Meny
Meny

Tidenes første globale MOT til å lede-samling

Ungdommer fra Norge, Danmark, Latvia, Sør-Afrika og Thailand

Denne uken har det for første gang blitt arrangert Global MOT-til å lede samling.

Fire norske representanter

Ungdommer fra alle 5 MOT-landene: Norge, Latvia, Danmark, Sør-Afrika og Thailand, var representert på MOTs første globale MOT til å lede-samling. Totalt var det 15 deltakere som var håndplukket og nøye utvalgt for å representere sitt land på denne historiske samlingen. De fire norske representantene var: Ellen Homstad fra Overhalla, Synnøve Fjeldstad fra Øygarden, Jonas Blomberg fra Fjell og Sofie Kleinhans Krogsæter fra Ålesund.

Synnøve Fjeldstad synes det var en stor ære å være en av de utvalgte ungdommene, og er glad for de nye bekjentskapene hun har fått på tvers av landegrensene:

– Da har vore nokre veldig utfordrande daga, både med tanke på språk, men og sidan ein må reflektere over mykje ein ellers ikkje tenker over. Mest av alt har det vore fantastisk, og eg føle at eg får så masse energi av å vere omringa av så mange engasjerte og flotte menneske, sier Fjeldstad.

Fremtidens ledere

Under samlingen var de gjennom lederskapsutfordringer, samarbeidsøvelser, uteaktiviteter, bevisstgjøringsrom og refleksjon rundt verdier og fremtid. Målet med samlingen var å styrke ungdommens livskompetanse, mot og innsikt i hvem de er, hva de vil og hva som er viktig for dem. På den måten blir de også styrket som ledere, og skal vi tro leder for MOT camp, Rune Skanke, kommer vi til å se mer av disse ungdommene i fremtiden:

– Det har vært helt magisk. Dette er håndplukkede ungdommer som virkelig lever MOTs verdier, og som har et talent for ledelse. Jeg er helt sikker på at dette er fremtidens globale ledere, sier Skanke.

– De resterende ukene i året har ekstremt mye å leve opp til!

Jonas Blomberg fra Fjell kommune visste ikke helt hva han gikk til, men mener dette samlingen har satt standarden for resten av året:

Noen ganger kan man ikke forestille seg hvordan ting kommer til å bli, men du vet at det blir bra! Sånn har det vært på MOT’s første Globale Courage To Lead Gathering! De resterende ukene i året har ekstremt mye å leve opp til!

Fantastisk samhold og engasjement på samlingen

 

Del denne artikkelen

Til toppen

Hovedsamarbeidspartnere

Reitan Convenience
Uno-X Energi
SpareBank1 SMN
Gjensidigestiftelsen
Finans Norge
OBOS

Mot støttes av:

Utdanningsdirektoratet
Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet
Helsedirektoratet
Kompetansesenter for kriminalitetsforebygging