Meny
Meny

ÅRETS VARMESTE DAG

Endelig er dagen her. Bli med på glededugnaden du også!

MOTs viktigste innsatsområde er MOTs program «Robust ungdom» i ungdomsskole og videregående skole. Ungdommer over hele landet som har MOTs program på skolen har denne dagen et felles mål: Spre glede!

MOT til å glede-dagen handler om å ha MOT til å bry seg om de rundt seg. Et viktig stikkord er: tenk enkelt! Gled bussjåføren, gode venner, naboen, farfar på aldershjemmet, læreren, bestemor som sitter alene, klassekamerater, butikkansatte, kollegaer eller barna i barnehagen, sier kommunikasjonsansvarlig i MOT, Regine Oen Hatten.

Nøkkelen til et varmere og tryggere samfunn

MOT tror at nøkkelen til et varmere og tryggere samfunn er robuste ungdommer, som inkluderer alle. MOT oppfordrer derfor til å ha ekstra fokus på å sørge for at alle er inkludert ved å kanskje gå litt utenfor komfortsonen.

– Det enkleste er kanskje å glede bestevenninnen eller et familiemedlem. Selv om det er veldig bra, vil jeg oppfordre alle til å tenke litt utenfor boksen under årets MOT til å glede-dag. Kjenner du noen som sitter alene og som ikke har så stort nettverk rundt seg, så er det akkurat dem du skal huske på i dag. Ha litt ekstra fokus på å si hei, gi et smil, en tommel opp og kanskje til og med en klem til noen som trenger det. Det kan kreve litt ekstra MOT, men glede smitter og verdien til sammen blir veldig stor.

Gled noen du også, og vær med på å gjøre dagen til årets varmeste dag!

 

FAKTA OM MOT:

  • MOT er en holdningsskapende organisasjon og verdifokusert ungdoms- og samfunnsbygger.
  • Utvikler robust ungdom, som inkluderer alle. Styrker ungdoms bevissthet og mot – til å leve, bry seg og si nei.
  • Viktigste innsatsområde er MOTs program i ungdomsskolen og videregående skole. Partneravtaler med over 250 skoler.
  • MOTs dokumenterte resultater er mindre hyppig mobbing, færre ungdom uten en eneste venn, mindre psykiske vansker og mindre hyppig rusmisbruk.
  • Bakgrunn for MOT-konseptet er å forebygge og begrense samfunnsproblemer som mobbing, utenforskap, vold, kriminalitet, rusmisbruk, psykiske vansker, skolemassakre, terror og krig. Visjonen er varmere og tryggere samfunn.
  • MOT ble startet av norske toppidrettsutøvere i 1997. Initiativtakere var skøyteløperne Atle Vårvik og Johann Olav Koss. Organisert som en ideell, nonprofitt og nøytral stiftelse.

Del denne artikkelen

Til toppen

Hovedsamarbeidspartnere

Reitan Convenience
Uno-X Energi
SpareBank1 SMN
Gjensidigestiftelsen
Finans Norge
OBOS

Mot støttes av:

Utdanningsdirektoratet
Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet
Helsedirektoratet