leder som alltid støtter sine lagkamerater – i motgang og medgang. André er en sindig og rolig person både på- og utenfor banen. Han møter alltid medspillere, motspillere, dommere og publikum med respekt. André har gode holdninger, verdier og har meget god selvdisiplin. Det har blant annet gjort at han i tillegg til en strålende fotballkarriere er ferdig utdannet advokat i år. RBKs keeper er et naturlig forbilde for barn og ungdom 

Ole Amund Sveen. Foto: Halvor Farsund Storvik.

Fra Sogndal Fotball: Ole Amund Sveen 

Ole fortjener det! Har hatt humøret oppe etter lang skadeperiode, bidrar veldig i gruppen sjøl om han ikke er ute på banen for tiden og inkluderer alle! En god mann som tar like godt vare på de ny spillere som dei gamle. Er et fint forbilde til unge og tar seg tid til en liten prat med unge fotballspillere som ser opp til han. Stiller opp på ting for klubben uten en sur mine! En fin MOT kandidat! 

Iven Austbø. Foto: Johansen, Carina/NTB Scanpix

Fra Viking FKIven Austbø 

Iven er en veteran å regne, og har opp gjennom alle sine år som sisteskanse vært et forbilde for yngre utøvere m. h. t. treningsvilje og glødende seiersinnstinkt. Gjennom sin lange erfaring, så vet han hva «garderobekultur» er, og han er i så måte en veldig viktig bidragsyter i en vanskelig sesong for Viking. Måten han har støttet Amund på, etter at sistnevnte ble foretrukket som førstekeeper, er forbilledlig. Iven har meninger og meningers MOT, og tør å stå for de valgene han tar. 

Dan Peter Ulvestad. Foto: Anders Tøsse, NTB Scanpix

Fra Kristiansund BK: Dan Peter Ulvestad 

Vi velger å nominere vår kaptein, Dan Peter Ulvestad, til årets MOT-pris. Dan Peter går foran som et godt eksempel både på og utenfor banen. Han er til inspirasjon for både store og små, og representerer klubbens verdier, profesjonalitet, synlighet og engasjement, på en eksemplarisk måte.  

Ohikhuaeme Omoijuanfo. Foto: Agderposten

Fra Stabæk: Ohi – Ohikhuaeme Omoijuanfo 

Ohi er den store helten for veldig mange barn i Bærum, og på Holmlia, der han vokste opp – og er seg det ansvaret svært bevisst. Han sier aldri nei når det gjelder å delta på noe der barn er involvert. Han er inkluderende, og sørger alltid for å se småtassene som står i utkanten av flokken og ikke helt tør. Ohi`s engasjement overfor barn og unge strekker seg også langt utover trenings- og kamparenaen, og han har i flere år vært støttekontakt for et barn som trenger det. Han er en suveren lagspiller både under kamp, på treningsfeltet og i garderoben. Han er raus med ros og oppmuntring, og trøst når det trengs, og har et sjeldent godt humør og en positivitet som smitter. 

Ruben Gabrielsen. Foto: Vegard Wivestad / NTB scanpix

Fra Molde FK: Ruben Gabrielsen 

Molde FK nominerer vår kaptein, Ruben Gabrielsen. Ruben er inkluderende i spillergruppa og stiller opp i medgang og motgang. Han er alltid i godt humør, men har samtidig mot til å si det han mener. Han kommuniserer godt med alle han møter, uavhengig av alder.  

Arnold Origi. Foto: LSK

Fra Lillestrøm SK: Arnold Otieno Origi 

Lillestrøm SK nominerer Arnold Otieno Origi til MOT-prisen fordi han bruker sin posisjon som forbilde på en positiv måte i vårt nærområde og i sitt hjemland Kenya. Han har på eget initiativ trent barn i nærområdet og har et brennende engasjement for Matare United. Han er en vinnerskalle på banen, men står alltid alene igjen etter kamp og skriver autografer og deler ut utstyr til barn og unge. En verdig kandidat til MOT-prisen. 

Vito Wormgoor. Foto: Jon Olan Nesvold, NTB Scanpix

Fra SK Brann: Vito Wormgoor 

Vito går foran som et godt eksempel både på trening, privat og i kamp. Han tar seg alltid tid til fansen, og hever seg aldri over oppgaver som må gjøres i laget. Han har et særlig engasjement inn mot Barneklinikken på Haukeland i kraft av vårt tette samarbeid. Vito gir tydelige tilbakemeldinger både før, under og etter kamp. Han tar støyten og står opp for laget, og sier det kan mener til både presse og kollegaer. Han er en samlende kaptein – som snakker godt med både dommer, medspillre og motspillere. 

 

 

Del denne artikkelen

Til toppen

Hovedsamarbeidspartnere

Reitan Convenience
Uno-X Energi
SpareBank1 SMN
Gjensidigestiftelsen
Finans Norge
OBOS

Mot støttes av:

Utdanningsdirektoratet
Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet
Helsedirektoratet
Kompetansesenter for kriminalitetsforebygging