Meny
Meny

Tidenes første globale MOT til å lede-samling

Ungdommer fra Norge, Danmark, Latvia, Sør-Afrika og Thailand

Denne uken har det for første gang blitt arrangert Global MOT-til å lede samling.

Fire norske representanter

Ungdommer fra alle 5 MOT-landene: Norge, Latvia, Danmark, Sør-Afrika og Thailand, var representert på MOTs første globale MOT til å lede-samling. Totalt var det 15 deltakere som var håndplukket og nøye utvalgt for å representere sitt land på denne historiske samlingen. De fire norske representantene var: Ellen Homstad fra Overhalla, Synnøve Fjeldstad fra Øygarden, Jonas Blomberg fra Fjell og Sofie Kleinhans Krogsæter fra Ålesund.

Synnøve Fjeldstad synes det var en stor ære å være en av de utvalgte ungdommene, og er glad for de nye bekjentskapene hun har fått på tvers av landegrensene:

– Da har vore nokre veldig utfordrande daga, både med tanke på språk, men og sidan ein må reflektere over mykje ein ellers ikkje tenker over. Mest av alt har det vore fantastisk, og eg føle at eg får så masse energi av å vere omringa av så mange engasjerte og flotte menneske, sier Fjeldstad.

Fremtidens ledere

Under samlingen var de gjennom lederskapsutfordringer, samarbeidsøvelser, uteaktiviteter, bevisstgjøringsrom og refleksjon rundt verdier og fremtid. Målet med samlingen var å styrke ungdommens livskompetanse, mot og innsikt i hvem de er, hva de vil og hva som er viktig for dem. På den måten blir de også styrket som ledere, og skal vi tro leder for MOT camp, Rune Skanke, kommer vi til å se mer av disse ungdommene i fremtiden:

– Det har vært helt magisk. Dette er håndplukkede ungdommer som virkelig lever MOTs verdier, og som har et talent for ledelse. Jeg er helt sikker på at dette er fremtidens globale ledere, sier Skanke.

– De resterende ukene i året har ekstremt mye å leve opp til!

Jonas Blomberg fra Fjell kommune visste ikke helt hva han gikk til, men mener dette samlingen har satt standarden for resten av året:

Noen ganger kan man ikke forestille seg hvordan ting kommer til å bli, men du vet at det blir bra! Sånn har det vært på MOT’s første Globale Courage To Lead Gathering! De resterende ukene i året har ekstremt mye å leve opp til!

Fantastisk samhold og engasjement på samlingen

 

Del denne artikkelen

Til toppen

Hovedsamarbeidspartnere

Reitan Convenience
Uno-X Energi
SpareBank1 SMN
Gjensidigestiftelsen
Finans Norge
OBOS

Mot støttes av:

Utdanningsdirektoratet
Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet
Helsedirektoratet

Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan denne nettsiden samler inn og bruker informasjon om besøkende. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19), og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18, 1.ledd). Juridisk eier av nettsiden er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

1. Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

2. Søk

Hvis nettsiden har søkefunksjon så lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

3. Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

4. Nyhetsbrev

Nettsiden kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

5. Påmelding, skjema

Nettsiden kan ha skjema for påmelding, kontaktskjema eller andre skjema. Disse skjemaene er tilgjengeliggjort for publikum for å utføre de oppgaver de er ment å gjøre. Påmeldingsskjema er for at besøkende kan melde seg på eller registrere seg. Kontaktskjema er for at besøkende enkelt kan sende en melding til nettsidens kontaktperson. Vi ber da om navnet på innsender og kontaktinformasjon til denne. Personopplysninger vi mottar blir ikke benyttet til andre formål enn å svare på henvendelsen. Skjema sendes som epost via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele innsendelen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellom 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som blir oppbevart før innsendelsen blir slettet etter 30 dager. Årsaken til denne lagringen er for å bekrefte om eposter blir sendt fra nettsiden og videresendt til riktig mottaker. Når eposten er mottatt av mottaker så er det opp til mottaker å avgjøre Databehandlingsbehovet av eposten.

6. Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

7. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.