Meny
Meny

EN NY MOT-PARTNER KAN HEISE MOT-FLAGGET

F.v.: Assisterende rektor Hanne Lorentzen, rektor Torstein Maugesten og regionleder i MOT Monica Gravdal signerer her avtale mellom MOT og Kalnes videregående skole.

Forrige uke signerte Kalnes Videregående Skole partneravtale med ungdoms- og samfunnsbyggeren MOT. 

En god oppstart

Det var rektor Torstein Maugesten og assisterende rektor Hanne Lorentzen som var til stedet under signeringen. Gjennom avtalen med MOT skal Kalnes Videregående Skole kjøre MOTs program «Robust ungdom 16-25» bestående av 12 MOT-økter. Skolen har allerede hatt oppstartsforedrag for personalet, hvor MOT ble godt mottatt:

– Det var en utrolig bra stemning i personalet under oppstartsforedraget og de gleder seg til å sette i gang med implementering, utdanning av MOT-coacher og til å sette i gang for fullt med MOT-økter for ungdommen fra høsten 2018, sier regionleder i MOT, Monica Gravdal.

Livsmestring viktigere enn noen gang

Kalnes Videregående Skole har gjennom flere år satset på å være en god Helsefremmende skole, og ble tidlig sertifisert. Nå ønsker skolen å styrke ungdoms bevissthet og MOT – til å leve, til å bry seg og til å si nei. Rektor Torstein Maugesten mener at å sette fokus på livsmestring er viktigere enn noen gang:

– Livsmestring og kunne stå støtt på egne bein er bare blitt mer og mer viktig. Det skal noe til for å stå i MOT forskjellig press i det daglige og klare å fokusere på hva som virkelig er viktig, tenker vi, sier Maugesten.

«Hjelp til selvhjelp»

Som MOT-partner har Kalnes Videregående Skole valgt å bruke MOT som verktøy for å utvikle robuste ungdommer, som inkluderer alle. Maugesten beskriver det som «hjelp til selvhjelp»:

– Som skole har vi begrenset tid vi også. MOT er hjelp til selvhjelp for å kunne ha et systematisk og forutsigbart trykk på sentrale temaer i ungdommenes liv. Vi gleder oss til å komme med!

MOT er svært glad for å ha Kalnes Videregående Skole med på MOT-laget, og vi gleder oss til fortsettelsen!

 

 

Del denne artikkelen

Til toppen

Hovedsamarbeidspartnere

Reitan Convenience
Uno-X Energi
SpareBank1 SMN
Gjensidigestiftelsen
Finans Norge
OBOS

Mot støttes av:

Utdanningsdirektoratet
Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet
Helsedirektoratet
Kompetansesenter for kriminalitetsforebygging