Meny
Meny

– Vi vant stemningen!

Også i år ble verdikampen en stor suksess på Ekebergsletta. Stemningen var fantastisk til tross for at MOT/Right To Play-laget tapte 5-3 for Statsminister Erna Solbergs Global Goals-lag. 

MOT og Right To Play

Finalebanen på Ekebergsletta var idag fylt til randen av konkurranseklare artister, skuespillere, politikere, komikere og idrettsutøvere som stilte opp for å spille fotballkamp for en god sak. Med finansminister Siv Jensen som lagleder for MOT/Right To Play-laget, og Statsminister Erna Solberg som lagleder for Global Goals-laget, var det duket for et stjernespekket oppgjør. Kommunikasjonsansvarlig i MOT, Regine Oen Hatten, roser profilene som stiller opp.

– Det er helt fantastisk at så mange MOT-ambassadører og kjente profiler velger å stille opp. Dette er en viktig kamp for oss fordi vi får sette fokus på MOT og ikke minst vårt oppdrag, nemlig å utvikle robuste ungdommer, som inkluderer alle, sier Hatten.

Lagleder finansminister Siv Jensen og assisterende lagleder, Birgit Skarstein.

På MOT/Right To Play-laget spilte blant annet MOT-ambassadørene Thomas Hayes, Nils Ingar Aadne, Pål Anders Ullevålsæter, Christian Ingebrigtsen, Markus Bailey, Stian Sivertzen og Andrine Hegerberg. I tillegg hadde MOT-ambassadør Birgit Skarstein rollen som assisterende lagleder. MOT var svært fornøyd med å dele lag med organisasjonen Right to Play.

– Det er utrolig bra at vi i år kunne dele lag med en annen organisasjon vi har stor respekt for, og som gjør en utrolig viktig jobb. Det er flott når vi kan løfte hverandre frem på denne måten, sier Hatten.

– Viktig for meg å stille opp

God stemning med peptalk i pausen.

Til tross for at organisasjonene MOT og Right To Play hadde slått seg sammen, klarte de ikke å slå statsminister Erna Solbergs Global Goals-lag. Til pause lå MOT/RTP-laget under 3-0 etter en dårlig første omgang, men etter peptalk fra laglederne Siv Jensen og Birgit Skarstein var det som om laget hadde fått ny giv i andre omgang. Laget kom sterkt tilbake og scoret hele tre mål i andre omgang. MOT-ambassadør, Christian Ingebrigtsen som scoret to av MOT/RTP-lagets tre mål, var fornøyd med egen innsats.

– Det var godt for selvtilliten å score to mål etter en så dårlig første omgang, sier Ingebrigtsen.

Tomålscorer og MOT-ambassadør, Christian Ingebrigtsen

Ingebrigtsen la heller ikke skjul på at dette var en viktig kamp for han å stille opp for:

– For det første er det moro, og for det andre er det veldig viktig for meg.  Jeg har vært MOT-ambassadør siden 2003, og dette er en organisasjon jeg brenner for. Dette er en utrolig fin arena hvor mange flotte mennesker samles for å sette fokus på et viktig budskap.

– MOT vant stemningen, hjertet og publikum!

Dessverre endte kampen 5-3 til Global Goals-laget. MOT-ambassadør Markus Bailey, som engasjerte publikum og skapte mye liv under hele kampen, mente likevel at MOT vant stemningen:

– MOT-laget vant kanskje ikke selve kampen, men vi vant stemningen, hjertet og publikum! Det er det aller viktigste.

MOT-ambassadørene Thomas Hayes, Markus Bailey og Nils Ingar Aadne med ungdommene som jobber frivillig for MOT under Norway Cup.

Del denne artikkelen

Til toppen

Hovedsamarbeidspartnere

Reitan Convenience
Uno-X Energi
SpareBank1 SMN
Gjensidigestiftelsen
Finans Norge
OBOS

Mot støttes av:

Utdanningsdirektoratet
Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet
Helsedirektoratet
Kompetansesenter for kriminalitetsforebygging